Last news in Fakti

15 Януари, 2018 21:01 5 956 11

Нелегален таксиметров шофьор влиза в затвора

  • таксиметров шофьор-
  • затвор

Eфективна присъда „лишаване от свобода“ e наложена на таксиметров шофьор, упражнявал професията си без да има правоспособност.

Това става след споразумение между подсъдимия и Софийска районна прокуратура.

Борислав Иванов е осъден за това, че на 29.07.2017 г., на бул. „Фритьоф Нансен‘‘ пред № 45, е упражнявал професия - водач на таксиметров автомобил за превоз на пътници. Той управлявал „Хюндай Лантра”, жълт на цвят, без да има съответната правоспособност - не притежавал „Удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил” и „Удостоверение за психологическа годност”, съгласно чл. 18 от Наредба № 34 за таксиметров превоз на пътници от 06.12.1999 г.

На Иванов е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три месеца, при първоначален строг режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест, уточниха от пресцентъра на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    12 8 Отговор
    Браво на съда.
  • 2 гост

    26 2 Отговор
    В общ .Елин Пелин по точно в с.Лесново има няколко роми които извършват същата дейност,и макар че в полицията са наясно незнам каква е причината да си затварят очите?Единия кара като състезател и е въпрос на време да претрепе пътниците.
  • 3 Гост

    20 3 Отговор
    Да дойдат в свети влас на диневи комплексите има само нелегални таксита и тоя гришо взима по хиляда лева и не знаел че нямали документи.Тука е пълен хаос.Всички са за затвора.
  • 4 Бат Миро

    15 3 Отговор
    Има един такъв и в Свиленград от 2 месеца си кара необезпокояван от никого без никакви документи за колата и него ,обаждахме се в ДАИ и на 112 никва реакция.Наско мазното му викат гнусен циганин кара един Форд .
  • 5 Такси

    9 6 Отговор
    То какво е наред в тази държава та са се огледали в нелегални шофьори на жълти коли,хората са виновни които ни управляват и гласуваме за тях! Той като е гладен как да изкара пари за всичките тези документи ! 25 документа трябва да имаш да караш нормално и да си редовен като такси!

    Коментиран от #7, #9

  • 6 БайТози

    6 4 Отговор
    То по лесно у космоса да идем отколко такси да караш.Големата работа.
  • 7 Карамба

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Такси":

    Па да стане п.дал, пуска си обяви .... ще си получава много-хубави парички
  • 8 Шишо бакшишо.

    0 4 Отговор
    Само един прост бакшиш може да искара документи! А един прост човек нему стига акъла да изкара изпита и го късат.
  • 9 JEEP

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Такси":

    Ти сериозно ли го мислиш това? Не дай Бог такъв да затрие ваш роднина, тогава ще минете на другата крайност! Друга тема е, че психото е пълна пародия....То за 20лв и някой от карлуково ще мине теста.
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    Стефан рома на к-с бадемите с реното еспейс във село влас под крилото на диневи е следващия,и гошо фуклюто също(кърлежа)и мн.др.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.