Last news in Fakti

27 Май, 2020 10:05 11 444 16

Рецепта на деня: Студена свинска пача

  • пача-
  • желирана-
  • свинско-
  • какво да сготвя-
  • месо

Невероятно полезна за здравето

Рецепта на деня: Студена свинска пача - 1
Снимка: Shutterstock

Не всички са любители на това ястие, но имат такива, за които е в топ 3 на любимите деликатеси.

Свинската пача е невероятно полезна за здравето. Бульонът от свински крачета защитава ставите, поддържа кожата здрава, подобрява метаболизма. Ето как се приготвя:

Необходими продукти:

1 кг свински крака

1 кг свински език

1 кг свински уши

2 кг свински сърца

10 гр. майорана - 10 г

10 гр. черен пипер - 10 г

10 гр. чесън на прах

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Обезкостете свинските крачета, след това обелете езиците. Сложете всички продукти - краката, езиците, ушите, сърцата, да се сварят до готовност.

Всички сварени продукти нарежете на ситни парчета и объркайте хубаво с подправките. Изсипете ги във форми и залейте с бульона от варенето.

Оставете в хладилника, за да се желира пачата. Поднесете нарязана на парчета.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жожо

    5 15 Отговор
    Вие болни ли сте ве?
  • 2 Блондин

    17 1 Отговор
    И мнооооогооооо ракия ...
  • 3 1111

    3 16 Отговор
    ..."Студена свинска пача
    Невероятно полезна за здравето"...
    Как ги измисляте тия не ми е ясно. Обощаваме - значи рецептата за здравословен живот е - мед, ядки, полодове и... пача! :D

    Коментиран от #10

  • 4 яжте пача и няма да имате херпес и COVID

    16 1 Отговор
    Който не си набавя колаген свършва с Корона у на генерал Годжи списъка.
  • 5 Радо

    20 1 Отговор
    Една смислена статия най-накрая!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лорчето

    11 1 Отговор
    Обожавам свинска пача !!!
  • 9 Шпек Салам Народен

    11 1 Отговор
    "Тресе се като пача".Има такъв лаф.Когато хапвам студена пачичка,нарочно побутвам масата,за да разклати съдържанието-няма такова удоволствие за сетивата,уникална вкусотия.
  • 10 Знаещ

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "1111":

    Каквато и да е храна ако ядеш като прасе в промишлени количества както ти храната става вредна.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дай нещо за сезона..

    2 3 Отговор
    Това се прави на 1 януари (васильовден) а не лятото в жегата...
  • 14 Шпека

    0 1 Отговор
    А най вкусна е по време на горещниците
  • 15 Гледна точка

    2 1 Отговор
    Цял живот правя пача, ама за пръв път виждам такава измишльотина. От тези 5 (пет?) килограма материал ще сготвите като за една малка казарма. БЪЛГАРСКАТА пача се прави от уши, крака (може и само едното), сол, черен пипер, ЖИВ чесън (защото на прах дава гаден вкус)- счукан. Може да се хапва и веднага след варенето и нарязването, като се добавя и оцет. Добър апетит! А между другото, какво пък е това майорана - някаква нова из.ъзица ли или прекръстена българска подправка?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.