Името на популярния кубински коктейл идва от mojo, което на Карибите означава сос с цитрусов сок. Затова използването на съставките на мохито за марината не бива да ви учудва, а само да ви кара да тръпнете в очакване на печените крилца, пише menumag.bg.
Необходими продукти:
4 стръка мента
70 мл бял ром
1 ч. л. кора от лайм, фино настъргана
70 мл сок от лайм
3 с. л. кафява захар
12 пилешки крилца
1 лайм, нарязан на резени за сервиране
за гарниране:
1 авокадо
зелена салата
чери доматчета
2 с. л. червен лук, нарязан на тънки полумесеци
1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
Смесват се стръкчетата мента, ромът, кората и сокът от лайм, ½ ч. л. морска сол и захарта. Разбъркват се и 40 мл от течността се отделят за дресинг на салатата.
Крилцата се срязват на две при ставата, измиват се, подсушават се и се слагат в стъклена купа. Разбъркват се добре с маринатата, купата се покрива с капак или фолио и се слага в хладилника да се маринова поне 40 минути.
Крилцата може да се изпекат на барбекю, като се мажат от време на време с маринатата, или всяко да се увие в алуминиево фолио, да се сложат в тавичка и да се пекат във фурна загрята на 200° С около 20 мин. Фолиото се отстранява и ако не са се зачервили, се допичат в тавичката до приятен карамелен цвят още 10 - 15 минути.
За гарнитурата авокадото се обелва, нарязва се на резени, разбърква се с накъсаната зелена салата, доматчетата, лукът и запазения дресинг, разбъркан със зехтина.
Крилцата се поднасят със салатата и резенчетата лайм.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 qwerty
Коментиран от #3
16:28 08.07.2020
3 Със свинска
До коментар #2 от "qwerty":
Мас ще са по мекички16:38 08.07.2020
4 Едно време ,майките казваха
22:07 08.07.2020
5 ГРАД КОЗЛОДУЙ
23:53 08.07.2020