Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 13:58 759 0

Брайън Адамс и Трейси Чапман са сред номинираните за Залата на славата на авторите на песни

  • зала на славата-
  • номинации-
  • номинация-
  • автори на песни

Гласуването ще продължи до 27 декември

Брайън Адамс и Трейси Чапман са сред номинираните за Залата на славата на авторите на песни - 1
Снимка: Shutterstock

"Пъблик енеми", "Ар И Ем", "Блонди", "Харт", Брайън Адамс и Трейси Чапман са сред новите номинирани за Залата на славата на авторите на песни за 2024 г., съобщи АП. Тази година са включени всички музикални стилове - от рок и кънтри до рап, отбелязва БТА.

Сред номинираните е и Кени Логинс, автор на песните от "Вихърът на танца", както и Хилъри Линдзи, автор на Girl Crush за "Литъл Биг Таун", продуцентът и автор на песни Тимбаленд, който стои зад SexyBack на Джъстин Тимбърлейк и Get Yer Freak On на Миси Елиът, добавя БТА.

Членовете с право на глас могат да гласуват до 27 декември за трима номинирани от категорията автор на песни и трима от категорията автор и изпълнител на песни.

Брайън Адамс, "Ар И Ем", "Блонди", "Дуби брадърс" и "Харт" бяха номинирани и през миналата година. Сред въведените в Залата на славата на авторите на песни тогава бяха Снуп Дог, Глория Естефан, Шаде, Джеф Лин, Глен Балард, Теди Райли.

Залата на славата на авторите на песни е основана през 1969 г. в чест на създателите на популярна музика. Автор на песни със забележителен каталог може да бъде въведен 20 години след издаването на първата си песен.

Сред въведените в Залата са Пол Саймън, Били Джоел, Джон Бон Джоуви и Ричи Самбора, Елтън Джон и Бърни Топин, Брайън Уилсън, Брус Спрингстийн, Том Пети, Лайънъл Ричи, Нийл Дайъмънд, Фил Колинс и други.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА