Last news in Fakti

5 Юни, 2017 14:22 1 279 2

Тръгна делото срещу бившия ректор на МУ в София

  • дело-
  • му-
  • медицина-
  • университет-
  • ректор-
  • съд-
  • ваньо митев

Митев определя обвиненията срещу него за несъстоятелни

Тръгна делото срещу бившия ректор на МУ в София - 1
Снимка: Shutterstock

В Софийския градски съд тръгна делото срещу бившия ректор на Медицинския университет в София Ваньо Митев. Негов съпроцесник е Алексей Алексеев - бивш главен секретар на учебното заведение. Двамата са на съд за сключени неизгодни сделки и безстопанственост.

Алексей Алексеев отива на съд за пет неизгодни сделки - общо за 245 000 лева. Освен това близо 150 студенти са записани, без да положат изпит по биология и химия. Те плащали много по-малко за обучение и така настъпила щета за около 1 100 000 лева. Алексеев се е разпоредил с 46 000 лева, които били за реклама в Лондон.

Ваньо Митев съзнателно сключил неизгодна сделка за 29 000 лева. Тя е за договор за правна помощ. Освен това допуснал студентите, които са плащали по-малко. Алексеев имал пълномощно да подписва договори от името на МУ.

"Благодарен съм на прокуратурата, че не ме обвинява, че дишам", каза пред журналисти Ваньо Митев и определи обвиненията срещу него като несъстоятелни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смолата

    1 2 Отговор
    Има голяма пара в рия университет и куневицата дълги лиги точи да ги прибере. 100 млн по спомен е състоянието. А да съдиш, че някой изхарчил 46000 лв за реклама и е докарал 100млн е смехотворно. Да съдят М-тел че се рекламира и пуска промоции...
  • 2 Ми-ау! :)

    1 1 Отговор
    Ще ги осъдят на първа инстанция. После те ще обжалват...
    Ще ги оправдаят на втора инстанция и прокурорът ще "забрави" да обжалва навреме. Щото те ще си платят навреме...