Last news in Fakti

16 Юни, 2020 10:33 2 961 1

Снимка на Кендъл Дженър предизвика нов скандал

  • кендъл дженър-
  • снимка-
  • расизъм-
  • протести-
  • blacklivesmatter-
  • фотошоп

Самата Кендъл потвърди, че тази снимка е обработена

Убийството на Джордж Флойд преди седмици доведе до глобални протести и призиви за реформи в системата на полицията. Смъртта му предизвика дни на протести в САЩ срещу расизма, като се стигна до убийства в сблъсъците с полицията, както и до демонстрации по цял свят в подкрепа на жертвите на полицейската бруталност. Шествията продължават и до днес, а маршируващите все още не се отказват да се борят за справедливост.

Част от звездите, които гласно се включиха в това движение са Ариана Гранде, Бионсе, Мадона, Джон Бойега, Брад Пит и десетки други.
 
От няколко дни странна снимка на Кендъл Дженър също обикаля социалните мрежи, пише dariknews.bg.

Снимка на Кендъл Дженър предизвика нов скандал


Много от потребителите изказаха възмущение от участието ѝ в движението заради рекламата на „Pepsi“ от 2017 г.  Припомняме ви, че в момента, в който рекламата се появи в интернет, потребителите отговориха с множество негативни коментари, най-вече защото видяха прилика между кадрите в рекламата и протестите срещу полицейското насилие в САЩ от онова време. В резултат компанията и Кендъл Дженър поднесоха извинение.

Оказа се обаче, че снимката, която разбуни духовете сега е обработена с Фотошоп.

Снимка на Кендъл Дженър предизвика нов скандал



Наблюдателни онлайн потребители забелязаха, че на сянката на Кендъл не се вижда платното, на което е изписано „Black Lives Matter“. Освен това, оригиналът на изображението може да бъде намерен лесно в търсачката на Google и показва, че кадърът е стар.

Измамата бе потвърдена и от Кендъл Дженър, която написа в профила си в Инстаграм: „Някой е обработил тази снимка. Не съм я качвала!“


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко честното

    8 0 Отговор
    "Няма лоша реклама" И мен така ме обработиха някакви гадиBe, a назх, пе "Цвета е умен член" и не съм ги минавал с 200, а със 199 ! Пунта Маpa и монтажисти!