Last news in Fakti

24 Януари, 2023 09:43 3 777 11

Имоти, които поскъпват с най-бързи темпове за последните 8 години

  • зимни курорти-
  • цени-
  • поскъпване

Ваканционните имоти в европейските зимни курорти бият всички рекорди

Имоти, които поскъпват с най-бързи темпове за последните 8 години - 1
Снимка: Shutterstock

По данни на доклана на консултантската компания Knight Frank за имотите в известните европейски ски курорти през 2023 г. средната цена на хижа с четири стаи се е увеличила с 5,8% на годишна база до юни 2022 г. Това е най-бързият темп за последните 8 години, отчитат анализатори.

ТОП 10 ски курорта в Европа с най-бърз ръст на цените
(Q4 2021 – Q4 2022)

курорт държава изм. %
1 Кран Монтана Швейцария 14%
2 Сейнт Мориц Швейцария 14%
3 Клостерс Швейцария 13,80%
4 Давос Швейцария 13%
5 Ле-Гет Франция 11,10%
6 Морзин Франция 9%
7 Кицбюел Австрия 8,60%
8 Вербие Швейцария 8%
9 Межев Франция 6,90%
10 Грименц Швейцария 6,40%


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коментар

    12 0 Отговор
    Цените на имотите на крайбрежната линия в Сан Франциско паднали с 30%, а продажбите с 37% на годишна база. Тази новина от миналата седмица обиколи всички авторитетни медии. Но Милена пише за други пазари, друг свят, други приходи, други поръчки .
  • 3 Аз Кочо

    7 1 Отговор
    Всяко нещо което хвърчи нагоре пак ще падне надолу-закон
  • 4 Брокер в АНИ

    9 1 Отговор
    Колеги, не знам как е при вас, но при нас пазара замря. Трябва да се направи нещо. Продавачите които ни остават оферти живеят с нагласата, че всичко поскъпва, следователно и безценните им кутийки също трябва да са на цени от Монако, но така пазара съвсем се срива. Просто вече никой не звъни да търси нещо, а като няма търсене, няма сделки, няма доходи ......и ще трябва дружно да се връщаме на село. Без реална корекция от поне 30-40% от оферираните цени, ще настъпи ледникова епоха и тежко ни.

    Коментиран от #6

  • 5 Ели

    3 4 Отговор
    Апартамент били скъпи а злато колко се вдигна а хората траят смях вижте злато колко е ?
  • 6 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Брокер в АНИ":

    Колко от продавачите са спекулантчета, купили някаква съборетина на безценица и моментално я върнали на пазара с безобразна надценка? Тези момченца се надлъгват едни-други. Всеки следващ собственик вдига още и още цената с надеждата, че митът за вечнопоскъпващите имоти ще му помогне да излъже и той поредният шаран. Следил съм един и същ имот, който за четири години смени трима собственици и все е на пазара, всеки път с по-голяма надценка, а по него не е подобрявано нищо. Не го ползват, не го отдават под наем, само го преобявяват с поредната надценка. Последният спекулант по веригата ще се опари яко.
  • 7 Реститута

    3 2 Отговор
    Ей панелни нинджи,поговорката е от оно време: Да го ...... бедните

    Коментиран от #8

  • 8 друг реститут, но умен

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реститута":

    сега е момента да се продава, т.е последният момент, влака вече тръгва. Ти си стой с тухлите и чакай следващото влакче след нам колко си десетки години
  • 9 Фую

    2 1 Отговор
    Парите с тая инфлация и това печатане си губят стойноста и се обесценяват все повече и повече.Лихвите в банките все още са много малки.Аз има къде да живея и не ми трябва жилище но си смених колата иклиматиците вкъщи и ми е се тая за балона

    Коментиран от #11

  • 10 Фую

    2 1 Отговор
    Който е на зор да продава и на зор да купува той да му мисли ха ха
  • 11 ЕЦБ и ФЕД

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Фую":

    Спряха с количествените облекчения още миналата година, а през тази свободните средства ще бъдат прибрани обратно в банките, за да се задейства цикъла - контролиран срив , така ще оберат въдицата и шараните