Last news in Fakti

8 Март, 2022 14:21 3 020 2

Продажбите с нов рекорд за втори пореден месец

  • кипър-
  • жилища-
  • сделки

Чужденците са много активни на кипърския имотен пазар

Продажбите с нов рекорд за втори пореден месец - 1
Снимка: Shutterstock

Със 62% са нараснали продажбите на жилища в Кипър през февруари тази година спрямо същия месец на миналата, отчитат от Агенцията по вписванията на страната. Лидер за разглеждания период е Лимасол. През миналия месец там са продадени със 120% повече жилища, отколкото през февруари 2021 г.

При местните купувачи ръстът е 41% на годишна база. Увеличение на броя на транзакциите се наблюдава във всички региони с изключение на Фамагуста. Лимасол е лидер по ръст на транзакции (+59%), следван от Пафос, Ларнака и Никозия.

Продажбите на имоти на чужденци са нараснали със 115% на годишна база. Ръст в броя сделки се наблюдава във всички региони. Той е най-висок от 2008 г.

В същото време продажбите за граждани на ЕС нараснаха със 118%, а тези на инвеститори от държави извън ЕС - със 112% на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    3 2 Отговор
    Най много покупки има от Украйна
  • 2 честен ционист

    2 1 Отговор
    Братишките разпродават от прифронтовака България и се местат в Лимасоле и не поглеждат повече назад.