Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 15:52 8 582 6

Как да отслабнете за 3 дни без диети и хапчета

  • отслабване-
  • диета-
  • спорт-
  • фитнес-
  • килограми

Правилното хранене е ключът към мечтаната фигура и доброто здраве

Как да отслабнете за 3 дни без диети и хапчета - 1
Снимка: Shutterstock

Десетки представителки на нежния пол почти постоянно мислят за това как бързо да загубят излишните си килограми. Ако търсите начини да отслабнете за 3 дни, това са най-добрите варианти да постигнете това без диети и хапчета, пише actualno.com. Важно е да се отбележи, че тук не говорим за сваляне на 10-15 килограма, а за последните 1-2, които са най-упорити.

Правилно хранене

Има категория жени, които се ужасяват, че ще трябва да спазват диети, за да отслабнат бързо. Това не винаги има траен и дългосрочен ефект. Обикновено изгубените килограми се връщат и водят „приятели“. В допълнение, всички ограничения в храненето се отразяват отрицателно на състоянието на вътрешните органи, хормоналната система и метаболизма. Ето защо, когато решаваме проблема как бързо да отслабнем, ние отхвърляме идеята за строги ограничения в храненето.

Втората крайност, която мързеливите дами обичат, са "чудодейните" хапчета, които уж позволяват отслабване без усилия. Когато правите този избор, не забравяйте, че най-малкият ефект, който ще получите от тези лекарства, е прочистването на червата и намаляването на подуването, тъй като те са главно диуретични и противовъзпалителни. В най-лошия случай ще постигнете сериозни нарушения на нервната система и работата на храносмилателния тракт. Не забравяйте, че такива хапчета могат да се приемат само след консултация с Вашия лекар.

Правилното хранене е вашето решение!

Мнозина са скептични към това, но никога не са спазвали принципите на правилното хранене. Ето защо, поне заради експеримента, изпробвайте основните препоръки. Ще видите как можете да отслабнете, без да изтощавате тялото, без да го тровите. Повечето ще бъдат изненадани колко бързо ще се променят тялото и външният си вид. Не забравяйте, че загубата на тегло зависи 70% от храненето и само 30% от физическата активност. Затова ние не отлагаме мечтата за стройно тяло и въвеждаме

10 правила за здравословно хранене в живота (приложете ги само след консултация с Вашия лекар!):

1. Забравяме за захарта и сладките, сладкишите и десертите, макар и само защото тези продукти не само предизвикват наднормено тегло, но влияят негативно на състоянието на кожата.

2. Не пием газирани напитки, дори ако това е обикновена минерална вода. Въглеродният диоксид уврежда стените на стомаха, стимулира ги, което причинява отделянето на стомашен сок и започва процес, наречен израз „смучене в стомаха“.

3. Пием обикновена вода със стайна температура най-малко 1,8 литра на ден. Ако пиете 250 мл сутрин на гладно, ставайки от леглото и през целия ден, същото количество 30 минути преди хранене и един час след това, дори няма да забележите колко бързо се абсорбира. Не пийте студена вода, в противен случай несмляната храна веднага ще попадне в червата и отново ще почувствате глад.

4. Смяна на менюто: въвеждаме повече зеленчуци, като избягваме онези, които са богати на нишесте (царевица, картофи), ядем постно месо (пилешко филе, бяло месо), не особено мазна риба (мерлуза, минтай, лаврак).

5. Следим броя изядени и консумирани калории. Ако мислите как бързо да отслабнете, тогава се придържайте към меню, което не надвишава 1200 kcal. Това ви вкарва с калориен дефицит, чрез който се отслабва.

6. Регулираме храненето. Този аспект изисква индивидуален подход: някой трябва да яде пет пъти на ден, докато някой трябва да яде три пъти. Следователно разбийте менюто си на няколко хранения, но така, че да консумирате приблизително еднакъв брой калории.

7. Променяме храненето: сутрин яжте повече въглехидрати (каши). Започнете да ядете протеинови храни на обяд. Забравете за храна 3 часа преди лягане.

8. Промяна на начина на готвене. Забравете пържените храни. Преминете на ястия на скара, на пара или варени.

9. Храним се бавно. Това ще избегне преяждането.

10. Въвеждаме повече ферментирали млечни продукти в менюто, а това е кисело мляко, нискомаслено извара.

11. Всеки ден ядем салата от зеле, прясно цвекло и моркови за вечеря. Пилешко, постно месо или извара се съчетава добре с него. Това ще помогне за подобряване на храносмилането.

Разбира се, ще трябва да забравите за бързата храна. Ако не можете да издържите без сладкиши, тогава нарежете ябълката на филийки, поръсете с канела и добавете чаена лъжичка мед.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котито

    4 0 Отговор
    за отслабване се нъркайте с котараци.
  • 2 Диетолог от Освиенцим

    12 0 Отговор
    Аз ще ви кажа само две правила за отслабване.
    1 . Глад
    2. Тежка физическа работа
    Действат на 100% - доказано! Някой да е виждал дебел концлагерист?
  • 3 Радо

    7 0 Отговор
    Като прочетох "постно месо" и паднах от коня - чесна пионерска!!
  • 4 психо

    6 0 Отговор
    Най- ефективно средство за отслабване е да не надебелял!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Serj

    1 1 Отговор
    И много чесън :)