Last news in Fakti

4 Май, 2022 19:07 3 199 1

Продадени имоти за рекордна сума

  • кипър

Сделки за 1.27 млрд. EUR в Кипър

Продадени имоти за рекордна сума - 1
Снимка: Shutterstock

През първото тримесечие на 2022 г. в Кипър са реализирани 5258 сделки с недвижими имоти на обща стойност 1,27 млрд. EUR, сочат данните на Агенцията по вписвания (SEK). „Секторът се развива динамично. Както се очаква, лъвският пай е за Лимасол и Никозия, докато в други региони също има ръст на сделките, но по-малък“, се казва в изявление на SEK.

„Данните показват силен интерес към придобиване на земя, като земеделски ниви и парцели за строителство като алтернативен източник на инвестиции. Отчита се и нарастващо търсене на апартаменти във всички региони, с изключение на Пафос, където къщите са по-популярни“, заключават експертите на SEK.

Лимасол регистрира най-голям брой продажби (1581) и най-висок паричен обем - 573.2 млн. EUR. Особен интерес представляват земеделската земя (688) и парцелите за строителство (439).

Продажбите в Пафос през първото тримесечие на текущата година достигнаха 887 на обща стойност 186,8 млн. EUR. Градът регистрира най-високия брой продажби на частни жилища от всеки регион.

Продажбите в Ларнака са 958 броя на обща стойност 145,3 млн. EUR.

Във Фамагуста от януари до март са регистрирани 258 сделки за продажба на обща стойност 54,2 млн. EUR, повечето от които са свързани със земеделски полета (162).


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    1 3 Отговор
    Нормално. По 241 хил. на сделка.