Last news in Fakti

15 Декември, 2020 16:05 5 380 16

Рецепта за вечеря: Свински уши на фурна

  • свински уши-
  • бешамел-
  • сос-
  • кашкавал-
  • какво да сготвя

С вкусен сос и запечени с кашкавал

Рецепта за вечеря: Свински уши на фурна - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

6 свински уши

2 глави лук

2 моркова

100 г целина

4-5 зрънца карамфил, черен пипер на зърна и бахар

2 ч.л. сол

За бешамела:

2 ч.л. брашно

3 ч.л. масло

2 ч.ч. прясно мляко

1 ч.л. дижонска горчица

индийско орехче

Допълнително:

кашкавал за запичане

Начин на приготвяне:

Сложете опърлените и добре измити свински уши в тенджера под налягане, без да слагате капака.

След като заврат сменете водата с чиста.

Добавете към нея нарязаните на едро глави лук, морков и целина. Сложете подправките - карамфил, черен пипер на зърна, бахар и солта.

Сложете капака на тенджерата и ги варете 30 минути под налягане.

Извадете готовите уши и ги нарежете на ленти.

Пригответе бешамела, като сложите маслото и брашното, бъркайте с уискър бъркалка и добавете прясното мляко. Овкусете с горчицата и индийското орехче. Ако сосът стане на бучки, прецедете през гевгир или пасирайте, за да стане гладък.

Сложете свинските уши в тава и полейте с бешамела.

Настържете 100-150 грама кашкавал и запечете до златисто във фурната.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеефски

    23 1 Отговор
    Чувам ви, чувам ви !
  • 2 6сд7иць

    19 0 Отговор
    Бе то добре свински уши, ама в последните години каквито и да купя, или понамирисват на застояло или са космати като на бай Ставри хаспела.
    Не стига, че цената им е по-висока от цената на месото, ами и качеството е отврат.
    Свинските уши са в миналото вече. както и всичко качествено.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ггг

    12 1 Отговор
    и една каничка червено вино , моля!
  • 5 Какви са тези

    10 1 Отговор
    Глупости , класиката е след сваряване на скарата .
  • 6 Гнус

    6 10 Отговор
    Гнусутия. Уши мръсни,касмати месо няма,само някакъв гаден хрущял. Аз ще си ям конската пастърма.

    Коментиран от #7

  • 7 devil

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гнус":

    Кой яде конско Колевски
  • 8 Стефчу свинаря

    2 0 Отговор
    Я да не съм прасе, ям черно месо от черна свиня...!
  • 9 Шеф манчев

    1 1 Отговор
    Яжте ми ,багера,
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СТИГА С ТЕЗИ ПРОСТОТИЙ

    2 4 Отговор
    КОЙ ЯДЕ УШИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ? ?САМО ТРИ. БОНЕ СТЕИК. .С ГАРНИТУРА. .ГАНЬО СИ Е ГАНЬО! !ХА ХА. ...НАЙ МНОГО ОБИЧАМ. .БОБА. .ЛЕБА И ДА €БА. АХ МА МУ

    Коментиран от #16

  • 13 цербер

    1 1 Отговор
    Свинските уши си ги яжте вие. Аз-Благодаря,но не ям таквизи простотии. Има свинско филе.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БАЙ ШИЛЕ

    1 0 Отговор
    В Русия съм......в Русия съм.......
  • 16 390р9е9

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "СТИГА С ТЕЗИ ПРОСТОТИЙ":

    За теб знаем, че саде трюфели ядеш, ама хайде да ни кажеш кой е тоя император "ПростотиЙ" дето си го упоменал. Явно съм проуснал тоя урок, а не съм го и чувал.