Last news in Fakti

4 Декември, 2019 11:14 3 501 4

Задържаха ментета за над 4 млн. лева в пратка от Китай

  • менте-
  • фалшиви стоки-
  • китайски стоки-
  • митници-
  • стока

Получател на фалшивите стоки е българска фирма

Задържаха ментета за над 4 млн. лева в пратка от Китай - 1
Снимки: Агенция Митници

Митнически служители задържаха фалшиви маратонки и портмонета, имитиращи продукти с пазарна стойност над 4 млн. лева, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверка на стока, пристигнала от Китай и представена пред митническото бюро за оформяне на 08.10.2019 г., митническите служители установили, че пратката съдържа 1608 чифта маратонки, носещи защитени елементи на “Adidas” и 2800 портмонета с обозначения „Louis Vuitton“. В същия товар са намерени и 2000 портмонета с обозначения “Gucci”, 6000 броя имитации на шалове от луксозната марка „Hermès“ и 96 чифта маратонки, копиращи модел на марката „Balenciaga“.

Задържаха ментета за над 4 млн. лева в пратка от Китай

Задържаха ментета за над 4 млн. лева в пратка от Китай

Стоките са задържани на основание Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент, уведомени са представители на притежателите на марките, които са потвърдили, че стоките не са оригинални. Част от артикулите вече са унищожени, а за други това предстои и засега те остават задържани под митнически контрол по искане на притежателите на марките.

Задържаха ментета за над 4 млн. лева в пратка от Китай

Получател на стоката е българска фирма, но няма информация дали пратката е била предназначена само за българския пазар или и за други пазари в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 003

    22 0 Отговор
    Нормална вече практика, за толкова пари такава стока, даже същото качество го има и по моловете...
  • 2 zeus

    36 1 Отговор
    Едно не мога да разбера, защо годни, макар и фалшиви стоки, се унищожават? Не могат ли да ги раздадат на сираци, пенсионери, бездомници, бедни хора?
  • 3 Китаеца

    16 2 Отговор
    Тези галоши от снимките са по 5 долара какви милиони ви гонят а портмонетата максимум 3 долара, тези от митниците голям пиар си правят до утре може и на 20млн. може да набъбне сумичката
  • 4 Аман от червени боклуци

    4 0 Отговор
    А на Шарков ментетата кога?