Last news in Fakti

25 Август, 2022 14:27 9 415 2

Чужденците се връщат на един от най-големите имотни пазари

  • сащ-
  • имоти-
  • продажба-
  • чужденци-
  • покупка-
  • жилища-
  • къщи

Най-много канадци и мексиканци купуват имоти в САЩ

Чужденците се връщат на един от най-големите имотни пазари - 1
Снимка: Shutterstock

Според проучване на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) в периода април 2021 г. и март 2022 г. чужденци са закупили жилища в САЩ на стойност 59 млрд. USD, което е увеличение от 8,5% спрямо година по-рано.

Ръстът на продажбите на жилища на чужденци се дължи основно на увеличението на покупните цени. Средната стойност на жилищата, закупени от чуждестранни купувачи през разглеждания период, е рекордната 366 100 USD. Това е дори по-високо от средното за страната – 355 700 USD.

Броят на къщите и апартаментите, закупени от чужденци през 12-те месеца до март 2022 г. (98 600) обаче е намалял със 7,9% на годишна база и е най-ниският, откакто NAR проследява тези транзакции през 2009 г. „Ограниченията за пътуване бяха важен фактор. Купувачите искат да видят имота. Всяко ограничение за пътуване или дори изискване за тест за коронавирус, което беше премахнато едва това лято, е неудобство или сигнал да „стоите настрана“, каза Лорънс Юн, главен икономист в NAR.

Според NAR за чуждестранни купувачи се считат както чуждестранни граждани с постоянен адрес в чужбина, така и граждани извън САЩ и скорошни имигранти, които са живели в САЩ не повече от две години, или притежатели на неимигрантски визи, пребиваващи в САЩ по професионални, образователни или други причини за не повече от шест месеца.

Близо 25% от всички чуждестранни покупки през разглеждания период са направени във Флорида. Следват го Калифорния, Тексас, Аризона, Ню Йорк и Северна Каролина. Най-много чуждестранни купувачи има от Канада (11% от всички сделки) и Мексико (8%). Следват китайците, индийците, бразилците, колумбийците, германците, британците, французите и японците.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Серьожа

    1 0 Отговор
    Скоро съвсем скоро реването ще бъде до небето