Last news in Fakti

21 Октомври, 2023 05:16 1 759 0

"Една любов" е големият победител на фестивала "Синелибри"

  • фестивал-
  • победител-
  • синелибри-
  • една любов-
  • уилям болдуин

140-минутната испанска лента спечели наградата за пълнометражен филм

"Една любов" е големият победител на фестивала "Синелибри" - 1
Снимка: Синелибри

Кино-литературният фестивал "Синелибри" връчи своите награди. Испанският филм "Една любов" беше отличен в международния конкурс за пълнометражен филм, а в категорията за документално кино наградата получи филма на режисьора Вим Вендерс, посветен на един от най-големите съвременни художници и скулптори Анселм Кифер. Председател на журито тази година е актьорът Уилям Болдуин.

Фамилията Болдуин едва ли има нужда от представяне. Актьорският талант на четиримата братя, които я носят - също. Единият от тях - Уилям разказа и пред българската публика за звездното си семейство.

"Заминавайки за Холивуд на някои хора им се налага да се разделят със своите приятели и семейства. На мен не ми се наложи да правя това, защото цялото ми семейство е в Холивуд. Съпругата ми Чайна Филипс е известен музикант. Групата ѝ има много награди "Грами". Чичото на децата ми е Алек Болдуин, а негова съпруга беше Ким Бейсингър. Тяхната братовчедка е омъжена за Джъстин Бийбър. Така че и да искам, не бих могъл да избягам от Холивуд", каза Уилям Болдуин, актьор и председател на журито.

През тази година фестивалът "Синелибри" е посветен на метаморфозите, а филм за метаморфозата в човешката душа по пътя към себепознанието, получи голямата награда на журито.

"Гледахме внимателно всички филми. 3-4 от тях бяха повече от фантастични и за мен е огромна чест да обявя, че победителят е испанският филм "Една Любов", каза още Болдуин.

За втори път беше връчена и награда за документален филм. Получи я режисьорът Вим Вендерс.

"Неговото документално кино съдържа много художественост. В случая става дума и за художник филмът "Анселм" за Ансел Кифер и е наистина забележителна атмосферата, която той препредава. Гмуркаме се в монументалното творчество на Анселм", посочи Жаклин Вагенщайн, директор на фестивала "Синелибри".

Превръщането на думите от книгите в образи на екрана е събрало рекордните 30 хиляди зрители в кинозалите още през първите 2 седмици на Синелибири. Фестивалът продължава до 30 октовмри.

Източник: БНТ


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА