Last news in Fakti

2 Март, 2016 21:21 2 575 0

5909 случая на микроцефалия в Бразилия за 5 месеца

  • бразилия-
  • микроцефалия-
  • зика-
  • вирис-
  • зика вирус

Към момента властите са потвърдили само 641 от подадените сигнали

Министерството на здравеопазването в Бразилия съобщи, че е получило съобщения за 5909 случая на микроцефалия, откакто епидемията от вируса Зика започна през октомври 2015 г.

Въпреки това само 641 от тези сигнали са били потвърдени досега, пише АП.

Последните данни на министерството показват, че 1046 от докладваните случаи са били отхвърлени, а останалите 4222 все още се разследват.

Микроцефалията е вродена малформация, при която новородените бебета имат необичайно малки глави и увредени мозъци.

Преди избухването на заразата власти съобщиха, че средно в Бразилия са били отчитани по около 150 случая на микроцефалия на година.

Учените се опитват да определят дали има връзка между вируса Зика и микроцефалията, която също така може да бъде причинена от фактори като сифилис, рубеола или токсоплазмоза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА