Last news in Fakti

10 Септември, 2020 13:53 5 539 4

Рекорд на сделките с имоти

  • малта-
  • сделки-
  • данъчни облекчения

Малта въведе редица данъчни облекчения при покупката на недвижимости

Рекорд на сделките с имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Въведените редица данъчни облекчения при покупка на недвижим имот в Малта доведе до бум в броя сделки. Август стана най-добрият месец от гл.т. на реализирани покупка-продажби за последните 4 години. Общият им брой достигна 1300, съобщава от Асоциацията на посредниците (MDA).

Рекорден за пазара беше и юли, когато също се отчете значителен ръст в броя сделки. Причината са въведените редица данъчни облекчения при придобиване на жилище или къща. През юли са регистрирани 1600 транзакции на обща стойност 330 млн. EUR.

Данъчните облекчения бяха обявени през юни. От MDA призовават правителството те да бъдат валидни и през следващата година. За момента те важат до края на март 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    Мафия,мутри вън,змията хапе лошо умирайки
  • 2 Еее

    6 0 Отговор
    Какво ни интересува Малта,все още нищо не пишите за миналия месец как е в БГ-то?!?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Разум

    4 0 Отговор
    Пaк пoвтaрям зa ocнoвeн прoблeм в Бългaрия c НИ............
    Потърсете на гуугъл house for sale hollywood, dalas, miami и т.н. и ще видите, че всеки имот е показан с адреса на който е! Кои знаят как се продава имот най-бързо и изгодно, Американците или ние, които крием адреса, като, че ли е строго секретна продажбата и никой не трябва да знае за нея. Агенциите за Н.И. са пародии в България.