Last news in Fakti

5 Януари, 2021 18:35 7 716 16

Съветите на Петър Дънов за лечение на грип и настинка

  • петър дънов-
  • съвети-
  • здраве-
  • настинка-
  • грип

В разгара на епидемията от коронавирус у нас ви предлагаме кратък и синтезиран материал с полезни препоръки

В разгара на епидемията от коронавирус у нас ви предлагаме кратък и синтезиран материал с полезни препоръки, свързани със здравето на белите дробове, направени от Учителя Петър Дънов. Те са част от книгата “Здраве, сила и живот”, пише сайтът Zdrave.to.

Както мозъкът, така и сърцето, и белите дробове, имат двояка функция - физиологична и психична. Сърцето не пречиства само кръвта, но и чувствата. Дробовете не пречистват само въздуха, те са олтар, на който се поставят мислите, чувствата и желанията на човека, за да се пречистят.

Белият дроб е представител на един висш свят и служи за трансформиране на енергиите, които идат от центъра на Земята. Правилното действие на белия дроб определя мисълта на човека. Белият дроб пречиства кръвта, а сърцето я отправя по всички части на тялото.

Службата на сърцето не се заключава само в изпращане на кръв по цялото тяло, но то представлява още и възел на електрическа енергия, която се предава на всички клетки, като им дава възможност да участват в целокупния органичен живот.

Белият и черният дроб представляват два трансформатора на електрически енергии. Белият дроб е трансформатор на умствените енергии на човека, затова отправя енергиите на мисълта към мозъка.

Черният дроб е трансформатор на чувствените енергии, като ги отправя към вегетативната нервна система. Колкото по-правилно функционира черният дроб, толкова по-възвишени и благородни чувства има човек”, е казвал в своите беседи за здравето Учителя.

Той е допълвал, че в белите дробове има повече от 600 милиона клетки, затворени в малки стаички, в малки лаборатории. Когато въздухът влиза в белия дроб, всяка от тези клетки за кратък момент изпълнява двойна служба - физиологична и психична. “В този смисъл дишането е двоен процес на хранене. В една минута човек прави 20 вдишвания или 20 обяда, а в един час 1200 вдишвания или 1200 обяда. Сложна е работата на тези работници, които имат крайната задача да пречистят кръвта”, е смятал Петър Дънов.

Общи препоръки за лечение

Освен съвети за използването на конкретни билки или храни в повечето случаи при болести и неразположения Учителя е препоръчвал да се започва с общи мерки: пиене на гореща вода, обилно изпотяване, очистване на стомаха и червата с рициново масло, дихателни упражнения, положителни мисли и не на последно място - молитва.

Учителя разглежда болестите на дихателната система, както и простудните заболявания като резултат от нарушаване на естествения магнетизъм на тялото, което от своя страна, се получава при емоционални травми, дълго продължили състояния на скръб и тъга.

Лечението, каквото и да е то, трябва да се придружава с мерки за подобряване на емоционалния баланс и общоукрепващи упражнения, включващи на първо място екскурзии в планината, дихателни упражнения, музикални упражнения.

“Движението по високите планини подобрява състоянието на дихателната система. Забелязано е, че хора, които имат някакъв недостатък в дихателната система, са сприхави, нервни, лесно се сърдят. Най-малката причина може да ги извади от равновесие.

Един от методите за усилване на дихателната система е ходене на чист въздух. Качвайте се по върховете, за да предизвикате дълбоко дишане. Това е особено добре за онези, които страдат от астма, както и за тези, които са предразположени към затлъстяване”, съветва Учителя.

Съвети при грип

Учителят е бил съвременник на пандемията от Испански грип през 1918-19 г. Ето какво казва той за грипа: “Например, сега върлува испанската болест, ако болният яде месо и друга тежко смилаема храна, ще отиде на онзи свят.

Като лек против тази болест аз препоръчвам да се пие гореща вода и да се ядат варени картофи, по три-четири най-много. И при висока температура не е опасно да се ядат варени картофи - те намаляват температурата, действат благотворно върху мозъка. Испанската болест се отразява вредно главно върху стомаха и белия дроб, разстройството на тези органи се отразява върху нервната система”.

Б.а. Сами можете да разберете, че испанският грип е бил подобен като въздействие върху организма, както и сегашният Ковид-19.

Съвети при треска

Треската е резултат на излишна материя в човека. Задачата на човека е да изкара тази нечиста материя през порите си, като се изпоти. Универсално средство, с което се започва, е изпиването на 5-7 чаши преварена гореща вода на бавни глътки. Продължава се според причината за треската. Учителя не препоръчва мазането на тялото със спирт, ракия или масла.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андрю Кауфман

    7 11 Отговор
    ГРИП е нормална реакциа на организма при бърза детоксикация. Получава се веднъж на 2 години, при промяна на атмосферното налягане и температура (смяна на сезони). Теорията за вирусите и бактериите е чиста проба шарлатанство. ГРИП не се предава с кихане, кашляне и други подобни фантасмагории. Семействата често боледуват заедно, заради общите свойства на организмите им.

    Коментиран от #7

  • 2 честен ционист

    19 8 Отговор
    Измирането на милиони от Испански грип съвпада поразителнос новооткрия Аспирин. Давали са конски дози на клетниците и са им сваляли температурата насила. Заминавали са си от бактериална пневмония, също както днес ги зобят с антибиотици.
  • 3 Гост

    10 9 Отговор
    Симптомите на „свинския грип” (H1N1) от перспективата на ГНМ са:



    1. Течащ и запушен нос: „Това вони!”, „Преядох с това”, „Получих достатъчно!”, засягащ назалната мембрана.
    2. Възпалено гърло: „Не мога да го преглътна”.

    3. Кашлица, бронхит, пневмония: страх или безпокойство в обкръжението, т.е. вкъщи, на работата. Пропагандната машина на страха работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Налице е и страхът от самата „пандемия”.


    Висока температура, болки в тялото, главоболие, втрисане и умора са типичните симптоми на лечебната фаза.



    Д-р Хамер е открил, че това, което обикновено наричаме „болести”, всъщност са смислени биологични специални програми, създадени, за да подпомагат индивида по време на емоционална/психологическа криза, наречена в ГНМ конфликтен шок или ДХС.



    Един такъв конфликт може да бъде изживян и от голяма група хора, както например е станало по време на Първата световна война, където милиони хора са преживели смъртен страх, който причинил епидемия от туберкулоза веднага след войната, защото конфликтът е бил решен. Смъртта не е била причинена от туберкулозна инфекция, а от недохранване и в частност от протеинов дефицит.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лудата

    6 5 Отговор
    Ти си луда, и лицемерна и такава ше си умреш, яж конски зъби, на този му вярват само лицемерно набожни....!

    Коментиран от #12

  • 6 ВМРО

    6 7 Отговор
    ВМРО убиха тоз подлец- масон. Тоз е един деградирал манипулатор, който не вярва, да се запознае с биографията му!!!!
  • 7 Behemoth

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Андрю Кауфман":

    Само Дънов и Исус му е майката....и Ванга кога требе да се избере премиер...
  • 8 2020

    16 6 Отговор
    Дъновистите са отвратителна секта.Този престъпник няма нищо общо с медицината.Прочетете внимателно неговата биография/истинската/.Не вярвайте на секти/адвентисти, тетдесятници, адамисти /сащ са без вероизповедание-20 престъпни секти и 5-6 други с неясен произход/.Медицината е наука за болестите ,тяхното лечение и прилагане на точните лекарства.А вярата няма нищо общо с медицината. Не манипулирайте българите.България е Православна държава ,покръстена от Цар Борис Първи Покръстител.Сектите нямат място в България.
  • 9 Бай Аз

    16 4 Отговор
    Абе, факти бг - кво става тука ве?

    Вий всеки ден взехте да пишете за тоз еретик и сектант - дънуф!

    Хайде стига вече!
    Спрете се, да не ви спрем ние, нормалните хора!

    Коментиран от #16

  • 10 Дидо

    6 1 Отговор
    Настинка се лекува с изпотяване, а не с рициново масло. С рициново масло само ще напълниш гащите.
  • 11 Бялото братство

    0 0 Отговор
    Материалът е толкова кратък и синтезиран, колкото и "Кратка медицинска енциклопедия" в десет тома.
  • 12 Лорче

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лудата":

    Не замърсявай сайта с болния си мозък !
  • 13 Човек

    2 1 Отговор
    Тука има хора които постоянно плюят -- по всичко, което не се вписва в ограничените и рамкованите им мозъчета. Дънов често е общувал и разменял мнения с един от най-добрите народни лечители на света -- Петър Димков ( същия от мнозина се счита и за най-добрия иросовед -- открияащ болестта по белезите на ириса).
    Добре е да се прочетат някои неща от Петър Дънов, и тогава няма да се плюе. Учението му не противоречи на Православието, обратно той често говори да се осланяме Богу и да се молим.
    Доколкото до съвременната медицина ... тя е превърната в бизнес, и прави всичко за бизнеса със здравето -- най-гнусното нещо. Да има някакви постижения, където бизнеса и здравето са във взаимна изгода. Но, например, в САЩ за болен от рак здравната каса взема ококло 500 000 ... за какво им е да мислят лечение на тази болест. "Лекуват" я с химиотерапия, която унищожава Защитните сили ( Имунна система) на човека. Това престъпно лечение продължава десетилетия, въпреки че на 100 човека , да има "излекувани' 1-2 и то не заради химиотерапията. И може ли такова нещо да се нарича лечение....
    Давам този пример с надежда, хората вярващи безропотно на лъскави картинки и машинки, на красиви приказки по лъскави телевизонни програми, на разни капацитети и авторитети, и не вярващи на дадения им от Бога -- Здрав разум, да започнат да мислят със Своя си Ум, да четат, гледат и слушат с преценка, със Своя преценка...
  • 14 Човек

    3 0 Отговор
    И честит Йорданов ден на всички именници и на тези които някога,а и сега служеха и служат под бойните ни знамена -- редовно и в запаса.
    Да сте живи и здрави сънародници.
    И го раздавайте по-ведро и свежо. Иначе трудно се получава нещо.
  • 15 Гост

    0 0 Отговор
    Дъновистите нищо не са научили от Петър Дънов - те са просто негови последователи. Да си последовател, е главно в повтарянето и затърждаването на неща, казани от лице, което е прието за "важно" в очите на обособена от него група. Това "специално лице" става събирателен образ, който отразява смисъла и потребностите на групата, която го е обособила за "специален". Това е толкова елементарен структурен анализ - на която и да е група, и се отнася и до най-голямата група - ЧОВЕЧЕСТВОТО. И да добавя - така и не го "научих" това никъде... Направо чудно ми е откъде го "знам" тогава - някой ми го каза ли, или го прочетох някъде в учебник или "велика" книга от някой "Учител".

    Християните никога не са учили от ИСУС каквото и да било - бил е нужен само за издигане в "култов образ". Това е толкова характерно и очевидно вече 2000 години. Просто "образа" е бил използван - за целите на историческото развитие в определени региони по света. Освен това съвсем ясно прави впечатление разликите от дори редактираното библейско псевдопослание на ИСУС и реализираните "в негово име" последващи действия, в които понятията ЛЮБОВ са окъпани в кръв, насилие и дори жестокости от всякакъв род. Да не говорим че в самата светая-светих - Библията - цялата старозаветна част няма нищо общо нито с каквато и да е духовност, нито с добродетелите, изтъквани от милионите последователи... И всичко това въобще не са фрагментирани случаи и в почти цялата история на т.н. "християнски свят".

    Бу
  • 16 Дарвин

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Аз":

    ДРАЗНИ ТЕ ЩОТ НЕ КОПАШ ПОЛЕТО, ТАКА Е ОТ 1944г , КАКВО ША СПРЕШ - МОЗЪЧНАТА ДЕЙНОСТ НА ХОРАТА ЛИ ? А ТОВА Е ИСТИНСКОТО ИзКУСТВО КОЕТО НЕ НА ВСЕКИ СЕ ОТДАВА А ? САМИ СЕ ДРАЗНИТЕ ЩОТ СТЕ ВСЕ КОПАЧИ АМА НЕ КОПАТЕ . . .КОПАТЕ СИ ПО НЕРВИТЕ ЕДИН ДРУГ