Last news in Fakti

17 Декември, 2021 13:21 1 762 2

Близо 40% от сделките са с чужденци

  • кипър-
  • сделки-
  • чужденци

Кипър отчете силна 2021 година

Близо 40% от сделките са с чужденци - 1
Снимка: Shutterstock

С 59% са се увеличили продажбите на жилища в Кипър през ноември тази година спрямо същия период на миналата, отчитат от Агенцията по вписванията. За първите 11 месеца ръстът е 25% на годишна база. През ноември 60 от сделките са били с кипърци, а 40% - с чужденци.

През ноември тази година броят на сделките с чужденци се е увеличил със 77% спрямо същия месец на миналата година. Най-много сделки е имало в Ларнака, Никозия, Фамагуста, Лимасол и Пафос. За първите 11 месеца продажбите са се увеличили с 15 спрямо същия период на миналата година.

Близо 21 от сделките сключени с чужденци са с граждани на Европейския съюз. Те също предпочитат да купуват основно в Ларнака, Лимасол и Никозия.

Продажбата на имоти на граждани извън ЕС през ноември отчита ръст от 76% на годишна база. Тук отново интересът на инвеститорите е на първо място към Ларнака. Следват Никозия и Фамагуста.

Данните на Агенцията по вписвания на Кипър показва, че за първите 11 месеца купувачите са сключили 9063 сделки за придобиване на имот срещу 7231 за същия период на 2020 г. и 9456 сделки през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1545

    3 1 Отговор
    Вчера попаднах на един канал в тубата, в който разкриват телефонни измамници , окзва се че много от тях се местят в Кипър от индия, от Пкистан.
  • 2 Квадратен кръг

    3 0 Отговор
    Има ли шанс един от тези чужденци , да е нашия любим вожд ? Толкова чекмеджета има , че и куфари с пари от магистралите , че няма начин да не инвестира някъде ! Нали ?