Last news in Fakti

29 Май, 2022 09:21 2 539 6

Чужденците поддържат този имотен пазар

  • кипър-
  • жилища-
  • сделки-
  • цени-
  • чужденци

Ръст от 50% при сделките с чужди граждани в Кипър

Чужденците поддържат този имотен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

През април 2022 г. продажбите на кипърски имоти на чужденци са се увеличили с 50% на годишна база, сочат данните на имотния регистър. Най-голяма активност за закупуване е регистрирана в Пафос. Следват Лимасол, Ларнака, Никозия и Фамагуста.

През първите четири месеца на 2022 г. продажбите на имоти в Кипър на чужденци достигнаха 1647, което е с 98% повече спрямо същия период на миналата година (833).

В средата на месец май кипърското правителство одобри законопроект, предлагащ данъчни стимули за привличане на таланти. Той предвижда намаляване на минималната изисквана годишна заплата от 100 000 EUR на 55 000 EUR. За съществуващите служители предоставя 50% данъчно облекчение върху възнаграждения от 55 000 EUR годишно възнаграждение, извършвана в Кипър от физическо лице.

Очаква се инициативата на правителството да насърчи допълнително продажбата на недвижими имоти на чуждестранни компании и техните служители.

През април продажбите за граждани на ЕС нараснаха с 57% на годишна база. През първите четири месеца на 2022 г. продажбите за граждани на ЕС достигнаха 808, което е 115% повече спрямо същия период на миналата година (375).

Продажбите за граждани от държави извън ЕС (включително руснаци) нараснаха с 44% на годишна база. От януари до април на текущата година те достигнаха 839, което е с 83% повече спрямо същия период на миналата година, когато са били 458 броя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 каку Миуенче

    2 0 Отговор
    и у нас така
  • 2 М да

    6 1 Отговор
    Балона стана Дирижабал - иде голямо Бонго.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 омбудсМАН

    4 1 Отговор
    А мис Бикини кой пазар поддържа ? Този в Барселона или в Дубай ? Само питам , нищо лично ! Питахме Бойко , ама той се обижда , прави ке на ударен и мълчи ! Що така тоз човек ?...............ТОВА ПИШЕШЕ В КОМЕНТАР 3 , но го изтриха........
  • 5 Двуок ЦИКЛОП

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "М да":

    БОНГОТО вече е спечелено от ББ и Шайката му. Видяхне му чекмеджетата с кюлчета и евро......НАЛИ ?
  • 6 Гост

    1 4 Отговор
    Ще го търсите Баце с фенерче.Още тази зима ще разберете Промяната ха ха