Last news in Fakti

20 Май, 2021 18:56 10 743 4

Тази вода сваля кръвното по-добре от лекарства

  • здраве-
  • сърце-
  • кръв-
  • кръвно налягане-
  • лекарства

Богата на калий диета помага за стабилизиране на кръвното налягане

Тази вода сваля кръвното по-добре от лекарства  - 1
Снимки: Shutterstock

За да се понижи кръвното налягане, има няколко начина, освен лекарствата. Добър ефект оказват правилното хранене и физически упражнения. Според медици от Harvard Health диета, богата на калий, намалява кръвното налягане, неутрализирайки отрицателните ефекти на солта, която задържа течности в организма.

Калият премахва излишната вода от бъбреците, възстановявайки натриевия баланс, пише zdrave.to.

Един от най-добрите източници на калий е кокосовата вода. Тя съдържа 600 милиграма микроелементи в 240 милилитра и може значително да намали високото кръвно налягане.

Тази вода сваля кръвното по-добре от лекарства

Специалистите припомнят, че редовните упражнения помагат за укрепване на сърдечния мускул, който може да изпомпва повече кръв с по-малко усилия.

По-рано беше съобщено, че проблемите с налягането могат да свидетелстват за съществуващо вече заболяване. Например за висок холестерол, диабет, заболявания на щитовидната жлеза, бъбречни заболявания.

Освен всичко друго, рискът от развитие на хипертония е свързан с начина на живот. Това са лошите навици (тютюнопушене, алкохол), твърде солени храни, липса на физическа активност и други фактори.

Хипертонията днес засяга 20-30% от възрастното население на планетата, а с възрастта процентът на заболяванията се увеличава.

Според лекарите, след 30-годишна възраст тя вече се среща при всеки втори човек. Лекарите подчертават, че постоянната хипертония, дори и да е незначителна, бавно, но сигурно нарушава работата на почти всички системи на тялото.

Свойствата на кръвоносните съдове се променят и, следователно, страда кръвоснабдяването на всички органи.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    4 0 Отговор
    Дрън дрън дрънканици. Съботино от палми ли е тая кокосова вода?
  • 2 селтак

    2 1 Отговор
    Те от Харвард измислиха и една печално известна ваксина!
  • 3 Рошко

    2 1 Отговор
    Ейся хукнах към кауфланд, че видиш ли имало промоция на кокос
  • 4 мани мани

    2 0 Отговор
    във вода се слага канела и сваляте кръвното :)