Хората, боледували от COVID-19, могат да се възползват от полезните свойства на райската ябълка, според руска диетоложка, цитирана от Радио 1. Вера Шарошкина отбелязва, че райската ябълка съдържа витамини А,В и С, което я прави особено полезна за хора с хиповитаминоза след прекарани вирусни инфекции и настинки, пише БТА.
Консумацията на една средно голяма райска ябълка освен това осигурява на организма цялата дневна доза йод.
Плодът е богат и на желязо и калий, необходими на пациенти с проблеми във функциите на сърдечносъдовата система.
Съдържащите се в райската ябълка антиоксиданти са полезни и за пушачите.
Шарошкина предупреждава обаче, че с консумацията на плода не трябва да се прекалява. Диетоложката напомня, че райската ябълка има влакнеста структура, която увеличава натоварването върху храносмилателната система.
Хората с алергии, диабет или запек трябва да изключат плода от менюто си.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
Коментиран от #8
20:02 08.02.2021
2 пенсионер
20:03 08.02.2021
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Johansson
Дагойба.
Коментиран от #6
20:26 08.02.2021
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Срамота....!
21:02 08.02.2021
8 исках да те питам
До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":
за ябълковия оцет само сока от изстисканите ябълки ли използваш /прецеден/ ?21:56 08.02.2021
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 мосю
– Изненада-а-а…
06:36 09.02.2021
11 инж технолог
07:01 09.02.2021
12 vasik atanasova
01:01 10.02.2021