Last news in Fakti

23 Юни, 2022 09:52 3 648 2

Небивал ръст в продажбите

  • кипър-
  • жилища-
  • сделки

Силен интерес към покупка на имоти в Кипър

Небивал ръст в продажбите - 1
Снимка: Shutterstock

През месец май в Кипър са реализирани рекорден брой от 1143 продажби на недвижими имоти, сочат данните на Имотния регистър на страната. Ръстът на годишна база е 50%. Въпреки че продажбите в Никозия паднаха със 7% в сравнение с май 2021 г., те отчитат ръст в четирите останали региона. Най-голям брой продажби е регистриран в Лимасол, следван от Пафос, Ларнака, Никозия и Фамагуста.

Продажбите на имоти на чужденци са нараснали с 94% в сравнение с май 2021 г., като ръст се наблюдава във всички региони с изключение на Никозия. Най-голям брой транзакции е регистриран в Лимасол, следван от Пафос, Ларнака, Фамагуста и Никозия.

Продажбите на чужденци, които са граждани на държави нечленки на ЕС през първите пет месеца на 2022 г. са 2155 бройки. Това е с 97% повече в сравнение със същия период на 2021 г., когато техният брой е бил 1095.

Продажбите на имоти на граждани на ЕС са се увеличили с 48% в сравнение с май 2021 г., като продажбите са се увеличили във всички региони с изключение на Никозия. Повечето от сделките са записани в Пафос, следвани от Лимасол, Ларнака, Фамагуста и Никозия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    15 1 Отговор
    А ние си имаме рекорден ръст на фалиралите стройтелни фирми. В половината свят пък има рекорден ръст на лихвите по ипотеките, важното е рекорди да има.
  • 2 Варна.

    12 1 Отговор
    Само лъжете хората. Септември се задава голям кеф.