Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 15:23 4 235 1

Интересна новина от пазара на нови жилища

  • сащ-
  • строителство-
  • жилища

Спад в броя на новопостроените имоти

Интересна новина от пазара на нови жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на новите жилища в САЩ, започнали да се строят през септември, е намалял с 8,1% от ревизираната цифра през август – до 1,439 милиона, се казва в изявление на Министерството на търговията на страната.

Анкетирани от DailyFX анализатори очакваха бройката да спадне до 1,475 милиона от първоначалното ниво от август от 1,575 милиона. Цифрата за август беше ревизирана до 1,566 милиона нови сгради.

В сравнение със септември 2021 г. броят на новите жилища в САЩ през отчетния месец е намалял със 7,7%.

В същото време делът на разрешителните за строеж в САЩ през септември се е увеличил с 1,4% спрямо август - до 1,564 милиона броя. Анализаторите очакваха те да са 1,53 милиона разрешителни.

Продажбите на нови жилища са важен индикатор за състоянието на пазара на недвижими имоти и икономиката като цяло на САЩ. Увеличаването му води до нарастване на разходите на новите собственици за обзавеждане и комунални услуги, което от своя страна стимулира търсенето на стоки, услуги и труд. Освен това над половината от цялото строителство в САЩ е в жилищния фонд. Така динамиката на продажбите на жилищни имоти по веригата се пренася и в други сектори на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    5 3 Отговор
    накратко .. криза ... нема талашит вече .. нема и къщи

    кумчо вълчо е доволен!
    да му мислят прасенцата .. и угоените местно живеещи .. да следващия ветрец - помпозно наречен ураган!