Last news in Fakti

12 Април, 2023 11:37 3 314 1

Район с потенциал за нови 8000 жилища

  • кипър-
  • жилища-
  • строителство

Кипър продължава да е сред атрактивните дестинации на чуждестранните инвестиции

Район с потенциал за нови 8000 жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Кипърската финтех компания Ask WiRE, използвайки технологии и анализи, е обработила данни, свързани с един от най-търсените райони в Лимасол, обикновено наричан Папас. Тази зона се намира на юг от авеню Колонакиу.

Проучването показва, че има потенциал за допълнителни 8000 апартамента във въпросния район. От дружеството обясниха, че на базата на съществуващите градоустройствени зони тук могат да бъдат изградени допълнително 803 164 кв.м жилищна площ. Общо са установени 1515 свободни имота с обща площ 1 571 729 кв.м.

„Проучването на Ask Wire установи, че в централните райони на кипърските градове има много парцели земя, които или остават неизползвани, или нивото им се използва само частично“, се казва в изявление на компанията.

„В резултат на задържането на земя или фактора строителство се наблюдава значително увеличение както на продажните цени на недвижимите имоти, така и на наемите на жилищни единици“, заключават анализаторите.

Главният изпълнителен директор на Ask Wire Павлос Лоизу отбелязва, че „данъчното облагане на неизползваните имоти в райони с голямо търсене е единственият начин да се убедят собствениците на имоти или да ги развият, или да се отърват от тях“.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз Кочо

    2 1 Отговор
    Никъде по белият свят няма недостиг на жилища. Има изобилие от предлагане но на цени които не устроиват купувачите.