Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 09:21 52 008 80

Имотният балон се пука

  • сащ-
  • имотен балон-
  • цени

С 42% поскъпнаха жилищата в САЩ за 2 години

Имотният балон се пука - 1
Снимка: Shutterstock

От март 2020 г. до юни 2022-ра цените на жилищата в САЩ поскъпнаха с 42%. Основната причина е ръстът в търсенето по време на пандемията, сочи анализ на Федералния резерв. През последните месеци, обаче кандидатурите за покупка на дом с ипотечен заем спаднаха с 41% и към днешна дата молбите са по-малко спрямо имотната криза през 2008 г. Именно тези два факта карат икономистите да говорят за имотен балон. „Пандемията провокира балон на имотния пазар в САЩ. Много хора останаха да работят от къщи, а това провокира служителите с високи заплати да купуват имоти“, коментира главният икономист на КРМG Дaян Cyoнĸ.

Спадът в цените е факт, поне по данни на Саѕе-Ѕhіllеr Nаtіоnаl Ноmе Іndех, който показва поевтиняване на жилищата в периода юни-август на текущата година с 1.3%. Това е първото поевтиняване от 2012-та. „Не е изключено да станем свидетели на бързо поевтиняване и то в двуцифрен процент. Спад от 15% е съвсем нормален“, прогнозира Суонк. Ако това се случи, ще е най-голямата корекция след Втората световна война.

Корелацията между повишаването на основния лихвен процент и пазара на недвижими имоти е много голяма. Колкото по-силно е повишаването на лихвите, толкова ударът върху пазара на недвижими имоти е по-голям. Именно на това станаха свидетели участниците на пазара в САЩ през текущата година. Средната годишна лихва за 30-годишна фиксирана ипотека само за няколко месеца се повиши от 2.98% на 7.1%, което доведе до най-големия шок при лихвите по ипотечни заеми.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клоун

    109 9 Отговор
    Както и през 2009-та, честито на щастливците с чисто нов ипотечен кредит, ако останат без работа, няма да имат нито къща, нито кинти.
    Но ще плащат лихви.

    Коментиран от #28, #71

  • 2 В България

    63 32 Отговор
    няма балон цените летят в космоса с всяка година стават все по скъпи
  • 3 Брокер

    35 6 Отговор
    НЕЕ, неее, неееееееееееее !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Имотко

    89 10 Отговор
    Във България няма балон така че купувате панелки на 2000€метъра и се не бойте
  • 6 Тито

    105 11 Отговор
    В България балонът е най много надут като гръмне ще видите ще се чуе на другия край на света.имотите ще изгубят поне 50 процента от стойността си независимо къде се намира столица малък град.

    Коментиран от #14, #30, #56

  • 7 Ванко

    63 8 Отговор
    Най-големия дерижабъл в имотния сектор върви към своя естествен край,в БГ нещата те отекнат с много по-голям заряд за "щастие на някой хора".
  • 8 Ердоан бей

    18 42 Отговор
    Тая руска подлога Богданова - фалшивата журналистка, да каже колко са скочили цените на жилищата в Рушия...
  • 9 Аз Кочо

    51 8 Отговор
    Това е само началото

    Коментиран от #35

  • 10 пудавач

    15 11 Отговор
    дъл ша ся дигат цините ощи да знам дъ чакам ли още за купторчето си

    Коментиран от #66

  • 11 Кая

    48 19 Отговор
    Когато ни вкарат еврото насила ще видите истината. Първо вързаха хората с кредити. После ще сринат еврото и всички спестявания в банките ще станат като през 96 година
  • 12 млада брокерка

    26 18 Отговор
    Браво ! В щатите къщите са пълен ташак , гипскартони , и като мине торнадо и ги отнася като див петел . Дано и в България им дойде акъла да намалят цените на апартаментите в София на 500 евро/кв.м колкото им е цената реално за добър имот на добро място. Всичко над тази цена е спекулация за София. В провинцията е друго, цените са ниски и реално са над 1500 евро/кв.м но пазара в провинцията е в изчакване. Никой не продава добър апартамент.

    Коментиран от #31, #69

  • 13 Анализатор

    24 25 Отговор
    Продължавам да не разбирам как могат да се правят съпоставки между 2008 и 2022 година и да се сравняват цени на каквото и да било. Явно всички са бавно развиващи се. Пример: тогава цена на квадрат 2000€ при минимална заплата 240лв. Сега 2000€ при минимална заплата 800. Има балон да. Няма да обяснявам каква част от хората тогава са вземали на месец 5000+ заплата и каква част от хората вземат сега
  • 14 Слушай сега, разбирачо,

    54 38 Отговор

    До коментар #6 от "Тито":

    Купувам имоти от повече от 20 години. Каквито и кризи да минаваха, цените им неизменно вървят нагоре и то не в проценти, а в пъти - на кой два, на кой 4, а на някои и 5! И, същност, не имотите поскъпват, а парите се обезценяват! Ако си купиш имот, просто им запазваш стойността.
    Така че, при настоящата инфлация, ще има да чакаш да си купиш евтино! Доката цената на имотите падне с 5%, парите ти ще се обезценят с 20%!

    Коментиран от #27, #53, #74

  • 15 невъзможно

    23 30 Отговор
    За съжаление цените на имотите няма да паднат, напротив дори ще се повишават още повече по ред причини. Колкото и на мен да ми се иска да паднат - няма как да се случи. Има страшно много хора с пари, които се чудят какво да ги правят + това непрекъснато чужденци също имат апетит към нашите имоти. Заплатите са високи в някои сектори ( IT например ).

    Коментиран от #58, #70

  • 16 хикс

    38 12 Отговор
    Доста голяма скорост на спад на цените на имотите .Миналата седмица , съобщиха за 26 % спад , сега 41 % .Ако направим аналогия с пазара у нас , тук цените скочиха двойно и въпроса е с колко ще паднат .Моето лично мнение , че ще видим спадове от порядъка на 50 % и това ще продължи поне 5 години

    Коментиран от #33

  • 17 .......................

    41 6 Отговор
    Имаше хора които през последните 2 години изтеглиха ипотеки за по 100 000 евро и се вързаха за период от 25 години .Това е просто безумие . Най късно напролет , ще им се наложи да плащат 7-8% само лихва , дори фиксираната лихва не ги спасява защото ЕЦБ централно вдига лихвите .Повярвайте , тези хора ще се опитват да продат по всякакъв начин и всякаква цена
  • 18 Луд

    12 43 Отговор
    Аз с 5000лв. и жената с толкова на месец.....а сетете са дали ме стряскат цени от 200 к или 300 к......то това са 20-30 месечен семеен доход.
    Кога е било по евтино?
  • 19 Тони

    55 7 Отговор
    Интересно как ни обясняват как няма балон в държава,в която населението намалява със 100 000души на година.Ще има ли кои да живее в тези апартаменти след 10 години,а след 20 г ?

    Коментиран от #29

  • 20 уaйтнoйз

    16 1 Отговор
    ора без въображение... апартаментче.. автомивка на саомобслужване... инвеститори
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 разбирач

    20 3 Отговор

    До коментар #14 от "Слушай сега, разбирачо,":

    ами купувай бе байно, какво ни навиваш на втасал боб
  • 28 Гларус

    11 16 Отговор

    До коментар #1 от "Клоун":

    Сигурно ще има много продавачи на имоти, затова направо напиши телефона си или и-мейл, за да ти изпращат оферти на половин цена. А защо да не получиш предложение за цена 20-25% от пазарната. Знае ли човек!? Успех в чакането на ниските цени!

    Коментиран от #36, #59

  • 29 Бонбони

    20 19 Отговор

    До коментар #19 от "Тони":

    България празна няма да остане, не се притеснявай . Когато така наречените булгури се изнесат от България , на тяхно място ще дойдат чужденци. Българската земя е добра и ще ни храни още дълги векове. Плюс това българската земя не е отровена от тежка индустрия както доста от земята на запад.
  • 30 Много "плюсове", много чакащи щастието

    13 16 Отговор

    До коментар #6 от "Тито":

    Като гледам колко зелени "плюсове" си събрал, явно чакащите за евтин имот са твърде много. Голяма конкуренция имаш, но..... пък що да не почакаш.... още малко..... още няколко години..... Наемите са ниски, не се бой! Хазяите са готени - ще си имаш сигурни приятели в тяхно лице..... особено в момента на плащане на наема.
    Хайде със здраве и успех в поредната квартира.

    Коментиран от #32

  • 31 Кое е провинция?

    35 5 Отговор

    До коментар #12 от "млада брокерка":

    Всичко което не е на морето е провинция! Казал го е един много мъдър човек! А София е дълбока провинция! Най-мръсния град, мъглив и студен през зимата и прашна жега през лятото.

    Коментиран от #37

  • 32 Истинатаа!

    42 4 Отговор

    До коментар #30 от "Много "плюсове", много чакащи щастието":

    Ипотекар! Гладна кокошка просо сънува! Айде да видим напролет какво ще е, аз казвам, че ще паднат и ще стигнат РЕАЛНИТЕ цени. Имотите са надценени с около 20-50%! Сега всеки го е ударил на спекула, и опитва да играе на "Стани богат"- пък който клъвне- клъвне. Като вдигнат лихвите пак ще си говорим! Преди 2 седмици гледах един тристаен апартамент, през ден ми звъни брокера да ме пита "Какво правим". Изгладнели са всички по веригата, който казва, че цените са нормални е продавач/брокер/инвеститор/мързелив наследник. Първо намалят броя на сделките (това е факт), пазара се охлажда, и после стремглаааво нагоре. Няма как в другите държави да падат, в България да растат, щото сме много стабилни, и рай за лихвите. Мечти на ипотекари. Търсете си втора работа, че пролетта ще е интересна. Кой продал на балонни цени- продал. Кой се прекарал- да е мислил и чел. Айде и успех на всички!

    Коментиран от #34

  • 33 Браво, ашкосун!

    10 10 Отговор

    До коментар #16 от "хикс":

    Умен сииии. Какъв задълбочен анализ на сложните имотни казуси! Браво! Разбираш ги нещата, няма спор. Само да попитам, колко наем плащаш в момента?
  • 34 ХаХаХа

    24 4 Отговор

    До коментар #32 от "Истинатаа!":

    За брокерите си прав! Гладни и нервни са. За останалото си много далеч от истината. Брокитата са гладни, защото станаха прекалено много, алчни са, мързелива са и не им се работи нищо. Но цените не ги определят брокитата. Ако можеха, те щяха да смъкнат цените за да имат продажби. Гладни са защото няма балъци, които да продават. Кризи отвсякъде, и в такъв момент да продаваш имот е непростима глупост.
  • 35 Да, това е началото

    6 23 Отговор

    До коментар #9 от "Аз Кочо":

    Прав си - това е само началото. Предстои рязък скок на цените на имотите. В момента пазарът се подгрява, за да стане нормален. Под "нормален" разбирай 3000-3500Е за квадратен метър. А след това нарастването на цените ще е плавно и стабилно.

    Коментиран от #40

  • 36 дунавски шаран

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Гларус":

    Кво шъ каиш, да купа ли имот, а ?!

    Коментиран от #42

  • 37 провинциал

    7 3 Отговор

    До коментар #31 от "Кое е провинция?":

    Да попитам, Балчик столица ли е

    Коментиран от #43, #80

  • 38 честен инвеститор

    19 3 Отговор
    построихме много сгради по морето, две в Бургас също, за съжаление пазара се срина и няма продажби, дано някой от пишещите тука да е навит да купува, че ......фалит

    Коментиран от #44

  • 39 Мерси брокита

    21 3 Отговор
    Чаках 10 години да си продам коптора с гипсокартон и мишки и сколопендри излизащи от стените.
    Отделно брокера скри 2012 че тока е промишлен. Е живееше се на 0.26 лева.
    Като скочи на един лев квч, жената вика сега има шарани да продаваме. Продай го с 30% отгоре от 2012 година.
    Добре че има инвеститори в имоти от Добрич които купиха изгоден апартамент във Варна.
    Проста сметка как ще оцелее щастливия инвеститор с ипотека от 600 лева на месец, от догодина 1000 лева. Подръжка за пазачи и басейн 120 лева и ток през зимата без да си се стоплил с икономии 700 лева общо 2000 лева на месец.
    Много добра инвестиция брокерчета, важното е че ми помогнахте да си продам коптора.

    Коментиран от #46

  • 40 хаааа1

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "Да, това е началото":

    За Барселона или за Хамбург по-точно пишеш
  • 41 хаааа1

    13 4 Отговор
    Пак да кажа: най-реалния измерител за пазара и цените на "имотите" в България е данък придобиване....паднал е навсякъде с 40% в сравнение с миналата година, а Вие си чакайте 10000 евра за квадрат
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кака Мара

    18 2 Отговор

    До коментар #37 от "провинциал":

    Балчик не е столица. Не учиш ли география? Но думата "провинция" се ползва само от провинциалистите, живеещи в отвратителната софия. Балчик не е провинция, а е хубав град, на морето.
  • 44 Съвет

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "честен инвеститор":

    Ам ида координати. Желаещи бол.

    Коментиран от #51

  • 45 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    15 2 Отговор
    Аз съм у зайчарника в Банкя. В София ходя само по нужда.
  • 46 Бат Сали

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "Мерси брокита":

    "Подръжка за пазачи и басейн 120 лева и ток през зимата без да си се стоплил с икономии 700 лева общо 2000 лева на месец." Евалла пич!
    Бате, имал си бол пари плащал си. Ко ша рече туй сколопендри? Да не викаш така на патканите /нъл тъй викате на плъховете в Толбухинско/?

    Коментиран от #48

  • 47 От кАдя на кАдя?

    18 2 Отговор
    Всяка сутрин,седнал на бидето чета в захласт к.е.н.е.ф(т)- медията Факти,за да зная какво става в Краварника(ФаЩ).
  • 48 Варненец(натурализиран).

    11 0 Отговор

    До коментар #46 от "Бат Сали":

    За това го продадох. Естествено забравих да спомена че тока е промишлен и че 3 съседи не плащат ток и 20 лева даваме и за тях на месец.А сколопендри са големи страшни стоножки.
  • 49 Алибаба

    12 5 Отговор
    Да ,ама не....откога го слушам това.Занимавам се с довършителни ремонти и наблюденията ми са ,че девет от десет собственици на новозакупени имоти ,ново или старо строителство ,са извършили покупките в брой.просто с си вложили парите ,защото обезценяването на парите е повече от видимо...но пазара има нужда от охлаждане,дори и съборетини на село струват сума пари.....иначе българите сме бедни ,всеки има апартамент и къща,две коли...
  • 50 морски

    17 3 Отговор
    и в Бургас всичко замря, никакво търсене

    Коментиран от #52, #54

  • 51 оптимист

    12 2 Отговор

    До коментар #44 от "Съвет":

    колега, къде ги видя тия желаещи, хайде по-малко мечтай
  • 52 Зрител

    10 0 Отговор

    До коментар #50 от "морски":

    Ами така е, цените в Бургас станаха по-високи от тези във Варна и в София. Дори и в Меден редник /което не е в Бургас/ искат по 1000Е за панелка. В Лазур цената на 1 кв.м. достигна до 2000Е, а там има оферти и за 3000 и повече евра за кв.м.
  • 53 Купувай в САЩ

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Слушай сега, разбирачо,":

    имоти или в европа.Там цените са по ниски от България. В момента в Пенсивания за около 250 300к долара може да си купиш прилично жилище. Много българи го направиха. Живеят с парите от американски и европейски наеми под наем в България

    Коментиран от #61

  • 54 По време на

    5 3 Отговор

    До коментар #50 от "морски":

    война инвестицията в имот на невралгична точка е пълно безумие

    Коментиран от #62

  • 55 мил и наивен добруджанец

    4 0 Отговор
    купувам имот във варната
  • 56 некой си

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Тито":

    Интересно е,че 50% в случая няма да е никаква корекция защото ценовите нива ще са достигнали старите си цени които също не бяха особено ниски за нашия стандарт. Спомням си времето когато себестойността на строителната продукция беше около 100 евро на кв.м. ,всъщност те не бях толкова отдавна ,говорим за едно десетилетие ,та тогава ценовия диапазон беше 300 до 500 евро. Като човек който е реализирал личен строителен проект мога да кажа ,че себестойността на строителната продукция беше направила ход нагоре с 50% до 70% от тези 100евро на кв.м . Това бе възприето като предтекст да има 100% до 300% корекция и към купувачите но тук тръгваме от средно 350евро на кв.м . /говорим за провинцията/. Та тази корекция цифром доведе нещата до изражението от 1000 евро на кв.м и нагоре което при корекция от 50% надолу е слабо защото рандемана на печалба на започнатите проекти преди 2020г е 200 до 250% в най лошия случай въпреки посочената корекция. Сега всеки може да направи сметка по посочената схема за града в който живее като замени числата с характерните за местния пазар и да разбере за какъв колосален балон става на въпрос. 2008г. беше репетиция за това което ще се случи е момента ,но тогава разиграните сценарии изключиха всякакво измъкване на кредитираните от хватката на банкерите и просто предстои всички да го разберат по възможно най-бруталния начин. Шоуто започна преди 2г. с експеримента как да бъде овладяна тълпата елиминирайки тотални безредици и ексцесии кои

    Коментиран от #57, #63, #65

  • 57 некой си

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "некой си":

    които и доведоха до законови промени които пряко атакуват свободата на индивидите,но стадото тогава бля като овце,а сега е ред на всички да си вземат пуканките и да гледат сеира,защото това което е напът човешките хроники не го познават.
  • 58 Халата

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "невъзможно":

    Точно тия IT клоуни ако стане нещо и се наложи да хванат мотика ще изпукат първи. Дай му клавиатурата да с вживява и забравя за света който го заобикаля е как тогава може да залагаш на такъв който живее в някакъв паралелен свят и с поведението си влудява аналоговия .
  • 59 Грую

    13 2 Отговор

    До коментар #28 от "Гларус":

    Приятелю всяко нещо струва толкова колкото някой е готов да плати за него,това го наричат пазарен принцип. Глупостта е била винаги сила която въртяла света около една нейна си ос и затова тя винаги е търсена ,подхранвана и възпитавана в хората с изключителна грижовност. Ако ти прави впечатление българската образователна система е изключително ориентирана към генериране на идиотизъм който пък е в услуга на елитите ,,прост народ слаба държава
    " звучи познато нали. Сега елитите искат да са самите държави а масите да са лесноуправляеми идиоти и това е доказано от факта какво въздействие има манипулацията върху нискоинтелигентните и на какво са готови ако ги мотивираш с нещо нагледно за което те са готови да бачкат до припадък. И така ,идиотът никога няма представа за реалността защото той няма отправна точка и глупостта в случая е движеща сила която изкривява всичко,тъжно но факт.

    Коментиран от #64

  • 60 Бай ... Иван

    7 1 Отговор
    А в милата ни Татковина как е? Пишете за това, а не за САЩ, Швеция, Бимбилистан... Защото българите купуват жилища в София, Пловдив, Варна...и по-рядко в Денвър, Сан Франциско или Малмьо.
  • 61 ХаХаХа

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "Купувай в САЩ":

    Пенсилвания!? Ами че то и в Каспичан цените са поносими! Защо не купиш там? Видин е голям град, а цените са като тези в криминалните гета на щатите. Купи във Видин, евтино е.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Любител на домашни любимци

    6 2 Отговор

    До коментар #56 от "некой си":

    Гладна кокошке просо сънува.
  • 64 Гларус

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Грую":

    Прав си, може би. Въпреки че аз не вярвам във великата конспирация. Тъкмо ти си писал за пазарния принцип, който противоричи на конспирациите. Но, все пак какво общо има твоето мнение с това, което аз съм писал. Иначе, почти съм съгласен с писаното от теб.
  • 65 Провинциалист

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "некой си":

    А ти байно от кое село си та ми говориш за провинция? Като живееш на квартира в града не ставаш гражданин. А столичанин от теб никога няма да стане, дори и вледващите десетилетия да пребиваваш в София, просто защото няма необходимия пълнеж в това над вратлето ти.
  • 66 Смотан старец (ЦИГАНИН)

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "пудавач":

    🤣😂😜бравус дядовата на 86съм бравус дядовата
  • 67 Иван

    5 2 Отговор
    Преди 1 година купих 2 спални с хол и тераса плюс голям гараж в него и баня.Чисто нов.90 квадратни метра, гаража 30.За сумата от 100000 euro.Квартал Център. Сега мога да му взема говорим веднага 180000!Та чакаме балони.....зелени...червени....

    Коментиран от #68, #73

  • 68 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Иван":

    Говорим за Пловдив! Това забравих да кажа
  • 69 Алфа херинга

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "млада брокерка":

    Тука ако мине торнадо, също ще отнесе достатъчно къщи. Особено т.н. ново строителство.
  • 70 12345

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "невъзможно":

    Май наистина си отнесен от вихъра на имотната алчност! Къде ги видя ти тези " много хора" с много пари, според мен се броят на пръстите на двете ръце за България, не повече. Всичкото останало стадо е толкова здраво набълбукано със бързи кредити и ипотеки че, едвам свързват месечният бюджет. Дори един в парламента ходеше с 10 годишни галоши а иначе "милионер". И тези в ИТ сектора колко са, 1000 - 2000 човека и то в София. Повечето семейни и с малки деца. Тези хора дори и 10000 лева месечен бюджет да имат от тях колко могат да отделят за ипотека и кредити, а! А останалата част от държавата е потънала в разруха, поразходи се и виж. Освен това и страната всяка година намалява със 100 до 300 хиляди души , а цените хвърчат. Да не споменавам че, заплатите почти навсякъде са замръзени от 2-3 години и хората бачкат и мрат и мрат и бачкат. То с тези заплати и тази инфлация едно четиричленно семейство само месечните си разходи си не може да покрие, а ако се надупят и кредити да теглят тогава съсвсем ще я втасат. А ти си сънувай много милионери, сънуването е безплатно.
  • 71 12345

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Клоун":

    Така е! Минах по-този път и не искам да повтарям! Само това че, работодателя като разбра че съм надупен с ипотека ми разкатаваше фамилията цели 5 години, това само ми е достатъчно повече да не припарвам до банка! Такъв ад си беше, не е за вярване! Тогава хубавото е че имаше руснаци и западняци който имаха пари и купуваха. Сега кой ще ти купи имота на такива космически цени, дори и парите да се обезценяват, хората започнаха да ценят живота си и здравето си всичко друго е на втори план, само глупаците още се величаят от финикийските знаци!? Но и те са на привършване!
  • 72 гост

    5 3 Отговор
    Хора продавайте докато е време.
  • 73 кикирикииии

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Иван":

    Взимай ги веднага.
  • 74 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Слушай сега, разбирачо,":

    Ти усети ли си какво си написал? Хем цената на закупеното от теб жилище била паднала с 5%, хем парите се били обезценили с 20%. Това се нарича 24% загуба, Г-н търговец на имоти от 20 г. Ако все така си търгувал имоти, не ща да знам къде ти е кяра.
  • 75 Балон

    2 4 Отговор
    Вече над 10 години пишман икономистите говорят, че сега не бил момента да се купува, защото имало балон. Балона е сега щял да се спука, изчакай малко... За тия 10 години цените ходят само нагоре.

    И който е послушал пишман икономистите е останал зверски прецакан.

    Чуеш ли някой да говори за балон, в 99.99% от случаите става въпрос за човек, който грам не разбира от икономика, но го е яд, че няма пари и затова говори глупости от чиста злоба.

    Коментиран от #76

  • 76 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Балон":

    Аз разбирам да се качват цените и да продаваш, а то - качвате цената на една и съща обява, и никой не ви я кълве. Но статистиката расте

    Коментиран от #77, #78, #79

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Трътлю

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "провинциал":

    Столицата е Цариград Константинопол Истанбул. София е столица в Дивия на Бойко Борисов от Банкя.