Last news in Fakti

15 Март, 2018 20:29 3 261 15

3 години условно за мъж, прегазил и убил ученички

  • шофьор-
  • прегазил-
  • ученички

Шофьор на лек автомобил бе признат за виновен от състав на Хасковския окръжен съд и бе осъден на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок за причинената при катастрофа смърт на две тийнеджърки.

Делян Делчев /38 г./ освен това се лишава и от правото да управлява МПС за 5 години, постанови още съдът.

На 29 юли 2016 година с колата си на пътя от парка "Кенана" към ханче "Клокотница" той прегази пътуващите с мотопед възпитаничките на местната Природоматематическа гимназия "Акад. Боян Петканчин" Никол Щерева /15 г./ и Даяна Янакиева /16 г./. Делото, което бе гледано по съкратеното съдебно следствие, предизвика голям обществен интерес.

Преди процеса съученици и приятели на загиналите момичета излязоха с отворено писмо, което бе качено в социалните медии, и в което се настояваше за честен и справедлив процес. Около 30 младежи присъстваха и на заседанието в съдебната зала.

След края на делото председателят на състава и административен ръководител на Окръжния съд Миглена Тянкова в почти половинчасова импровизирана лекция разясни пред младите хора мотивите на съдебния състав за решението му, изтъкна смекчаващите и утежняващите вината обстоятелства, прилагането на правните норми, и човешки изказа съжаление към родителите и близките на загиналите момичета за загубата им.

Делото може да бъде обжалвано или протестирано в Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 123

    44 1 Отговор
    Най-долните, гадни, мазни, гнусни морални чудовища се въдят в т.нар. "българска" "право"раздавателна система.
  • 3 балама

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Wolfenshtain":

    Надей са, баламо, на пиян Glavniat Prokutor .
  • 4 Голям прос

    26 1 Отговор
    Изписали му веждите. Абе тъпунгери, това е убийство все пак. Как може да обезценявате живота на хората? Утре може да се случи и на децата на съдия, прокурор и др. Да не би да са застраховани? Или тогава ще се сетят и за ефективни присъди и за кръвнина. Отврат!

    Коментиран от #5

  • 5 балама

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Голям прос":

    Трудно ти е да осъзнаеш, че са антибългари под прикритие и се гаврят с нас.
  • 6 гост

    32 1 Отговор
    Първо: съкратена процедура не значи от 06.2016 до 03.2018г.
    Второ: този е карал с близо 120км/ч при удара на завоя, а с колко е летял преди него на тясно и криволичещо пътче в парка не е ясно.
    Трето: той е навлязъл в тяхната лента и ги е раздробил, не са те виновни нито те са нарушили правила за движение, макар и да не са имали регистрация на скутера и каски, те са карали правилно.
    Четвърто: смекчаващо доказателство било, че имал 6м. бебе за гледане: сметни сега 15 месеца назад и виж, другарко съдия, че бебето е заченато 3 месеца след като този е убил двете деца.
    Пето: откога причинена смърт след нарушение на правилата се смекчава с изказване на съболезнование или съжаление? Вие съдии ли сте или малоумници от лудницата, за да минават подобни обяснения?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    19 0 Отговор
    Е как очаквате да се ликвидира чувството за безнаказаност с такива абсурдни присъди. Съдиите и адвокатите са престъпници с юридическо образование. Единствено заради съвестта на нормално шофиращите не стават повече убийства на пътя. От съдебната система полза няма.
  • 9 Албанска жилка

    23 0 Отговор
    Ако този беше убил мое дете щеше да е мъртъв,той и съдията също.Аз ще съм им гробаря.После да се съдим ако ме хванат:с чисто съдебно минало съм и ще съдействам на 100% за да съм по съкратената процедура и за условна присъда.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 око за око

    12 1 Отговор
    Значи, ако размажеш две деца, 3 години условно!
    Бащите да не чакат, ами да почват да мачкат, ВЕДНАГА!
    Няма милост, всеки му, заслуженото!
    Това е просто абсурдно решение и гавра с децата и техните семейства, съдебната система има нужда ит реформи.
    България не може да има такова правосъдие!
  • 12 око за око

    14 1 Отговор
    Цели 2 години не могат да осъдят тоя, това ако е съкратената процедура, колко ли ще е дългата!?
    Всеки ден треперя над детето си и се моля да не го сгази кола, непрекъснато е под надзор и го карам с колата, не го изпускам от поглед.
    Едно време обикаляхме града съвсем сами, пеш, сега е страшно и опасно!
    Пожелавам, да се случи същото и на съдийския състав взел това решение, да видим тогава, каква песен ще запеят!
  • 13 Поля

    8 0 Отговор
    2007 г. Катастрофа предизвикана от Максим Стравински. Жертви Петър и Мануела Горсова,която е осакатена и говори само едно или две мигвания на очите си за ,,ДА,, и ,,НЕ,,.Присъда условна....2016г.Гастербайтер на пътя Драгалевци уби Таня и съпруга и Бойко.Прокурорката му присъжда домашен арест ,а след 2 дена убиеца вече го няма ..Той си е в Турция ...Наказан пак няма ...има само жертви Спрете войната по пътищата с ЯСНИ И ЕФЕКТИВНИ ЗАКОНИ!
  • 14 Работа и далавера

    2 0 Отговор
    Око за око,зъб за зъб!Това е закона на джунглата!Истината трябва да спечели,а виновните да си получат ЗАСЛУЖЕНОТО!!!Съдиите в България са командировани от Сатаната!!!!
  • 15 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    За мен истински "убиец" е Миглена Тянкова !! Да бъде проклета до края на дните си и ако има деца или внуци,да ги постигне същото, което се е случило с Никол и Даяна. Не мога да проумея, що за човек можеш да бъдеш /не представител на властта, не съдия/, за да излезеш пред младежите и да разказваш "импровизирано", защо не си осъдила един убиец за извършеното от него двойно убийство, а си го потупала приятелски по рамото. Поне заканила ли му е се с пръст, друг път да не върши подобни неща ??
    Точно заради безобразията си и наглостта си управляващите в България не искат и да чуят в простосмъртните да има оръжие. Всички властници имат оръжие, имат платена охрана , и ги возят /някой от тях/ в бронирани коли.
    Плебеите да умират ! Не бих казал "като кучета", защото и за убийство на едно куче "съдят" с доста по-сериозни наказания !? И как арогантно си "прехвърлят топката" уважаемите служители на Темида. Колкото съдебни инстанции има в страната, нещастните близки трябва да преминат през всичките, да продадат де що имот имат, само и само да постигнат "някаква справедливост". Накрая, ако имат сили и средства - нека се жалят в Страстбург! Ще им хвърлим от бюджета заделените за целта дребни стотинки и......"куче влачи, диря няма".....