Необходими продукти:
6 свински уши
2 глави лук
2 моркова
100 г целина
4-5 зрънца карамфил, черен пипер на зърна и бахар
2 ч.л. сол
За бешамела:
2 ч.л. брашно
3 ч.л. масло
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. дижонска горчица
индийско орехче
Допълнително:
кашкавал за запичане
Начин на приготвяне:
Сложете опърлените и добре измити свински уши в тенджера под налягане, без да слагате капака.
След като заврат сменете водата с чиста.
Добавете към нея нарязаните на едро глави лук, морков и целина. Сложете подправките - карамфил, черен пипер на зърна, бахар и солта.
Сложете капака на тенджерата и ги варете 30 минути под налягане.
Извадете готовите уши и ги нарежете на ленти.
Пригответе бешамела, като сложите маслото и брашното, бъркайте с уискър бъркалка и добавете прясното мляко. Овкусете с горчицата и индийското орехче. Ако сосът стане на бучки, прецедете през гевгир или пасирайте, за да стане гладък.
Сложете свинските уши в тава и полейте с бешамела.
Настържете 100-150 грама кашкавал и запечете до златисто във фурната.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пеефски
16:13 15.12.2020
2 6сд7иць
Не стига, че цената им е по-висока от цената на месото, ами и качеството е отврат.
Свинските уши са в миналото вече. както и всичко качествено.
16:14 15.12.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 ггг
16:23 15.12.2020
5 Какви са тези
16:28 15.12.2020
6 Гнус
Коментиран от #7
17:08 15.12.2020
7 devil
До коментар #6 от "Гнус":
Кой яде конско Колевски17:49 15.12.2020
8 Стефчу свинаря
18:13 15.12.2020
9 Шеф манчев
19:35 15.12.2020
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 СТИГА С ТЕЗИ ПРОСТОТИЙ
Коментиран от #16
19:49 15.12.2020
13 цербер
07:33 16.12.2020
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 БАЙ ШИЛЕ
09:08 16.12.2020
16 390р9е9
До коментар #12 от "СТИГА С ТЕЗИ ПРОСТОТИЙ":
За теб знаем, че саде трюфели ядеш, ама хайде да ни кажеш кой е тоя император "ПростотиЙ" дето си го упоменал. Явно съм проуснал тоя урок, а не съм го и чувал.09:08 16.12.2020