28 Август, 2019 06:21 3 410 6

Строят най-високата сграда в Япония (ВИДЕО)

  • япония-
  • проект-
  • комплекс-
  • небостъргачи

Инвестицията е в размер на 5 млрд. USD

Компанията Mori Building Co ще построи най-високата сграда в Япония. Инвестицията е в размер на 5 млрд. USD. Очаква се постройката да привлече вниманието на чуждестранните инвеститори не само с мащабите си, но и с домакинството на далечната азиатска държава на Олимпиадата през 2020 г.

Небостъргачът ще бъде разположен в близост до центъра на Токио на площ от 8.1 хектара и трябва да бъде пуснат в експлоатация през март 2023 г. Амбицията на инвеститорите е да превърнат сградата в „град в града”, като в нея ще има офиси, музей, галерия, зелени площи, зони за развлечение. Всичко това ще бъде разположено в 3 високи сгради, в които ще работят 20 000 служители и ще живеят 3500 души. Офисите ще са 213 900 кв.м. Предвижда се да бъдат изградени 1400 жилищни единици. В небостъргачът ще бъде разположено и британското училище в Токио. В него учат над 700 ученици от 50 държави. Годишно комплексът ще бъде посещаван от 25-30 млн. души

Основната сграда ще е висока 330 метра и ще разполага със 64 етажа. Тя ще е най-високата постройка в японската столица до 2027 г., когато трябва да бъде готов небостъргачът Mitsubishi Estate с височина 390 метра.

Уникалното на проекта е, че той ще създаде „уникално пространство, ориентирано към хората”, като съчетае различните сегменти от недвижимите имоти и по този начин създаде свои собствен свят. Специално обособената зона Green&Wellness, чиято площ ще бъде 6000 кв.м, ще събира хора от различни общности. Друга особеност на мини градчето е, че навсякъде, където е възможно, покривите ще бъдат озеленени. 100% от електроенергията в небостъргачите ще бъде от възобновяеми източници, които напълно ще отговарят на международната инициатива за опазване на околната среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е, и?

    0 4 Отговор
    Дреме ни, ние сме в България!
  • 2 Жалки жълтурковци,

    6 8 Отговор
    С всичките си изобретения и нововъведения, тази кутия няма да осигури и 1/100 от полезността и удоволствието на една нормална селска къща! А ние се напъваме да ги имитираме, макар, че при нас място бол!

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    3 2 Отговор
    моита къща е висока къде 4 метра па си ме е добре
  • 4 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жалки жълтурковци,":

    По жалки от нас едва ли има на тоя свят. Африканците имат все пак оправдание заради сушата, а България е в най богатият съюз на света. Включвам и себе си в това число, заради такива като тебе. Калтаци. Едните бездарни мошеници, другите само бездарни.

    Коментиран от #6

  • 5 аууу

    3 0 Отговор
    Да отидат 20 софиянци да протестират,как така ще строят високи сгради???
  • 6 Какво общо имат

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Бездарието и мошеничестеото с това, което съм написал? Ама ти тая песен само знаеш, а?