ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Студена свинска пача

Невероятно полезна за здравето

Публикувана: 27 Май, 2020 10:05
16 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1610
Рецепта на деня: Студена свинска пача
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Не всички са любители на това ястие, но имат такива, за които е в топ 3 на любимите деликатеси.

Свинската пача е невероятно полезна за здравето. Бульонът от свински крачета защитава ставите, поддържа кожата здрава, подобрява метаболизма. Ето как се приготвя:

Необходими продукти:

1 кг свински крака

1 кг свински език

1 кг свински уши

2 кг свински сърца

10 гр. майорана - 10 г

10 гр. черен пипер - 10 г

10 гр. чесън на прах

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Обезкостете свинските крачета, след това обелете езиците. Сложете всички продукти - краката, езиците, ушите, сърцата, да се сварят до готовност.

Всички сварени продукти нарежете на ситни парчета и объркайте хубаво с подправките. Изсипете ги във форми и залейте с бульона от варенето.

Оставете в хладилника, за да се желира пачата. Поднесете нарязана на парчета.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Жожо
1 Отговор
Вие болни ли сте ве?

Оценка:
-12 +5

Блондин
2 Отговор
И мнооооогооооо ракия ...

Оценка:
-0 +14

1111
3 Отговор
..."Студена свинска пача
Невероятно полезна за здравето"...
Как ги измисляте тия не ми е ясно. Обощаваме - значи рецептата за здравословен живот е - мед, ядки, полодове и... пача! :D

Коментиран от #10


Оценка:
-12 +3

яжте пача и няма да имате херпес и COVID
4 Отговор
Който не си набавя колаген свършва с Корона у на генерал Годжи списъка.

Оценка:
-0 +14

Радо
5 Отговор
Една смислена статия най-накрая!!!

Оценка:
-0 +17

6
Този коментар е премахнат от модератор
7
Този коментар е премахнат от модератор
Лорчето
8 Отговор
Обожавам свинска пача !!!

Оценка:
-0 +9

Шпек Салам Народен
9 Отговор
"Тресе се като пача".Има такъв лаф.Когато хапвам студена пачичка,нарочно побутвам масата,за да разклати съдържанието-няма такова удоволствие за сетивата,уникална вкусотия.

Оценка:
-0 +9

Знаещ
10 Отговор

До коментар #3 от "1111":


Каквато и да е храна ако ядеш като прасе в промишлени количества както ти храната става вредна.

Оценка:
-0 +5

11
Този коментар е премахнат от модератор
12
Този коментар е премахнат от модератор
Дай нещо за сезона..
13 Отговор
Това се прави на 1 януари (васильовден) а не лятото в жегата...

Оценка:
-2 +2

Шпека
14 Отговор
А най вкусна е по време на горещниците

Оценка:
-0 +0

Гледна точка
15 Отговор
Цял живот правя пача, ама за пръв път виждам такава измишльотина. От тези 5 (пет?) килограма материал ще сготвите като за една малка казарма. БЪЛГАРСКАТА пача се прави от уши, крака (може и само едното), сол, черен пипер, ЖИВ чесън (защото на прах дава гаден вкус)- счукан. Може да се хапва и веднага след варенето и нарязването, като се добавя и оцет. Добър апетит! А между другото, какво пък е това майорана - някаква нова из.ъзица ли или прекръстена българска подправка?

Оценка:
-0 +1

16
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Радан Кънев
Лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия с коментар за премиера Бойко Борисов, който в петък свика срещата на правителството с подкрепящите го партии.
Абе, бай Х.й ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!"

Още бисери
ТОП 5