Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 13:21 2 883 2

Рекордни приходи от отдаване под наем на жилища

  • airbnb-
  • наем-
  • приходи

Airbnb отчете 1.53 млрд. USD приходи

Рекордни приходи от отдаване под наем на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Платформата за краткосрочно отдаване под наем на жилища – Airbnb, беше сред най-силно пострадалите вследствие пандемията от коронавируса. Последните финансови отчети на компанията, обаче сочат, че възстановяването е започнало, след кат отчете приходи в размер на 1.53 млрд. USD. Това се дължи за ръста в пътуванията както в САЩ, така и в Европа. Също така се регистрира и по-дълъг престой във въпросните имоти, които се отдават под наем.

Възстановяването на пазара идва и от факта, че много служители решиха да живеят в друг град за известен период от време и да ползват именно услугите на Airbnb. „Хората са по-малко привързани към офиса и могат да живеят и да работят навсякъде“, казва изпълнителният директор на платформата Байън Чески.

Силното търсене несъмнено води и до ръст на наемните нива. За последното тримесечие на 2021 г. увеличението е 20%. От управата на компанията очакват това да се отрази положително върху финансовите резултати за първото тримесечие на текущата година. Очаква се приходите да бъдат в размер на 1.41 млрд. USD. Това надвишава направената от анализатори прогноза от 1.24 млрд. USD.

Рекордни приходи от отдаване под наем на жилища


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 2 Отговор
    Дължало се на ръста на отдаване под наем на имоти?! Сериозно ли?! Дали пък не се дължи на повишаване цената на наемите поголовно, питам аз?
  • 2 Оле оле

    6 0 Отговор
    Аз вярвам на Милена !! Туризма процъфтява, хората пътуват свободно и наемат Airbnb апартаменти. Всичко в сектор имоти е с ръст и страхотни преспективи !