Last news in Fakti

11 Януари, 2021 10:58 9 681 36

Край: Мегз спира бизнеса си и закрива сайта си (СНИМКИ)

  • мегз-
  • миглена каканашева-
  • бизнес-
  • бранд-
  • дизайнер

Дизайнерката отбеляза 10 години от създаването на бранда "Мегз"

Дизайнерката Миглена Каканашева спря модния си бранд "Мегз" и закри сайта към него, съобщи самата тя в социалните мрежи. Тя успокои феновете си обаче, като им съобщи, че ще продължава да се изявява в областта на модата, но чрез други проекти.

Бизнесът на Каканашева винаги е бил проблемен, отбелязва burgas24.bg. Тя започва с четири магазина в Пловдив, София, Варна и Раковски. Следва откриването и на уеб сайт, чрез който майката на Мегз продава дрехи от колекцията на дъщеря си Миглена. Фирмите на Каканашева под името "Мегз“ вече са близо 50, показва справка в Търговския регистър. Всяка от тях бива регистрирана със символичен уставен капитал буквално дни след като предишната е достигнала 49 999 лева оборот.

"Това е решение, обмисляно и планирано доста отдавна. Смело съм стъпила на всичко, което градих 10 години, не затварям него. Дори не казвам сбогом и на MEGZ. Само на формата под, която тя работеше. Един ден, ако го усетя, ще го създам по друг начин“, заканва се Мегз в последния си пост.

Ето какво гласи целият пост на дизайнерката в социалните мрежи:


"Скъпи приятели, на 22.01.2011 създадох сайта ни www.megz.eu. Сега на 22.01.2021 ще станат 10 год от съществуването му и на тази дата ще го затворя. Това, което беше MEGZ тези 10 год, вече не е това, в което вярвам. Аз съм различна, времето е различно и казвам сбогом на този период от живота си. Няма да спра да съм дизайнер. Ще продължите да виждате креативната ми енергия в други проекти като I-AM и проектите ми с @hyperzon.ioСкоро ще създам и още нови такива (ще ви разкажа). Няма да спра и да произвеждам, напротив. Това е решение, обмисляно и планирано доста отдавна. Смело съм стъпила на всичко, което градих 10 години, не затварям него. Дори не казвам сбогом и на MEGZ. Само на формата под, която тя работеше. Един ден, ако го усетя, ще го създам по друг начин. През оставащите дни до 22.01 ще разпродам всичко, което имаме на склад и сайта ще изчезне. Разгледайте-може да си намерите някоя находка❤️

Имах звездна кариера.

Успехите си в нея измервах предимно в цифрови рекорди. И докато не видех сайта паднал от трафик, или докато не счупех собствения си рекорд от предната колекция-не можех да дишам. Имаше много вълнуващи моменти. Като когато станахме 3ти по продажби в графата бутици на международния гигант ASOS. Или когато при случайна среща на Руския бал Miss Universe Great Britain толкова много се влюби в роклята ми, че излезе на едно от представянията си на световния конкурс Miss Universe с нея. Или когато спечелих менторска среща с екипа на LVMH и великия Karl Lagerfeld. Станахме най-младия бранд, печелил Златна Игла.

Създадох първите инфлуенсъри в България чрез проекта си MEGZ ANGELS. А после най-голямата медия в страната ни създаде риалити по него-INSTAQUEEN. Направих и имах още купища неща, но никое от тях нямаше да съществува-ако бях сама. Целият ми екип и семейството ми са движещата сила на всичко, което виждате от мен. Те са номер 1, не хора - машини, страхотни. Най-много, обаче, дължа на най-великата жена в моя живот-майка ми. Не знаете през какво сме преминали заедно. То дано и аз никога вече не си го припомням😁 Това е приятели.

Благодаря ви с цялото си сърце, че вярвате във всичко, което правя. За мен е привилегия да творя и работя за вас❤️"

Скъпи приятели, на 22.01.2011 създадох сайта ни www.megz.eu. Сега на 22.01.2021 ще станат 10 год от съществуването му и...

Публикувахте от Megz Miglena Kakanasheva в Петък, 8 януари 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 край

    45 0 Отговор
    Короната изеде парите за препиране.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Знайко

    39 0 Отговор
    Държавата кога ще се сети да наказва такиви хитреци като Мегз, които хитруват и избягват ДДС. От друга страна прага от 50 000 лева за регистрация по ДДС е доста неадекватен на сегашното време и не е променян от 15 - 20 години. А цените и заплатите спрямо тогава са нараснъли 3-4 пъти.

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Айде един от Ръкофски

    20 1 Отговор
    Аут....!
  • 7 Охааа

    24 1 Отговор
    Сега ще има време само за сексссс.
  • 8 Лилит

    31 2 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Всяка от тях бива регистрирана със символичен уставен капитал буквално дни след като предишната е достигнала 49 999 лева оборот"

    Данъчните какво мислят по въпроса?

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стига

    33 1 Отговор
    Тази нали я съдиха за застрахователна измама, стита сте лансирали престъпници и боклуци.
  • 11 коко

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Знайко":

    държавата отдавна промени закона за тия фирми, точно заради такива като мекз и сладкарница неделя, просто работещите в този, са копирали тази статия от някъде другаде без да си направят труда да проверят как стоят административно нещата. много е вероятно точно заради тази промяна магз да си затваря сайта - пишман бизнесменка, като повечето в бг.
  • 12 иве

    16 6 Отговор

    До коментар #8 от "Лилит":

    Не е незаконно. И аз гледам да плащам колкото се може по-малко данъци, защо да хрантутиш непрестанно увиличаващата се армия от некадърни и мързеливи държавни и общински чиновници и служители.

    Коментиран от #35

  • 13 Бай Ставри

    21 1 Отговор
    "Край: Мегз спира бизнеса си и закрива сайта си"

    Въх, ей ся ще си разплета чорапите!!!
  • 14 ОМГ

    23 1 Отговор
    Къв дизайнер си ма пача, всичките ти дрехи са от Китай.
  • 15 Само в нашата държава е възможно

    15 1 Отговор
    Да нямаш диплома, за основно,, ибризование,, а да се сдобиеш с такава за средно по неведоми пътища, отново без труд и,, нерви,, същото се случва и с диплома за,, вишу,,...... и.т.н.....
  • 16 Наблюдател

    19 2 Отговор
    Това е голям удар, за целия културен елит в Бг, както и за световната културна общност.
    Как ще я караме сега...
  • 17 Реалист

    12 1 Отговор
    Ко продава таз мърша:)
  • 18 МеГъзъ

    2 1 Отговор
    50*49999=2499950
  • 19 Значи икономиката на бегето

    11 1 Отговор
    Се срина без фирмата хй😂😂😂
  • 20 Дърт

    17 0 Отговор
    А на мен ми блокираха фирмената сметка от НАП, за неплатено ДДС в срок от колосалната сума 387, 44 лв.Случва ми се за първи път от 23 г. бизнес. За едни майка, за други мащеха е тази държава
  • 21 Подкрепям те опосум

    14 0 Отговор
    Най после, че само прикриваше обороти и да не се регистрира под ДДС откриваше пред 1 месец нова фирма😂
  • 22 Тир

    16 0 Отговор
    Ако закрива трябва и аспуха да затапи, и кривите крака да въреже хихихиих
  • 23 Тулупи герб

    12 0 Отговор
    ГоЛем праз, знаеш ли колко ми дреме?
  • 24 Stéphanie 🎲

    13 0 Отговор
    нищо не става от теб 😂😅Ако поне малко имаше талант до сега щеше да работош в Париж 😉Той Карл не връща таланти щом ти е дал зелена светлина да бягаш 😜Много си талантлива 😁😉Вярвай си мечтите са безплатни

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пловдив

    10 0 Отговор
    Тя тази с менталните проблеми голям бизнес имаше... Ха ха
  • 28 газо

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Stéphanie 🎲":

    И тези съвети от "успялата" миячка на чинии в някой световно неизвестен френски коптор!

    Коментиран от #34

  • 29 bobo

    3 1 Отговор
    Вече може спокойно да се отдаде на кражбата на коли..!
  • 30 ???

    5 0 Отговор
    Като чета писаниците тя май няма си затвори 50-те фирми, а ще си затвори само сайта, т.е. няма да продава онлайн парцали. 50-те фирми явно са печаливши... И като си представиш, че всичко минава през един-два сайта. Много ми е странно как един и същи бизнес върти една дейност и се използват всичките фирми. Аджеба, коя от фирмите и е реален собственик на бизнеса? Това не мога да си го обясня от законова гледна точка.

    Коментиран от #31

  • 31 небрежнев

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "???":

    При достигане на оборот от 50 х.лв трябва да се регистрира по ДДС, да го начислява в продажната цена и да го приспада от покупната. Понеже дрехите и материалите си ги внася от Китай на символични цени, то реално не плаща ДДС. При регистриране по ДДС, то при продажбата трябва да начисли данъка, което реално оскъпява стоките й с 20%. Затова при достигане на 50 х.лв спира работата на фирма МегзХХ1 и почва с нова МегзХХ2 за следващите 50 х.лв и не плаща ДДС. Реално това е избягване на облагането с ДДС, като се ползва преференцията по смисъла на закона - да не се обременяват новите и предхождащи фирми с ДДС, каквато Мегз всъщност не е. Ако някой реши да съди Мегз за това, със сигурност ще спечели, но явно държавата с по малки от Божков, Баневи или Маринели не се занимава.

    Коментиран от #32, #33

  • 32 ???

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "небрежнев":

    ДДС вратичката е ясна, за мен по-важен е въпросът как се случват нещата със собствеността на сайта, например. При всяка смяна на фирмата (при достигане на максимален оборот) би следвало да се сменя и собствеността върху сайта, защото той се явява нечия интелектуална собственост, т.е. трябва да се продава от фирма на фирма. Отделно от това, при тези промени, би следвало и персонала да се преназначава от фирма във фирма, защото, към момента, в България персонал не се преотстъпва под наем (В случай, че въобще някой е назначен на трудов договор.)
  • 33 ???

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "небрежнев":

    Трудно мога да си представя, че върху внос от Китай (без значение на какво) не се плаща ДДС, защото винаги техните цени са били по-ниски и затова се начисляват мита, които влизат в изчисляване на т.нар. митен сбор, който включва транспортни разходи, мита, акцизи (когато стоката го предполага), митническа стойност и върху това цялото нещо задължително се начислява ДДС.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 В момента вече е незаконно щом

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "иве":

    Фирмите извършват една и сьща дейност/ модна/ и още повече на едни и сьщи обекти.
  • 36 Анонимен

    1 0 Отговор
    Само да не стане съдружничка на Карбовски.