Last news in Fakti

18 Април, 2022 13:00 2 252 7

Митнически служители задържаха 1804 л горива

  • митнически служители-
  • горива-
  • русе

Горивата са иззети, предстои вземане на проби за експертиза и измерване на точното им количество

Митнически служители задържаха 1804 л горива  - 1
Снимка: Агенция Митници

Общо 1804 литра горива (дизел, бензин и биодизел) задържаха митническите инспектори от сектор „Оперативен контрол“, отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Русе.

На 14.04.2022 г. при извършена съвместна проверка митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР – Русе откриват в частен имот в гр. Русе общо 101 броя различни по вид и големина пластмасови туби, съдържащи течност с мирис на нефтопродукти. В тухлена постройка митническите служители установяват, че в 36 от тубите се съдържа 453 л жълтеникава течност с мирис на нефтопродукт – бензин.

В гаражна постройка инспекторите намират още 46 туби, съдържащи 889 литра зеленикаво–жълта течност с мирис на нефтопродукт- дизелово гориво, а в пристройка на къщата откриват 19 туби от минерална вода, пълни с 216 литра кафеникава течност с мирис на енергиен продукт - биодизел. Всички открити горива са без документи за платен акциз.

При друг случай от 14.04.2022 г. отново при съвместна проверка на митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР – Русе в частен имот са открити 246 литра дизелово гориво в 8 туби с различни вместимости, също без документи за платен акциз.

Горивата са иззети, предстои вземане на проби за експертиза и измерване на точното им количество в съответствие с нормативната процедура. За установените нарушения ще бъдат съставени актове за административно нарушение по чл. 126 от ЗАДС.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безина

    24 0 Отговор
    Бравоооо, убихте контрабандата...а онези с цистерните?

    Коментиран от #6

  • 2 честен ционист

    18 2 Отговор
    Похвално! Взели на завалиите отработеното олио и разредения бензинец в мръсните туби за млеко, докато в България всекидневно картелът си прави гаргара с Ганчо. Скоро А-95 ще е на цената на А-98, пладнежки обир.
  • 3 Алонсо

    11 0 Отговор
    Браво Рашков - аферим!
    И все пак Тя "Тунджата" е по евтина у комшиите!
    Що така бе?!
  • 4 ддд

    8 0 Отговор
    Човека си купува от тираджиите по евтино.
  • 5 Гастарбайтерите

    6 0 Отговор
    решили да спестят някой лев и българско винце да си занесат.....
  • 6 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Безина":

    Абсолютно правилно изказване. Тези с "цистерните" не се крият, затова не ги ловят !!!
  • 7 Ганьо

    0 0 Отговор
    Хаха за кокошка няма прошка за милиони няма закони това е България