Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 12:51 2 995 3

Екзотична държава пусна програмата „Златен паспорт“

  • салвадор-
  • златен паспорт-
  • програма-
  • инвестиции-
  • чужденци

Притежателите на салвадорски паспорт могат да пътуват безвизово до 137 държави

Екзотична държава пусна програмата „Златен паспорт“ - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Салвадор –Найиб Букел, съобщи в своя профил в социалната мрежа Twitter, че е изпратил в Конгреса редица предложения за законодателни промени, сред които е и предоставянето на гражданство на чужденци срещу покупка на недвижим имот. „Внесох в Конгреса 52 поправки, които целят намаляване на бюрокрацията, създаване на данъчни облекчения, получаване на гражданство срещу инвестиции, нов закон за ценните книжа, договори за стабилност и други. Планът е прост: докато целият свят изпада в тирания, ние създаваме рая за свободата“, пише Букел.

Салвадорският паспорт е на 37-мо място в света по безвизови пътувания. Притежателите на такъв могат да пътуват свободно до 137 държави. Сред достъпните без виза дестинации са всички страни включени в Шенген, Великобритания, Хонг Конг, Южна Корея, Япония, Сингапур, ОАЕ, Бразилия и редица други.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Информиран

    4 0 Отговор
    Евросъюза реши да забрани нашите "златни визи" и другите държави се възползват.

    Ел Салвадор ще пълни бюджета от пари на чужденци, ние да му мислим.

    Коментиран от #2

  • 2 еЧеНие

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Информиран":

    Е че ние се вързахме два пъти и на номерата на чичкото с мустачките и 70 години по-късно почнахме да се връзваме и на бабата от същата държава .... та ние винаги във важни моменти взимаме страната на губещия. Както искаш го разбирай, сега ставаме първи приятели и на големия брат ... горко му и на него.
  • 3 Underwater Love

    1 1 Отговор
    А дали мис Бикини не е скрита там ? Неоткриваемо стана това девойче , особено след като лъсна връзката му с Борисов !