Last news in Fakti

13 Март, 2020 16:36 34 142 57

Руски учен: Имаме и ваксина, и начин на лечение на коронавируса

  • русия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • организъм-
  • превенция

Проф. Дмитрий Еделев разкри какво е нужно на организма, за да се справи с вируса

Руски учен:  Имаме и ваксина, и начин на лечение на коронавируса - 1
Снимка: shutterstock

Ако се потвърдят всички руски изследвания – че нашата ваксина влияе на COVID-19, то до една година Русия ще може да предостави тази ваксина на целия свят. Това каза проф. Дмитрий Еделев – водещ руски лекар и учен.

Кой е проф. Дмитрий Еделев?

Руски учен:  Имаме и ваксина, и начин на лечение на коронавируса

Дмитрий Аркадиевич Еделев е доктор на икономическите и на медицинските науки, Doctor of Bisiness Administration (DBA, Switzerland), професор. Действителен член на обществената организация „Руска академия на естествените науки“.

Почетен работник на висшето образование на РФ. Научен ръководител и директор на Арбатклиник. Президент на Националния проект „Здраве на нацията“. Член е на съвета на Руската обществена организация „Руско екологично общество“.

Куратор е на програмата „конвергентно лидерство“. Водещ е на постоянното предаване „Здравословно хранене с доктор Еделев“ на Медиаметрикс.

"Русия никога не е укривала технологиите си и смятам, че ако ваксината бъде потвърдена, то Русия ще предостави на всички страни в света аналога на производство“, категоричен е Еделев.

„В Русия има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година (коронавирусът САРС – бел.ред.), тази ваксина в Русия я има, разработката съществува, тя вече е тествана на мишки и на маймуни, и ако се стигне до заплаха за човечеството, то Русия е готова да произведе за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина“, посочи той.

COVID-19 вирусът има белтъците на HIV1 – това са белтъците на СПИН, и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН-а, и до момента, смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19.

Руската схема за лечение се състои от три препарата против HIV1 – това е най-ефективно до момента и затова на този етап ние в Русия нямаме смъртни случаи, а само оздравели“, поясни проф. Еделев.

По думите му температурата, при която COVID-19 загива е 56 градуса.

„Искам всички да знаят, че заразяването с коронавируса става посредством докосването на три точки – това са очите, носа и устата.

Освен това COVID-19 се предава посредством суровата необработена храна. Така че всички трябва да се въздържим от консумацията на сурови необработени храни.

Същото важи и за напитките. Затова трябва да се пие вода от много проверени източници или да се пият топли напитки, чай, например.

Откажете се от студените закуски и предястия и суровите такива. Преминете направо към горещата супа, горещото или изпечено основно и топлия чай“, препоръча проф. Еделев.

„Селенизацията на организма е изключително важна – в доста страни вече активно използват храните, съдържащи селен“, отбеляза ученият. Много богати на селен са бразилските ядки, но преди всичко това са чесънът, джинджифилът. Но освен това има и друг микроелемент, за който всички мълчат.

„Ние установихме, че разболелите се от COVID-19 с дефицит на цинк боледуват много по-сериозно от хората, които нямат дефицит на цинк. Цинкът – това е вторият микроелемент, за който до момента никой не спомена, но ние в Русия, вече имаме научни изследвания, показващи, че кръвта на заразените и боледуващи от COVID-19 почти не съдържа цинк. При тях е налице дефицит на цинк. Така че цинкът е вторият елемент, на който всички трябва да обърнат внимание.

Цинк в големи количества съдържат животинските продукти, морската риба, черният хляб. Цинкът се съдържа в елдата, в стридите, месото, фасула, ядките“, обясни проф. Еделев.

„В Русия ясно изведохме защитните правила и те са: хората, работещи по няколко души в помещение ги разполагаме на разстояние 3 метра един от друг. Това важи за всички фирми и учреждения, където служителите работят в общи зали. 3 метра е безопасното разстояние за седящите на бюра. Ако човек е прав – то безопасното разстояние трябва да е 6 метра. Второто правило е проветряване на помещенията на всеки 10 – 15 минути и това е абсолютно задължително. Вирусът не обича чистия въздух. И на трето място – в помещенията с много служители ние монтираме закрити кварцови лампи“, разказа проф. Еделев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    29 66 Отговор
    Заглавието е лъжливо... В момента тестват на основата на вкасината си за SARS.

    Коментиран от #34, #45

  • 2 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    169 48 Отговор
    Руснаците са номер1

    Коментиран от #9, #50

  • 3 мани мани

    25 54 Отговор
    тая статия я повтаряте ве :)
  • 4 мани мани

    21 55 Отговор
    т'ва с разстоянието от една ръка, 1 метър, 3 метра най ме кефи :) ня' такива тъпири! и гледам почнаха масово да го изричат :) заучени паразитни фрази, без смисъл хахах мани уе!
  • 5 мани мани

    50 29 Отговор
    другата паразитна заучена фраза е: за децата няма страшно! :))))) няма, а? мхм тъй, тъй! дам :) глупендъри! всеки може да се зарази и да умре от вируса! от новородено та до 100 и няколко г. възраст! спрете с паразитните глуповати фрази!

    Коментиран от #26, #52

  • 6 555

    9 44 Отговор
    Е да де то далаверата се върти около ваксината не,че е толкова опасен,всъщност е опасен когато има взаимстване от исторически факти и се пропагандира както го е правил Гьобелс с тази разлика,че днес пропагандата достига до всички за секунди-незнам дали да кажа евалла на инициатора или да му тегля една майна,но все тая и в реда на мисли Канада даде заявка за ноември месец тази година и изпреварва Русия с 4м. -очакваме зрелищен финал :) :) :)

    Коментиран от #35

  • 7 Биологична война на сляпо

    40 7 Отговор
    Ето къде било заровено кучето...............
  • 8 Коко

    107 28 Отговор
    Джендарите умират че РУСИЯ СПРАВЯ С ВСИЧКО

    Коментиран от #14, #31, #54

  • 9 от казана за ракия

    32 31 Отговор

    До коментар #2 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Българите са номер 1-другарю.........

    Коментиран от #11

  • 10 ТтТ

    34 77 Отговор
    Руснаците пак ше излезезнат най “коравата нация”-с прекриване на зъразени и починали!100%
  • 11 ТтТ

    26 57 Отговор

    До коментар #9 от "от казана за ракия":

    Аа българите кучета ги яли, за него е важно в кухата му лейка Русия да е Н 1.
  • 12 ясно

    38 3 Отговор
    чиляка говори за ваксина! значи лекарство няма?
    и кво праим ся??
  • 13 Парадайс

    71 6 Отговор
    Вируса не Убива Убива Спина който се съдържа в него. Затова имунната система се скапва за часове а придружаващите болести спомагат за по бърз фатален край. Затова възрастните хора дават фира.
  • 14 добре ли си

    46 10 Отговор

    До коментар #8 от "Коко":

    Човече и аз харесвам Русия,но обикновенния народен руснак,а ти като техен ЯВЕН почител (ама си сбъркал харесването на политици и обикновенни граждани) вземи изтрезней и помисли пак
  • 15 Зайко Байко многознайко

    21 62 Отговор
    Вие и ракети имате, но нещо много падат, ако и ваксината ви е такава по-добре не я предлагайте!

    Коментиран от #20

  • 16 Зайко Байко многознайко

    40 19 Отговор
    Сега ситуацията е патова! Само ще ви кажа, че има по-велико чувство от страхът от заразяване с CoVid19! Най-великото чувство на света, не не е любовта! Запомнете това чувство се нарича ГЛАД! Иначе скоро ще действа естественият подбор, който остане , остане ! Пингвина и той се прави на безстрашен герой ! На мен лично това нещо ми прилича повече на биологично оръжие! Много противоречиви изследвания, резултати и още по неадекватни мерки! Има една наука която е създадена от френската школа на Луи Пастьор и се нарича " Обща ендемиология , епизоотология и механизъм на предаването на заразните болести"! Там са основополагащите принципи, този вирус не се проявява конвенционално, това ме кара да си мисля за биологично оръжие, мое мнение !
  • 17 Професор

    19 101 Отговор
    АМИ ЩЕ ИМАТЕ СЛЕД КАТО ВИЕ ЗАРАЗИХТЕ КИТАЙЦИТЕ, ИЗПОЛВАХТЕ БЛИЗКИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ С ТЯХ, ЗА ДА ЗАРАЗЯВАТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ С ИЗНОСА СИ . ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТРИТА РУСКАТА ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА ,ИЗПРЕВАРИХТЕ И ХИТЛЕР !

    Коментиран от #33, #37, #46

  • 18 Бесен Язовец

    62 21 Отговор
    Руснаците спасяват човечеството за преден път РФ 🇷🇺е номер 1!!!
  • 19 Първата фаза от лечението е в сибир

    17 6 Отговор
    А които оцелее ше види и втората фаза😂😂😂😂😂😂
  • 20 Ако ракетита падаха наистина

    21 8 Отговор

    До коментар #15 от "Зайко Байко многознайко":

    Саш щеха да си га нападнали отдавна не видиш ли как им се точат
  • 21 гост

    35 40 Отговор
    Ако съм на местото на Руснаците ще ги оставя да изпукат 50% от боклуците по тая земя и другите ще ги направя роби. Българите ще са на първо място защото са най долния и злобен народ.

    Коментиран от #22

  • 22 Фатих Мехмед

    4 39 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    С Ердоган ше се гаврят заедно 😂😂😂😂😂батак ше бъде прелюдия😂😂😂
  • 23 Другия с коня

    16 47 Отговор
    Руския Смешник пак се изцепи на четири водки без мезе.Мезете блажно,за да не ставате смешни като този Научен Многоумник.....
  • 24 Дългия

    22 48 Отговор
    Абе тия глупаци освен квас и водка нищо друго не могат да направят, а забравих за ватенките и ушанките....

    Коментиран от #40

  • 25 ПРОСТ българин

    24 13 Отговор
    МНОГО ИНТЕРЕСНО Е ,ЧЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ И РУСИЯ НЯМА ЗАБОЛЕЛИ ТОВА МЕ ПРИТЕСНЯВА И ГАРАНЦИЯ ,ЧЕ ИМА И ПРЪСТ И ЧИЧО ДОНИ НЯКОЙ хора НЕ СЕ НАЯДОХА НА ПАРИ И ВЛАСТ
  • 26 плямпащ

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "мани мани":

    Калъф с калъф, всеки може да се зарази, но не за всеки е опасно. Вземи заучи повече и тогава плямпай
  • 27 Усмивката

    6 21 Отговор
    Една година не е ли много. Та аз отсега да се захвана с изобретението на ваксина , макар и бъкал медицина да не познавам , след два месеца вече да съм я измислил.
  • 28 Берия

    11 25 Отговор
    А печки и хладилници имат ли?

    Пак са влезли в анимацията...
  • 29 Разколников

    9 18 Отговор
    В деня,когато Русия постигне консенсус с краварите ще престана да бъда горд с това,че съм руснак...
  • 30 El chapo

    23 2 Отговор
    Първо се надпреварваха кой първи ще направи заразата но сега кой първи ще направи противоотровата
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хахаха

    16 43 Отговор
    И това то казва руски "учен" ... в русия има най-много заразени от спин на глава от населението. Повече от Африканските държави.
    Това не е учен, а руски боклук, най-големия боклук на Света.
    Една ютия или тостер не могат да направят, ваксина ...
    Ние БЪЛГАРИТЕ сме дали на света НИВАЛИН.
    а руските свине само смърт, разрушения, погроми и кражби
  • 33 Драйфус

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Професор":

    Хапчетата,хапчетата!!!!
  • 34 локомотива

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    ти директно от лабораторията ли пишеш.
  • 35 Пак съм Я

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "555":

    Нали нашата "молекула" вече била готова. Пак ли спим. Пробвайте я на живо, ако тръгне, избиваме рибата...
  • 36 БЪЛГАРИНА

    8 0 Отговор
    ВСИЧКИ СЕРВИЗИ ЩЕ РАБОТЯТ И СЕГА ЗАПОЧВАТ ДА СИ СМЕНЯТ ГУМИТЕ И ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТРУПВАНЕ ЩЕ НАСТАНЕ С БАЦИЛИ
    ЩЕ ИМА КЪЛБО ОТ КОРОНА ВЪПРЕКИ ОСИЛИЯТА
  • 37 сноу

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Професор":

    А ти, по какво беше пръц-фесор...? А-а,аха, щото след вас здраво мирише
  • 38 Стефан

    8 18 Отговор
    От вас нищо хубаво за света не е дошло, единствено оръжията ви са добри за да задоволявате алчните амбиции на шепа изврътени кагебиста, нямате лекарство даже и срещу махморлук.

    Коментиран от #41

  • 39 123

    6 3 Отговор
    Да дали сме НИВАЛИН ,а знаеш ли колко струва
    и изобщо дали действа защото аз него усещам
    Да не ти дава Господ да ти е нужен.
  • 40 Путарина

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Дългия":

    калашников и ракети
  • 41 селянин 1

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Стефан":

    Амън от тия дека одия при шльока изотзадзе..илача се казва,,ремдесивир,,в края на април или май ще бъде готов..ама ще бъде голема опашка,ама белким до стефановден ще стигне до теб.
  • 42 Violin Ivanoff

    2 3 Отговор
    Заглавие: Имаме и ваксина
    Текст: Ако се потвърдят всички руски изследвания – че нашата ваксина влияе на COVID-19...

    Смешници :D
  • 43 Русия е супер

    9 1 Отговор
    Спасявайте и изолирайте от всички гадове Русия.Русия ще оцелее!
  • 44 незнайко

    3 1 Отговор
    На първо четене на заглавието, всеки казва УРА !!! После разбираме, че става въпрос за ЕДНА ГОДИНА !!! ЗАЩО СЕ ПИШАТ ТАКИВА ЗАГЛАВИЯ ???
  • 45 Антонн

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    Този грип е нещо като хибрид между САРС и вирусна пневмония.
    Трябва да се открият точните съставки и количества,никои тепърва няма да открие топлата вода.
    Както изкуствено е създаден ,така вече има медикаменти за лечение .
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 дедо Йоцо

    5 0 Отговор
    Ей Великани.Искаме и ние,бре.
  • 48 kalova

    0 1 Отговор
    mnogo podrobno opisva ruskiya u4en za korona virusa i za lek za nego.mola obarnete vnimanie na negovoto predlojenie i moje da pomogne taxnoto lekarstvo na nas
  • 49 Туту

    0 3 Отговор
    Четете Луиз Хей!
  • 50 хаха

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Рашките са номер едно отзад напред.
  • 51 Малиии

    5 0 Отговор
    Ами успешно са откраднали формулата от създателите на вируса сащ.
  • 52 мани мани - вземи го хвани

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мани мани":

    Можеш ли да се изкажеш и защитиш тезата си без да храниш хората , че са тъпири и така нататък ... така показваш простащината ти и факта че нямаш никакво възпирание
  • 53 Ганьо

    0 0 Отговор
    Матушка Россия! Я люблю тебя! КАЗАЧОК!
  • 54 Гага

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Коко":

    Наистина ли вярваш?
  • 55 vales

    0 0 Отговор
    Русия е номер 1 в медицината. Който не вярва е не посветен или заблуде. И
  • 56 vales

    0 0 Отговор
    Не плювайте Русия. Тя ще ни помогне.
  • 57 vales

    0 0 Отговор
    Не плювайте Русия. Тя ще ни помогне.