14 Май, 2019 20:21 3 423 8

Строят сграда в училищен двор

  • бургас-
  • училище-
  • сграда-
  • строеж

Плочата на новата постройка е на 80 см от прозорците на училището

Адресът е Бургас, училище „Любен Каравелов”. В двора му буквално за два дни изниква изкоп и бетонна плоча, която е на 80 см от прозорците на училището. Управата на училището с изненада установява, че строежът опира в аварийния изход на корпуса, където учат най-малките. „Трябва да има отстояние от 5 метра, а тук разстоянието е не повече от 80 сантиметра. Освен това отвесната стена е с височина 6,80 см. Ще препречи достъпа на естествената слънчева светлина”, казва председателят на училищното настоятелство Ивайло Беловски.

Парцелът, в който се строи, е реституиран през 2000 г. и има влязъл в сила подробен устройствен план, както и разрешение за строеж. След подадения сигнал от училището кметът на Бургас е спрял строителството и ще разгледа случая. Не е ясно как се е стигнало въобще до ситуацията, при която се стига до това, в училищен двор да се строи жилищна сграда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 784

    49 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не е ясно как се е стигнало въобще до ситуацията - е как да не е ясно!? Тфа е булгаристан - невъобразима алчност!!!

    Коментиран от #2

  • 2 антрашпиц

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "784":

    Е ко искаш?От тъп народ ко да очакваш?
  • 3 А,де ...

    18 2 Отговор
    И повече мостове и магистрали! :-)
  • 4 Garrincha

    21 2 Отговор
    Едва ли, "реститутите" (кой знае, по какви неведоми пътища, станали такива) имат истински намерения да строят в двора на училище на 80 см. от прозорците - все пак, колкото и да си идиот, чак такъв идиот едва ли може да има ! По скоро, ще изнудват общината да им купи имота на някакви завишени цени ! Интересно, как ли е станало реституирането ?
  • 5 Царя

    5 7 Отговор
    питайте царицата на заменките Елена Йончева нали тогава с другата царица Станишеф си бъркаха по дупките ,така и не разбрах кой на кого е бъркал и с какво ?????
  • 6 гост

    17 0 Отговор
    За да си поставиш фургон в собственото лозе без ток и вода ти искат една папка с документи от 5 институции и обиклаяне от поне 6 месеца. За да построиш жилищна сграда в двора на училище никой не знае как така се е стигнало дотам? Главен архитект, кмет, общинари, скици, проект, изпълнители, директор на училище, никой не знае? Идиотско обяснение е това. За какво са там ако не знаят.
  • 7 В Търново

    12 0 Отговор
    Само да припомня че за ПМГ В. Друмев - В. Търново това не е новост. В двора на училището има 6 ет. блок. Поне децата живеещи там няма да закъсняват за сутрин :)))
  • 8 Кики

    4 0 Отговор
    В София, в ж.к. Изток в двора на техникума по електроника има построени три блока с малки градинки около тях!