24 Април, 2015 10:27 2 267 3

Проверяват кмета на Пазарджик "до дупка"

  • тодор попов-
  • пазарджик-
  • кмет-
  • проверяват

Целта на проверката е да установи наличие на данни за престъпление за неплащане на данъци и сделки с имущество, придобито по престъпен начин

На 22 април 2015 г. след излъчен репортаж по bTV, Окръжна прокуратура – Пазарджик се самосезира по повод на изнесените данни: луксозен недвижим имот в с. Паталеница, общ. Пазарджик, собственост на кмета на града Тодор Попов, съобщиха от Прокуратурата.

Целта на проверката е да установи наличие на данни за престъпление за неплащане на данъци и сделки с имущество, придобито по престъпен начин.

В хода на проверката ще бъдат изискани всички документи, даващи информация за стойността на имота, ще се провери времето за придобиване и построяване на сградите на имота, фирмите и лицата, участвали в построяването. Прокуратурата проверява и дали имотът е деклариран в общинските служби.

Ще се установят и всички останали собственици на имота, като се провери и свързаността им с Тодор Попов.

Ще бъде извършена пълна проверка на търговските дружества, в които има участие съпругата на Тодор Попов, и ще се поиска информация от НАП за разкриване на данъчно-осигурителната тайна на всички физически лица от търговските дружества. Ще бъде проверена и счетоводната дейност на дружествата.

Ще бъде извършена пълна проверка на доходите на сем. Попови, заемите, ако са придобивали такива, и начинът на изплащането им.

Прокуратурата ще изиска и договора за ползване на автомобила, показан в предаването на bTV, за който се сочи, че е предоставен от „приятел, спечелил търгове по ЗОП с възложител Община Пазарджик“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    До колкото разбрах избраният за разследването на случаен принцип прокурор си е направил отвод. Сега предстои да се избере нов.
    Възможно ли е г-н кметът да е по-голям от прокурор?
    Възможно ли е да се ползва с протекции от по-големи?
  • 2 РОСЕН

    0 0 Отговор
    ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ КМЕТОВЕ ,НИКОЙ НЯМА НИЩО А ЖИВЕЯТ В ПАЛАТИ И КАРАТ КОЛИ ЗА ПО 200 000ЛВ.
  • 3 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    Всички кметове са 'айдуци.