Last news in Fakti

4 Април, 2013 21:34 4 809 3

Небостъргач с височина над 1 километър

  • оае-
  • инвестиция-
  • небостъргач-
  • emaar-
  • проект

Безспорно проектът „Бурж Халифа” се оказа успешен, ако не от гледна точка на продажби и отдаване под наем на жилищата в него, то поне като популярност и влизайки в класацията на най-високите сгради в света. Компанията инвеститор – Emaar, обаче има по-силни амбиции. Това личи от бъдещите им намерения, а именно да построят сграда, чиято височина да е над 1 километър. Припомняме, че „Бурж Халифа” е с височина 828 метра.

Мохамед Алабар, генерален директор на Emaar, заяви че иска новият небостъргач да е над Kingdom Tower, чиято най-висока точка е 1 километър над земята. Той обаче не уточнява мястото, където ще бъде построен новият небостъргач.

Цените и наемите в Дубай се движат стабилно нагоре

С 12% са поскъпнали цените на жилищата в Дубай от началото на годината. Спрямо март 2012-а увеличението е в рамките на 27%. Три пъти по-бавно растат наемните нива. За периода януари-март увеличението е в рамките на 3%. За изминалите 12 месеца наемателите са започнали да плащат жилища с 19-20% повече, съобщават от специализирания сайт Property Wire. В същото време анализатори предричат нов бум на пазара на недвижим имоти в Дубай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в землянка

    1 0 Отговор
    този свят се е побъркал
  • 2 Сульо

    0 0 Отговор
    Един ден бъдещите поколения ще се смеят на глупостта и амбицията за да се строи все по-високо.
  • 3 Факира

    0 0 Отговор
    Дааа, ние купуваме петрола, замърсяваме природата а тези се чудят къде да си вкарат мангизите.