Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 01:00 1 092 0

Най-голямата колекция от вина в България

  • най-голямата-
  • колекция-
  • вина

Чудили ли сте се къде в България можем да открием най-много вино на едно място? Отговорът – в Плевен.

В Музея на виното има изложени над 7000 бутилки стари вина, между 30 и 100-годишни. Той се намира в парк „Кайлъка“ и е разположен в естествена пещера, намираща се на 5 км от центъра на града. Музеят е частна собственост и се стопанисва от френски и български специалисти. Това е мястото, на което можем да се запознаем с историята на виното и технологията на производството.

Сред 7000-те хиляди бутилки най-старата е 103-годишен врачански мискет. Разбира се, туристите могат да дегустират и същевременно да участват в лекционен курс как се държи чаша, кои вина с каква храна могат да се съчетават, какво трябва да се търси във вкуса и цвета на качествения продукт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА