Last news in Fakti

27 Март, 2014 14:14 1 545 2

МИП разреши ремонта на Централна гара

  • централна гара-
  • софия-
  • ремонт-
  • мип
МИП разреши ремонта на Централна гара - 1
Снимка: М. Богданова ©

Ремонтът на Централна гара в София ще струва 55.9 млн. лв. От тях 40 млн. лв. ще бъдат осигурени по оперативна програма „Транспорт”, което беше причина за съгласуване на проекта с Министерство на инвестиционното проектиране (МИП). Всички проекти на стойност над 10 млн. EUR, които са с европейско финансиране, трябва да мината за одобрение през МИП, гласи промяна в Закона за устройство на територията (ЗУТ).

За две години компанията, която спечели конкурса за ремонт ще трябва да модернизира не само сградата на Централна гара, но също така и подлезите. Също така да изгради и подземен паркинг. Всичко това ще бъде извършено от консорциум между фирмите "Главболгарстрой", "Водстрой 98" и "Промишлено строителство холдинг".

МИП също така одобри и изграждане на „Регионалното депо за битови отпадъци в регион Видин, намиращо се в  землището на с. Жеглица“. Стойността му е 14.4 млн. лв. Разрешение също така има и за проекта за „Събиране на отпадъчни води от агломерация Несебър - Слънчев бряг – Равда и довеждането им до Пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) Равда, община Несебър“ на стойност 12.9 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rock Stenley

    0 0 Отговор
    за кой път нов ремонт ще правят за проститутките нов бардак тъпаци първо разкарайте черните от там
  • 2 Kuku Kukov

    0 0 Отговор
    Динамит,булдозери и всичко до равен терен!!! После една нова,стилна и малка гара не по-голяма от старата (ако някой я помни?) Какви ремонти - какви 5 лева?