26 Май, 2022 10:36 1 282 3

Арестуваха българи за телефонни измами в Гърция

  • арест-
  • телефонни измами-
  • българи-
  • гърция

Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България, поясниха от МВР

Арестуваха българи за телефонни измами в Гърция - 1
Снимка: МВР

Задържани са измамник и муле, съпричастни към телефонни измами в Гърция. Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Действията са реализирани вчера от служители на ГД „Национална полиция“, на ОДМВР в Русе и Велико Търново и на Окръжния следствен отдел при Русенската окръжна прокуратура, под надзора на районните прокуратури в Русе и Горна Оряховица.
Първоначално на територията на Великотърновска област, в автобус, пътуващ от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер от русенското с. Ново село, многократно криминално проявен и осъждан.
При проведените процесуални действия в него са намерени мобилни телефони, СИМ карти и около 9000 евро - инкриминирана сума от две телефонни измами в Солун, Гърция, извършени на 21 и 23 май. Установена е съпричастността на мъжа и към още две телефонни измами в България. Едната е извършена на 19 април в Горна Оряховица, във връзка с която е задържан към настоящия момент. Другата е от 2 май в Русе.
Успоредно с това действия са проведени и на територията на Ветово, където е задържан 28-годишен, с 2 криминалистически регистрации, за когото има данни, че е фактическият извършител на измамите в Гърция. При претърсване на обитавания от него адрес са открити мобилни телефони, СИМ карти и други вещи, съотносими към престъпната му дейност.

В рамките на 2 седмици това е втората голяма операция по линия на противодействието на този вид престъпления. При аналогични действия миналата седмица на територията на Чехия и България, както и на вход на границата ни с Гърция, бяха задържани общо 7 мъже, съпричастни към телефонни измами, извършени у нас и в съседна Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 1 Отговор
    Де го оня да ви разясни етимологията на българин за византийците, ко значи?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Татарина

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    На тати умното макаданче навсякъде компетентен!
  • 3 Кога е научил езика на Александър?

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Баш македонците от Вардарска България, още не са го научили!😂😂😂😂😂😂😂