Last news in Fakti

30 Юни, 2016 18:18 2 368 2

Четирима отиват на прокурор за побоя с Нощните вълци

  • четирима-
  • прокурор-
  • побоя-
  • нощните вълци
Четирима отиват на прокурор за побоя с Нощните вълци - 1
Снимка: Грамофона

Мъжете, които днес се биха на входа на Бургас заради визитата на „Нощните вълци“, отиват на прокурор. Това реши състав на Районния съд в морския град. Петима са задържаните след инцидента. Един от тях, обаче не беше доведен в съдебната зала, съобщи "Грамофона".

Най-вероятно за него са събрани доказателства, за да бъде образувано досъдебно производство. Другите четирима трябваше да бъдат съдени по Указа за борба с дребното хулиганство. Това са руснакът с българска военна униформа Евгений Щеголихин, сподвижникът му Атанас Михов и техните опоненти Иво Дошев и Иван Панчев.

Дошев и Панчев са прегледани и от лекар, тъй като на двамата е нанесен побой. Мнението на медиците е, че Панчев е със средна телесна повреда. Мъжът е бит в бъбреците. Иво Дошев пък е удрян в главата. И на двамата им прилоша в съдебната зала.

Адвокатите на Щеголихин и Михов определиха случилото се като маловажно и провокация от медиен интерес. Те искаха делото да мине по Указа за борба с дребното хулиганство. Защитата на другите двама обаче поиска материалите да се разделят.

„Сред нас има лица с военна униформа. Не е обичайно на мирно място да се появяваш с военна униформа, на която има обособено място за палка и да твърдиш, че ти си нападнат“, коментира адвокат Калоян Кръстевич. Прокуратурата също настоя производството да се прекрати, за да започне ново разследване на случая.

В момента всички участници в инцидента са отново на разпит в Пето Районно управление. Предстои прокуратурата да прецени дали ще поиска удължаване на срока на задържане на някои от лицата и какви точно обвинения да се повдигнат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пич

    0 0 Отговор
    А, защо се бият? Доколкото четох Нощните вълци били някаква група рокери обикалящи с мотото да се обединяло православието ли беше не помня. И тия биткаджии са явно като агитките на футболните отбори - бият се трошат и то за какво? И те не знаят май?
  • 2 Чип

    0 0 Отговор
    Не, тея рокери са пратеници на Путин да всяват смут и раздори!