Last news in Fakti

19 Юни, 2022 13:21 4 541 8

Активни са купувачите

  • кипър

Кипър отчита ръст в цените на жилищата

Активни са купувачите - 1
Снимка: Shutterstock

Пазар на купувача и ръст на цените на жилищата, отчита пазарът на недвижими имоти в Кипър. През второто тримесечие се наблюдава увеличение на транзакциите с 31% спрямо първото тримесечие на 2021 г. От друга страна, броят на договорите за покупко-продажба от граждани извън ЕС намалява с 14% спрямо първото тримесечие на миналата година, сочат данните на RICS Cyprus за първото тримесечие на текущата година.

По отношение на ръста на цените спрямо предходното тримесечие Ларнака се представи особено добре, с изключение на ваканционните апартаменти, чиято цена спадна с 1,18%. Частните ваканционни къщи в Ларнака се повишиха с 5,74%.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 каку Миуенче

    9 2 Отговор
    ибряяяяя.... убряяяяя....неостана
  • 2 8385

    17 2 Отговор
    Цените на имотите във водещите страни падат стремглаво. Канада, САЩ, Китай, Австралия, Швеция цените се стриват с двуцифрени проценти. Но Милена не пише за това ... Препоръчвам на читателите да се информират от независими медии, ако искат да са в час !!!
  • 3 Брокер

    4 16 Отговор
    Ей шушумори,докато чакате да се спука балоня,ще ви мине животаааа.До края на годината дават още 15% инфлация и скоро бензина да стане 4лв..Скоро всички ще сте милионерии

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Иво

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Брокер":

    Абе,много гмеч дойде от дивия северозапад.Да си се връщат у домА.Додат у градото и айде брокер ше стаам,сделки ще правя:)))))Нужно една криза пак като 2008 ма и да се връщат където им е мястото.
  • 5 Коментар

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Брокер":

    Затъналите до шия в кредити мечтаят за сценария 96-97г. Но ще получат варианта 2008-2009г. За всички е ясно че лихвите вървят нагоре, рецесията се вижда. Фалитите започнаха. Високите цени на горивата ПРЕЧАТ на имотния пазар!
  • 6 МирО

    16 2 Отговор
    Абе кви са тия статии дет се пишат: говоря ми за първото тримесечие на 2021,
    като вече влизаме почти в третото тримесечие на 2022. Това, че 2021 имаше покачване на
    цените го видяхме и в БГ, но сега ситуацията е вече друга - няма толкова бълъци да купуват на
    високи цени, пазра е в плато и след няколко месеца ще се види с колко ще паднат цените.
    Само се чудя с какъв акъ човек ще купи панелка на 60 години, като през 70сте години, при бума на панелното строителство им даваха експолтеционен срок от 50 години. През 90сте дигнаха срока на 70 години. Тоест купуваш дом кото има по малка гаранция (срок на експлоатация) от хладилника в него. Вече почнаха да падат балкони и козирки на входове ???????
  • 7 Софянец

    3 7 Отговор
    У Каспичан,Мездра и Враца имотите са на добри цени.Но вие искате да живеете в София и затова цените в столицата ще са само нагоре
  • 8 Сандокан

    11 2 Отговор
    Според мен са активни продавачите. Обявите не спират да валят. Промоциите почнаха.