Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 22:30 11 930 16

Какво ще стане с нас, ако спрем кафето и захарта?

  • кафе-
  • захар-
  • сладко-
  • вредно-
  • сутрин-
  • закуска

Ето какво ще се случи с тялото ни, ако се откажем от два от най-вредните навици, които почти всички имаме

Какво ще стане с нас, ако спрем кафето и захарта? - 1
Снимка: Shutterstock

Кофеинът и захарта са сред основните виновници за сериозни проблеми като високото кръвно, затлъстяването, проблемите със сърцето и какво ли още не. Много хора се опитват да се борят със зависимостта си към тези два любими вкуса от ежедневието ни, но малцина успяват. Ето какво ще стане с тялото ни, ако спрем да пием кафе и да приемаме захар, предава actualno.com.

1. Ако спрем кафето:

Когато спрем кафето рязко и кофеинът започне да отсъства от нашето ежедневно меню, се получават силни главоболия. Ако обаче имаме търпение и изчакаме 1-2 седмици тялото ни да привикне към липсата на кофеин, главоболието ще изчезне бързо.

Ако искате да се разсъните сутрин без кафе – можете да опитате с чаша вода с лимон или прясно изцеден плодов сок с джинджифил в него. Спирането на кафето има още една добра полза и то директно за външния ви вид като значително избели зъбите ви и да ви даде по-красива усмивка. Кафето прави зъбите по-жълти и разваля емайла им. Ще забележите разлика още след 5-6 дни и се сдобиете с по-искрящо бяла усмивка.

Ще намалите значително киселините, ако страдате от такива. Сутрешната доза кафе на гладно може да предизвика сериозни киселини и никога да не сте се замисляли откъде идват те. Ако все пак не можете да се откажете от любимата сутрешна напитка – винаги я приемайте на пълен стомах и никога гладни.

2. Ако спрем захарта:

Ще си кажете „чао“ с акнето, което ви тормози от толкова много години. Много хора не знаят, че захарта може да увеличи значително проблемите с кожата си като я възпали остави следи от акне по нея. Опитайте и ще откриете разликата.

Сърцето ви ще се почувства по-добре, защото захарта повишава нивата на инсулин, а те от своя страна вдигат кръвното налягане и пулса. Ако спрете захарта, ще намалите лошия холестерол с 10%, а триглицеридите с над 20%.

Ще се сдобиете с тънка талия, за която не сте си и мечтали. Спирането на захарта моментално се отразява върху килограмите ни и за месец е възможно да свалите 3-4 килограма, само защото не консумирате захар.

Освен това, ще имате много повече енергия и сънливостта ви ще намалее. Знаем, че сте чували как захарта дава енергия, но тя е изключително за кратко и след това се чувствате дори по-изморени, отколкото сте били. Ще се изумите колко повече енергия може да имате, ако хапвате плодове или ядки, отколкото ако си вземете парченце шоколад.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За захрта

    26 7 Отговор
    съм Ок, но за кафето не
  • 2 Учени братче

    27 6 Отговор
    Кафето на гладно помага за сваляне на килограмите. Има лесно достъпна информация за което. Не искам да Ви критикувам статията,но си направете проучванията преди да я публикувате. Хубаво е човек да си държи на името,така като хората видят,че Събина Анреева е написала статия с радост ще влязат да я прочетат.
    Поздрави!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Така, така

    37 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    Ще спечелиш баджанак...
  • 5 Ще спре да става патката

    12 6 Отговор
    без захар и кафе.
  • 6 koko здраво оре

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    аз ще и изора нивата, нямаш грижи
  • 7 baihui

    12 5 Отговор
    Пълни тъпотии!
  • 8 Бай салам

    10 10 Отговор
    Кафе не пия от 6 години!
    Препоръчвам го на всеки, нямам време да ви доказвам ползата, но ефекта е неоспорим. Само си представете 365 дози всяка година в нашето тяло, а може би 730?
  • 9 Човек

    11 2 Отговор
    Kaквото ви е "писано" !
  • 10 леко пояснение

    18 1 Отговор
    много скоро писахте колко е полезно кафето на гладно а сега че е вредно и после очаквате хората да ви вярват...

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Предник

    11 1 Отговор
    За кафето и захарта не знам, не ги пия! Кажете за ракията!
  • 13 Предник

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "леко пояснение":

    Приятельо! Хич не е полезно на гладно кафето...
  • 14 8485

    5 2 Отговор
    Отлична статия 😻
  • 15 инж технолог

    2 1 Отговор
    Шоколад трябва да си вземете,в него има какао и интересуващия ви кофеин. Но...за цял ден количеството е около 80 грама. Захарта я заменете с лъжица (супена ) хубав мед. Не "меден продукт",а истински мед. Може да го разтворите в топъл чай. Да не е горещ,защото трудно ще усетите вкуса му,а и небцето, и езикът ви могат да пострадат от високата температура на течността.
  • 16 Анелия Андреева

    2 2 Отговор
    Аз съм си с тънка талия. Дневно вървя по доста километри. Не пия кафе,защото ме кара да ходя често по тоалетните на барчетата и закусвалните,на Централна гара. Там е малко мръсничко,ама зор,какво да правя?! Нямам проблем с килограмите,иначе съм си хубавица.