Last news in Fakti

10 Януари, 2021 10:35 26 132 26

Масово отчуждаване на имоти

  • пловдив-
  • имоти-
  • отчуждаване-
  • инфраструктура-
  • булевард

Причината е разширение на основни булеварди в Пловдив

Община Пловдив започва масово отчуждаване на имоти през 2021 година. След като вчера бе даден стартът на „Модър-Царевец”, кметът Здравко Димитров заяви, че с него трябва да вървят и ремонтите на ул. „Царевец” и „Хаджи Димитър”. Идеята е улица „Царевец” да бъде ремонтирана и разширена до бул. „Свобода”. Ремонтът на пътната артерия ще бъде в сегашния ѝ габарит, като проектът ще бъде през ВиК. Разширението обаче ще бъде направено от Община Пловдив, уточнява Trafficnews. За целта през 2021 година ще бъдат отчуждени имотите от пробива до вливането на „Царевец” в бул. „Свобода”.

Идеята е там да се направи пътен байпас, като се удължи и бул. „Свобода” към ул. „Рая”, а след това и до „6 септември”. Зам.-кметът по устройство на територията арх. Невена Балчева обясни, че през новата година се предвижда отчужденията на имотите на бул. „Свобода”. Досега те не са започнали, защото ПУП на зоната не бе влязъл в сила. Вече обаче ръцете на администрацията са развързани.

Ако се направи разширението на „Царевец” и продължението на бул. Свобода”, това ще е естествена връзка към евентуалния мост към река Марица, като ще извади и вътрешния трафик по Пещерско шосе.

Най-много имоти се очаква да бъдат отчуждени за втория етап на бул. „Васил Априлов” – 15. При завършването на процедурата може да започне вторият етап, който е за разширението от Пещерско шосе до „6 септември”.

Проблем заради частни имоти може да излезе пред разширението и реконструкцията на „Даме Груев”. За разширението има избран изпълнител, но в момента се обжалва в КЗК. Въпреки това за се изпълни втория етап ще трябва да се отчуждят 4 имоти около бившето кино „Въстаник”. В момента се издирват наследниците на имотите, за да може да се пуснат заповедите, каза арх. Балчева.

Отчуждения ще се правят и за бул. „Северен”, както и за новата пътна връзка между „Южен” и „Тракия”. В момента се обследват имотите между бул. „Ал. Стамболийски” и „Цар Симеонов”, за да започнат процедурите.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тхйт

    55 5 Отговор
    Таварищ Димитров върне коммунизм в Пловдив.
  • 2 един от многото

    126 13 Отговор
    С една дума , ще падне голямо крадене! А нещо ще се направи ли с тютюневите складове по Иван Вазов , защото там Пловдив прилича на София след бомбардировките от нашите приятели отвъд океана. Или с джунглата и панелите на повече по 50 години служещи за безплатна тоалетна на бакшишите от цял Пловдив и свърталище на бездомници , намираща се по бул. "Петър Деников" , от двете страни на отдавна затворения и гниещ пешеходен мост над линиите? Някой ще разшири ли поне един паркинг пред жилищните блокове , или само ще се разширяват сини и зелени зони?

    Коментиран от #15

  • 3 грабежа

    87 4 Отговор
    грабенето да започне сега !

    Коментиран от #5

  • 4 Аз40🏴‍☠️

    97 12 Отговор
    Собствениците имате конституционно право да обжалвате актовете за отчуждаване. Разкажете им играта на ГЕРБавите и не се оставяйте на заплахите им.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЦарВул

    46 4 Отговор
    Някой по горе попита за паркинзите и парко местата:да!Ще се провеждат търгове!!И ОТНОВО НАСТРОЙВАНЕ ХОРАТА ЕДИН СРЕЩУ ДРУГИ?! Отново на първа линия са БОГАТАШИТЕ!ТЕ ЩЕ ЛАПНАТ НАЙ ХУБАВИТЕ И НА Й ДОБРИ МЕСТА,А ЗА ДРУГИТЕ ЩЕ СЕ ИЗБИЕ ОСТАНАЛАТА ПАПЛ.Ч!!Защо премахнахте гаражите и гаражните клетки!!Сега пак сте зейнали за "ПАРЕ"!Е ЩЕ ГИ ПОЛУЧИТЕ ,НО......С БЛАГОСЛОВИЯТА НА"ДРЕБНАТА ЦАЦА"!!И ОТНОВО ЩЕ ИМА:ПУКАНЕ НА ГУМИ,ДРАСКАНЕ,БОЯДИСВАНЕ И ПРОЧИЕ ПРОСТОТИИ БЪЛГАРСКИ!МИ ПОСТРОЙТЕ ЕДИН/поне един едничък подземен и надземен паркинг във всеки район и пак вземайте пари!!Ама НЕ!!ВИЕ СТЕ "ВСЬО И ВСЯ"БАСКЕТБОЛИСТ И УПРАВЛЕНИЕ НА ГРАД!!ЕДНО ВРЕМЕ В МОЯ ГРАД/също областен/НАЗНАЧИХА ЗА КУМЕТ ЕДИН УЖ БИВШ ЗАТВОРНИК В БЕЛЕНЕ И ХАЙДЕ ПОЗНАЙТЕ К,ВО НВАПРАВИ ПЪРВИО СИ РАБОТЕН ДЕН/после му се смяха и кучетата/"НАРЕЖДАМ ДА МИ СЕ ДОНЕСЕ ТУК В КАНЦЕЛАРИЯТА ВСИЧКАТА/не цялата/ИКОНОМИЧЕСКА ДОКУМЕНТАЦИЯ/документи мама,не информация"???!!ЗАПОЧНАЛИ ДА МЪКНАТ И НАПЪЛНИЛИ И ПРЕПЪЛНИЛИ НЕ САМО НЕГОВИО КАБИНЕТ,НО И КОРИДОРИ,СТЪЛБИЩА !!ПОСЛЕ?ПОСЛЕ -СМЯХ В ЗАЛАТА!!!НО....ИМА И ПРОДЪЛЖЕНИЕ:НЕ СТИГА,ЧЕ НИЩИЧКО НЕ НАПРАВИ ЗА ГРАДА,НО...УРЕДИ СИНА СИ С ДВА МАГАЗИНА НА БАШ ЦЕНТЪРА НА ГРАДА/е после фалираха защото са некадърници/АМА Т,ВА СЕ ВИКА:УМ РОБУВА !УМ ЦАРУВА!УМ ПАТКИ ПАСЕ!!!ГУМАТА.А.А.А.А.!!!
  • 7 любител

    56 6 Отговор
    може и да стане нещо ама ако го няма герб защото те освен да крадът друго не могат. от 3 мил.за 1 км магисрала стигнаха до 30мил. браво боклуци крадливи.
  • 8 само питам

    34 0 Отговор
    А Пещерско Шосе кога ще се прави, вместо да го заобикаляте защо не го направите него?
  • 9 те така е

    38 0 Отговор
    Ако имотите са на наши хора ще има добра далавера. Ако не са - ще им ги вземем за без пари.
  • 10 plovdiv 1912

    46 2 Отговор
    В Пловдив е направо страшно , 600 - 700 000 души в рамките на 15 км , скоро няма да можем да вървим дори пеша , вечер е невъзможно да спреш някъде .....стотици хиляди коли , по градинки , треви , тротоари , дори пред входовете ....,правете квартални паркинги идиоти , че е страшно......

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Браво

    2 9 Отговор
    да живее ГЕРБ А в София кога
  • 13 Браво

    21 2 Отговор

    До коментар #10 от "plovdiv 1912":

    Хайде да си вземете и тея дето са в София че тука е пет пъти по-страшно

    Коментиран от #24

  • 14 Бойко

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "plovdiv 1912":

    Оплачи се на Другаря Димитров!
  • 15 Пловдив

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "един от многото":

    Така е. Ако въпросните "приятели" отвъд океана решат да направят втора част на филма за "Битката за Могадишу", могат направо в района на Тютюневите складове да го снимат. Само повечко боя ще им е нужна да оцветят статистите...

    Коментиран от #18

  • 16 Vas

    9 8 Отговор

    До коментар #10 от "plovdiv 1912":

    600000-700000 друг път цялата област пловдив няма толкова.София 3000000,Пловдив 1000000,Варна 1000000 и тн.А България 6500000 как ги мислите тия незнам.

    Коментиран от #19, #23

  • 17 Густо Майна

    8 3 Отговор
    Удължаване на "Царевец" през Марица с нов мост... Бая мост ще да е. Трябва и над Гребната, и над Марица да мине?! Че и в "Отдих и култура" за трасе ще трябва сериозна сеч! Дано съм жив да видя тез мечти, както и "вдигнатите" линии по "Копривщица"! Единствено "Свобода" го виждам да продължи зад (пред) Хирургиите и новите "спални" гета. Ние да не сме морските столици - от къде пари в Пловдив за булевади с водопади, кръгови пешеходни във въздуха, небостъргачи, лъскави сгради и др. При нас, близо до Софето само подтисничество: и за летището правят, струват само и само да бъде резервно на софийското!
  • 18 един от многото

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пловдив":

    Че тези от Столипиново и Аджи Асан махала няма да им трябва никаква боя!
  • 19 Angry Bird

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Vas":

    По редицата София - Пазарджик - Пловдив живее НАД 1/3 от населението на страната! Трите области, в смисъл София-област и другите две без областните центрове нямат аналог, като численост в България! Областните градове не ги смятам, но по-голямата част от този народ в делник и празник "митарства" във тях.

    Коментиран от #20

  • 20 Vas

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Angry Bird":

    1/3 от 7000000 колко е?

    Коментиран от #21

  • 21 Angry Bird

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Vas":

    Област Пловдив си е баш 700 хиляди! Има си статистика - провери.

    Коментиран от #22

  • 22 Vas

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Angry Bird":

    Да така е но област пловдив не град пловдив и не град софия е 2000000 а област софия.

    Коментиран от #26

  • 23 plovdiv 1912

    16 1 Отговор

    До коментар #16 от "Vas":

    Първо БГ е София , Пловдив , Варна , Бургас ...област Пловдив е почти 870 000 души , най - големите села в БГ са около Пловдив , в София им викат квартали .......половината Смолян , Хасково , Чирпан , Кърджали , Кричим , Пазарджик и целия Асеновград са в Пловдив от понеделник до петък , та даже да ти кажа , че може и повече народ да се събира в делничен ден в Пловдив ,за капак вече има цяла улица с хора от Плевен , които бачкат тук вече , нищо нямам против никой , просто казвам , че няма въздух и паркинги ..............

    Коментиран от #25

  • 24 plovdiv 1912

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "Браво":

    В София освен 50 000 Пловдивчани е и цяла северна България , големите бизнеси са в София , респективно добри заплати и работни места .....политиката на обезлюдяване и сега продължава , всичко е в 4-5-6 града и другото е батак , няма препитание ......ходих до Търново и вечер като погледнеш половината апартаменти не светят......
  • 25 Angry Bird

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "plovdiv 1912":

    В Евростат тези "квартали" са отразени към Пловдив. Както и прилежащите на Варна и София: населени места с над 300 хил. население в Евростат ги водят агломерации. Та Пловдив 505 хиляди, Варна - 395 хил, София - почти 1.4 милиона жители! Плашещото е, че в област Варна да речем от 470 хиляди население, почти всички са... в областния град! Това важи и за Бургас, Русе, Ст. Загора и т.н.
  • 26 Пловдивчанин

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "Vas":

    Ботевистът ти говори за това около Пловдив, доколкото демографските данни са достоверни, само Асеновград е 65к, което е повече от доста окръжни градове. Родопската яка 26к, община Марица 32к., Раковски 26к Села като Калояново 12к, Маноле, Труд...са по-големи от доста български градове. Тъжно е че тези хора трябва да идват в Пловдив. За колите с хасковски и т.н. номера темата е отделна. Един такъв го гледам паркирал до нас, очевидно спи в колата си завалията. Трагедия.