8 Юли, 2020 16:05 3 145 5

Рецепта за вечеря: Пилешки крилца Мохито

  • пилешки крилца-
  • мохито-
  • марината-
  • на фурна-
  • парти хапки-
  • какво да сготвя

Идеални за парти хапки

Рецепта за вечеря: Пилешки крилца Мохито - 1
Снимка: Shutterstock

Името на популярния кубински коктейл идва от mojo, което на Карибите означава сос с цитрусов сок. Затова използването на съставките на мохито за марината не бива да ви учудва, а само да ви кара да тръпнете в очакване на печените крилца, пише menumag.bg.

Необходими продукти:

4 стръка мента

70 мл бял ром

1 ч. л. кора от лайм, фино настъргана

70 мл сок от лайм

3 с. л. кафява захар

12 пилешки крилца

1 лайм, нарязан на резени за сервиране

за гарниране:

1 авокадо

 зелена салата

 чери доматчета

2 с. л. червен лук, нарязан на тънки полумесеци

1 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

Смесват се стръкчетата мента, ромът, кората и сокът от лайм, ½ ч. л. морска сол и захарта. Разбъркват се и 40 мл от течността се отделят за дресинг на салатата.

Крилцата се срязват на две при ставата, измиват се, подсушават се и се слагат в стъклена купа. Разбъркват се добре с маринатата, купата се покрива с капак или фолио и се слага в хладилника да се маринова поне 40 минути.

Крилцата може да се изпекат на барбекю, като се мажат от време на време с маринатата, или всяко да се увие в алуминиево фолио, да се сложат в тавичка и да се пекат във фурна загрята на 200° С около 20 мин. Фолиото се отстранява и ако не са се зачервили, се допичат в тавичката до приятен карамелен цвят още 10 - 15 минути.

За гарнитурата авокадото се обелва, нарязва се на резени, разбърква се с накъсаната зелена салата, доматчетата, лукът и запазения дресинг, разбъркан със зехтина.

Крилцата се поднасят със салатата и резенчетата лайм.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 qwerty

    1 2 Отговор
    Я вземи бачо едни крила и ги натъпчи с краве масло под кожата оваляй ги хубавл с червен пипер и масълце. Сложи ги на 180 във фурна и хвъли в тавата скилидка чесън. След това вадиш и ги посоляваш с панагюрска.

    Коментиран от #3

  • 3 Със свинска

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "qwerty":

    Мас ще са по мекички
  • 4 Едно време ,майките казваха

    0 1 Отговор
    На неомъжените си дъщери,,Яжте крила ,да се ожените за братчеди... ,,!)
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВЕНКЕ