Last news in Fakti

1 Ноември, 2019 17:05 2 559 5

Япония – магнит за инвеститорите

  • япония-
  • жилища-
  • инвеститори-
  • чуждестрани

Чуждестранните инвеститори бележат големия ръст

Япония – магнит за инвеститорите - 1
Снимка: Shutterstock

Японският пазар на недвижими имоти се превръща в сигурно „убежище” на фона на китайско-американската търговска война и геополитическата нестабилност. Броят на големите чуждестранни инвеститори, стичащи се към тамошния пазар на недвижими имоти, е нараснал с 50% само в рамките на една година. Глобалните фондове търсят сигурно място за инвестиране на фона на нарастващата несигурност.

„Интересът на чуждестранните инвеститори към японския имотен пазар ще продължи да расте. Разполагаме с големи групи предприемачи, които се интересуват от въпросния пазар, най-вече жилищният”, казва директорът на отдел изследвания и анализи в Хидеаки Судзуки.

Обемът на чуждестранни инвестиции в японския пазар на жилища, дуплекси и мезонети през 2019-а е достигнал 848.4 млн. USD срещу 462.6 млн. USD през цялата 2018 г.

Трансграничните вложения в имотния сектор за текущата година вероятно ще достигнат 2.1 млрд. USD, което е четири пъти над постигнатото през миналата година. Очаква се финализирането на сделки на обща стойност 1.2 млрд. USD.

През последните години населението на Япония непрекъснато нараства. За 2018-а увеличението е 9%. Правителствената инициатива за привличане на чуждестранни работници и възможността да получат лесно японско гражданство, също ще допринесе за увеличаване на населението. Япония е третият по големина пазар на апартаменти разположени в жилищни комплекси в света. Брутният доход от подобен актив въз основа на нетния доход е 4%-5%, а капиталовата стойност е нараснала до 8.1% в рамките на една година.

Отчитайки китайско-американската търговска война и напрегнатата геополитическа комуникация в други държави, Япония се съпротивлява на тази тенденция и се радва на най-дългия икономически растеж от Втората световна война насам.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Васил

    1 0 Отговор
    Като у "нас"
  • 3 Ганю

    1 0 Отговор
    Разбира се, туй да не ти е бегрто.
  • 4 Консерватор

    0 1 Отговор
    20 000 евро на кв. м.!
  • 5 Фернандо Алонсо

    1 0 Отговор
    В Токио цената е между 5000 и 9500 евро на квадрат, започвайки от крайни квартали към центъра.