Last news in Fakti

22 Април, 2015 15:10 2 978 2

Проверяват имотите на кмета на Пазарджик

  • тодор попов-
  • прокуратура-
  • проверява-
  • кмета-
  • пазарджик

Прокуратурата и НАП са образували проверка заради имот на Тодор Попов

Окръжната прокуратура в Пазарджик се е самосезирала за имотите на кмета на общината Тодор Попов и започва проверка по случая, съобщиха от прокуратурата.

Ще бъде избран наблюдаващ прокурор, на случаен принцип, който ще прецени дали да започне предварителна проверка на Попов или да образува досъдебно производство.

Национална агенция за приходите (НАП) също е образувала проверка на имущественото състояние на Тодор Попов. Новината съобщи министърът на финансите Владислав Горанов след заседание на Министерски съвет (МС).

Проверката е в резултат на появилите се коментари за несъответствие между имущественото състояние .

Ще се установи по надлежна методика, през която са минавали много публични личности, дали има основание за упреците, които бяха отправени в ефира на една национална медия спрямо кметът на Пазарджик, обясни Горанов.

Той заяви, че няма да се толерират опитите да бъде отклоняван или нарушаван държавният интерес чрез злоупотреби с публични средства, било то чрез отклоняване плащането на данъци или чрез неефективно изразходване на целеви разходи.

Преди ден, една от националните телевизия разкри, че Тодор Попов живее в ново имение с покрит басейн, фитнес, джакузи, изкуствена река, къща за гости, парник и куп други екстри. Луксозният имот на кмета е построен през 2014 година в село Паталеница и е скрит зад висока ограда. Имението е възможно да струва 2 милиона.

Според общински съветници има несъответствие между начина на живот на кмета и заплатата му, която е около 2000 лева. Пред медията, Попов определи темата на разговора като "селска" и уточни, че само част от имота е негова, а останалото е съвместно начинание с приятели. 

Тодор Попов е независим бил независим кандидат на местните изборите, издигнат от коалицията "Тодоро Попов за Пазарджик", която не е била подкрепяна от ГЕРБ.

Факти.бг припомня, че началник на кабинета на Попов – Татяна Стоянова, беше разстреляна показно с 5 куршума на 12-ти януари пред дома ѝ в Пазарджик.

След няколко месеца разследване, вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че убийството на Стоянова е заради финансови интереси и полицията вече е разкрила няколко души, които са съпричастни към престъплението.

Според източници от разследването покушението срещу Татяна Стоянова е поръчано от бизнесмен, който е платил сериозна комисионна, за да се сдобие с терен в центъра на Пазарджик.

Разследващите установили, че Стоянова е имала ключова роля в уговарянето на комисионната и предаването на парите. Въпреки че е платена сериозната сума, сделката се е провалила, атрактивният имот е купен от друг, а парите от тлъстия подкуп не са върнати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 124321

    0 0 Отговор
    Сега трябва да проверят и тоя дето подаде сигнала,
    да се види дали той е редовен.
  • 2 Дедо Шишарко

    0 0 Отговор
    Гарван,гарвано око не вади!