Last news in Fakti

22 Септември, 2021 09:43 6 202 58

Заплашили Мира Добрева заради скандала с хижарите

  • мира добрева-
  • скандал-
  • хижа-
  • рилски езера

Водещата се оплака, че собственици на хижа я изгонили навън насред буря, защото била с кученце

"Не, няма да мълча и да ме е страх от анцузите. Аз съм попадала на невероятни хижи. Истинският хижар не е ресторантьор, не е хотелиер, не е мутра. Рилските езера са на всички, не са на някого. Имах вече няколко предупреждения да махна поста, защото "не съм ли била знаела чии са тези лифтове". Аз не казвам защо не са пуснали моето куче, то е пет килограма. Говоря за човешкото отношение. Българинът е озверял, полудял от желание да властва и да те държи в ръцете си. Ако си единственият, който може да помогне, но не го направиш, това е кръвожадно".

Това каза журналистката Мира Добрева пред "24 часа" по повод разразилия се спор между нея и хората, които работят в хижа "Рилските езера" - там, където по нейните думи не са я пуснали да влезе по време на буря.

Тя е седяла повече от час в дъжда пред хижата и тогава публикува критичен пост в социалните мрежи към хижарите. Според нея не са я допуснали да влезе на сухо в помещението, защото е с кученцето си.

Публикацията ѝ натрупа десетки коментари, в които потребителите на мрежата спорят "за" и "против" нейните обвинения.

От хижата също отговориха на нападките ѝ, като я опровергават, че са ѝ предложили подслон в скиорната. Мира Добрева обаче категорично твърди, че това не е вярно. "Щях да съм щастлива, дори ако бях в скиорната. Казват, че са ни предлагали. Разбира се, че ако бяха предложили да влезем вътре, а не до тоалетната, щяхме да отидем. Но не е вярно."

Историята е, че журналистката заедно с редакторката на "България в 60 минути" Десислава Христозова и част от екипа снима филм за предаването "Отблизо". След като слизат от Рилските езера, ги настига буря. Те не могат да се качат на лифта, защото той не работи. А единственият подслон се оказва хижата, която се намира наблизо.

"Ставаше дума за буря, която не може да бъде дори заснета. Беше много страшна, а ние бяхме толкова мокри. Аз съм родена в Родопите и знам какво значи буря. Като казвам, че тази беше сериозна, това не е шега или лигавене. Хижарите не ни пуснаха вътре. Така са си определили правилата и имат право. Въпросът е, че не спазиха човешкото и хижарското правило - да подслониш и да приютиш. Не мога да си представя, че ще видя човек в беда и няма да му кажа: "Ела да пиеш чай, изчакай малко на топло". Отношението им беше много грубо, което ме провокира да напиша поста във фейсбук. Всички бяхме много мокри, беше много студено, аз зъзнех като дете, кучето също", разказва Мира Добрева. Хижарите настаняват Мира и екипа в коридора, но според нея са показали, че седейки там, те им пречат.

Много коментиращи под поста на журналистката я обвиняват, че не е проверила прогнозата за времето. Но тя обяснява, че я е следила през цялото време. "Проверих прогнозата за времето, но съм там на снимки. Направихме невероятен филм с прекрасно време. Просто накрая се изля жестока буря. Но и това бях съобразила, защото постоянно следях прогнозата за времето. Бурята ни завари точно когато отивахме към лифта."

След бурните реакции във фейсбук много хора съветват Мира Добрева да премахне публикацията си. Но тя отказва.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмръх

    20 7 Отговор
    Кученцето...
  • 2 Жан Клод ( с двата ножа)

    15 6 Отговор
    Добре че го е нямало оня с ножа.
  • 3 Ная не е в ред

    56 38 Отговор
    Арена света. Не са те изгонили теб, а пумияра ти. В парка Гео Милев е така - кучкарите си разхождат свободно пумитата, дрискат навсякъде, после на децата ми обувките доста “чисти”. Ганьо си обича пумиярите, особено голям ПЕС в гарсониера на гледа!

    Коментиран от #37

  • 4 гадно

    38 14 Отговор
    Интересно другите от екипа какво казват по въпроса, защо само тя реве???
  • 5 хахах

    31 9 Отговор
    "Дамата с кученцете" :Д:Д ама не по Чехов

    Коментиран от #51

  • 6 УНИКУМ Е

    24 8 Отговор
    За ку4е може ,но за мира НЕ.!!!!
  • 7 Мда

    49 17 Отговор
    Вече 3 ти ден ли ще четем глупостите на тая застаряваща звИзда?
  • 8 истина е

    41 15 Отговор
    Много инфантилна ли4ност.
  • 9 123

    37 14 Отговор
    Хайде тазИ пак рЕвна :) Циркаджийка! Пуснали кучето в хижата, ама тя иска да го пуснат в мястото за хранене, защото кученцето искало да бъде и сермитьор :)
  • 10 Алфа Вълкът

    34 15 Отговор
    Вържи го вънка кучето и влез да ядеш вътре. Моите кучета зимата нощно време ги пускам и спят пред вратата на -15 градуса. Кучето не е като човека нежно създание. Въпреки, че веднъж бай Йордан се напорка с 7л кераца и изкара на -27 градуса у една пряспа сняг нощта. Сутринта го намерихме мислехме, че пукнал. Какво нещо е биологията на човек, ако беше останал вътре след такова количество червено вино, щеше да го цапне удара. Ако беше прекарал нощта вън трезвен, щеше да премръзне и пак да пукне!

    Коментиран от #44, #46

  • 11 Кладий

    18 8 Отговор
    куукууукууученцетооо
  • 12 аз съм Веска

    22 9 Отговор
    Нестинарката се нуждае от огън . Толкова ли няма нестинари - МЪЖЕ в държавата .

    Коментиран от #24

  • 13 Тилко

    41 15 Отговор
    Щом забранено за кучета, значи забранено, без изключение и за Мира Злобрева. Не са интересни вече тези увяхващи мадами.

    Коментиран от #21

  • 14 Чук и Гек

    15 11 Отговор
    Трябвало е да приемат кучето, а тая....!
  • 15 Врачбадж

    25 12 Отговор
    Климакс, баце!
  • 16 Ербаб

    28 6 Отговор
    Има още един, който се прави на интересен - Сашо Еврото, никой вече не ги харесва, и те се чудят, как да привлекат вниманието към себе си.
  • 17 прекалено много

    27 16 Отговор
    станаха подобните случай. Хижарите са се овластили и си мислят че хижите са тяхна собственост. Изживават се като дерибей и срамят България и планинарската общност от прекалено дълго време.

    Коментиран от #19

  • 18 Чук и Гек

    15 7 Отговор
    Борянка ще излиза в майчинство и Мира се връща на екран - цветята, столетниците, добротата, животинките - всичко! Това е само реклама!
  • 19 Е даде

    13 12 Отговор

    До коментар #17 от "прекалено много":

    Да ама в тази ситуация става дума за това, че не са я пуснали с песа, което ...... аре, моля! У лево.
  • 20 Боби

    18 9 Отговор
    95% от хижарите са алкохолици!
  • 21 наблюдател

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Тилко":

    Нещо дисциплинарната логика ти куца. Ами ако не беще увяхваща ?
  • 22 big

    17 11 Отговор
    А какво прави там с куче? Трябваше да намери хижа с клетки за кучета! В колко хотели, ресторанти, хижи и т.н. вътрешните правила разрешават животни там? Да оставим настрана въпроса, че и присъствието на животни в жилищните блокове е строго контролирано и има специални изисквания.
  • 23 Пенев

    16 8 Отговор
    Женицата реши, че при толкова заплашени в държавата не може тя да не е. Време за реклама.
  • 24 бачо е бачо

    12 6 Отговор

    До коментар #12 от "аз съм Веска":

    Вескеее...искаш да кажеш ,че се нуждае от як и корав " ръжен" с ,който да разрови "жарта" в "пеща" и разгори огИнЯ ...нали ? :)))
  • 25 Пепи

    24 8 Отговор
    Другия път , като тръгва за работа да си вземе и рибките от аквариума.
  • 26 Кочо

    8 2 Отговор
    Кочо би нарушил правилата на хижата, но няма късмет! Хижаря е пeдеρастин! Господи, каква жена!!! Ах! Ах! 👩‍🦰
  • 27 Планинар

    26 7 Отговор
    Увълчили са се. Азпомня какви бяха хижарите. Роден съм и живея в Троян и съм ползвал и ползвам многократно всички хижи на близо и далеч. Когато е лошо времето няма правила. Всички живинки трябва да са на сухо и защитено. Когато отиваш и си уговорил стая или нар за седмица, като на хотел - без куче. Но кагато природата те е сгащила, трябва да очакваш елементарно съчувствие и помощ. Тия са се заселили в хижите и ги имат за "мой дом, моя крепост". Само, че са започнали да печелят от тая крепост яко, въпреки, че не е тяхна. След тая публикация в хижата трябва да се качи друго семейство, което знае какво е състрадание и защо хижите са разпръснати високо в планината. Хотели има достатъчно. Хижите и заслоните са места за краткотраен подслон и възстановяване при планински преходи. Те са и места за приютяване при екстремни условия. Така, че независимо кой търси помощ, ако трябва ще отворят и спалните си. Такова отношение е наказуемо и от собственика на хижата и от планинарите. Ако аз съм на мястото на Мира и няма реакция от принципала, ще дам 50 лева на двама души да счупят случайно пръст на хижаря, като му обяснят вежливо защо го правят. Вярвайте ,дълбоко ще се замисли за изтините в живота. Тези озлобени, оскотели и повярвали си същества само от такива мерки напрягат това, което е останало в главите им.

    Коментиран от #30

  • 28 Съдията Дред

    21 12 Отговор
    Ей, няма спирка бабето. То хората пуснаха записа, как си седят в хижата, и излязоха за малко. И каква жална физиономия е направила мисирката, сякаш в бурята е била наистина навън. Пък и БНТ изхарчиха доста екранно време да си защитават кадъра, без да дадат право на отговор на другата страна. Кошлук, бюджета нти е от нашите данъци, не бива така.
    П.П. - не съм и гледал предаванията, няма и да ги гледам.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пепи

    18 4 Отговор

    До коментар #27 от "Планинар":

    Браво. Планината е на всички. Дядо ми едно време е носил с раница камъни и цимент за да строят хижи и заслони по Витоша. Като дете ме е водил в старата хижа на Алеко. Хижарите помагаха дори ако някой се е загубил. Браво.
  • 31 Ники

    22 18 Отговор
    Тази женичка си въобразява, че за нея правилата не важат. За обикновените хора важат, но за журналята не. Тя все едно е от някаква превилегирована каста.
  • 32 Хижар

    19 1 Отговор
    Не защитавам Мира, но хижарите в тази хижа са най-големите цървули. Хубава хижа, пишман хижари. Много жалко!

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Госあ

    20 1 Отговор

    До коментар #32 от "Хижар":

    Това отдавна не е хижа, а бардак за простолюдието. И ако тази се оплаква,че стояла навън, какво да кажем за планинската спасителна служба, която беше изхвърлена от тоя бардак ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Госあ

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "Ная не е в ред":

    Аз пък имам проблеми с чаветата на простолюдието, чиито майки гордо издрискват в парк Витоша и после кучето ми ходи да се въргаля по инстинкт и понеже е младо. Разликата между кучето ми и чаветата на простолюдието е,че аз събирам фекалиите му, за разлика от нахалните майки, които смятат че оставят злато след себе си и чаветата си.

    Коментиран от #41

  • 38 ГЕРБ=БСП=ДПС

    10 9 Отговор
    Тази е толкова тъ...па, че не може да разбере, че са изгонили кучето а не нея. Кога така на наречените "ВИП" самозабравили се ще разберат, че трябва да спазват правилата, като всички останали. Че известноста или парите им не ги правят "богове". Че известността не ти дава право да нарушават правилата или да тормозят обикновените хора. Не им дава право да тормозят, глобяват или уволняват хора, само защото тези хора си вършат рабогата както трябва. Аз смятам, че трябва да бъде наказана Мира Добрева за клевети, лъжи и самозабравяне. Бих отишъл на протест до подкрепя хижирите. Бих отишъл на протест с ако Не Мира Добрева да и се забрани да се показва на екран и да се изявява по всякакви медии.
  • 39 Q4e

    1 6 Отговор
    Това не е ли хижата от "Сиянието" на Стивън Кинг? По-добре, че не са я пуснали.
  • 40 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 10 Отговор
    Ако ме питате такива нищожества като Мира Добрева най добре да ги изгоним от обществото и държавата ни.
  • 41 Ти си един малоумник

    11 7 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Затова България е с отрицателен прираст. Гледай си пумиярите. Точно като куче ще си останеш и изгниеш самичък. Като куче. Недей приравнява пумияри и деца. Ти луд ли си бе?

    Коментиран от #42, #47

  • 42 Госあ

    7 7 Отговор

    До коментар #41 от "Ти си един малоумник":

    Кучето ми не е помияр и разбира много повече от думи отколкото много от ганьовците, които се възпроизвеждат и живеят единствено за да консумират и отделят кафява аморфна маса и пластмаса. Изобщо не ме интересува възпроизводството на такива биологични единици.

    Коментиран от #49

  • 43 КАКВО

    9 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хижарите настаняват Мира и екипа в коридора, но според нея са показали, че седейки там, те им пречат. Къде видяхте изгонване???
  • 44 червено вино

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Вълкът":

    кераца???
  • 45 123654

    10 5 Отговор
    Резнаха я от програмата и тя превъртя! Непрекъснато търси светлината на прожекторите, но е по-добре да потърси добър психиатър и да приеме, че вече е аут от играта. Никога не е била журналистка, а една четяща лигла. Но остаря и за гледане не става. Така че...скрий се някъде!
  • 46 Мдааа

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Вълкът":

    Не разбирам какво пречи кучето? Или това е отношение, останало от Усманското "присъствие". За мюслите кучето е мръсно животно, защото ухапало пророка им по петата(пише го в корана). От там и умниците наши имат такова отношение като се аргументират: щом не дава мляко и не снася яйца, за нищо не става.
    Не харесвам мира, но кучето й не е от тези, които могат да изкарат лошото време на вън. Какво ще стане ако го приемат вътре? Има породи които нямат проблем с това, има и декоративни. А по отношението към животните, можеш да разбереш колко е човек дадена персона.
  • 47 Тра ла ла

    9 2 Отговор

    До коментар #41 от "Ти си един малоумник":

    Много си зле с главата, бе примитив. Според тебе тези, дето обичат животните и по - специялно кучетата, нямат деца и семейство?! И заради това се топи нацията? Да ти имам логиката! Сто процента си от някоя колиба и сега искаш да минеш за цивилизован гражданин. Пази, Боже, сляпо да прогледа.
  • 48 Наркос

    6 7 Отговор
    Хижарите често са пълни боклуци, но този път имат право и хижата не е кучкарник. Въпросната примадона сама е решила да стои отвън с кучето
  • 49 Наркос

    2 6 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    Тогава защо ни коментараш тук , коментирай си с кучето и ни остави на мира нас нисшите същества...
  • 50 Напълно си права

    1 2 Отговор
    Няма нищо общо, а можеш ли да си отговориш, защо е така, все пак си известен журналист, едно куку казва, някой е застанал между нея и младия и любовник, той не съществуваше, тя беше пак същата, всички се чувстват като собственици, дори над собствения ти живот и его и човек се чувства като в,, окови,,.....!
  • 51 Кучето

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "хахах":

    Ама без дамата.
    Инфантилна, посредствена и досадна женица.
    Как може години да събираш и нижеш тютюн и да си толкова лигава?
    Ето до къде води платения ти колеж.
    Шаро, ти се връщай,
    дириш си белята,
    само хора ходят
    горе в планината

    Коментиран от #54

  • 52 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ЕДНА НЕЙНА ДРУЖКА ЖУРНА ГЪ З ДОРИ СИ ПРАВИ ПРЕДАВАНЕ С ГАДОСТТА НА МИРА - ВАМПИРА !!!!!!!!!! ВСИЧКИ СМЕ НАЯСНО С ИСТИНАТА - ПУСТИ МЕРАК ДА СЕ ВЪРНЕШ "НА ПРОЖЕКТОР" - КАТО СЪЩЕСТВИТЕЛНО !!!!! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ГА Д С ФАМИЛИЯ ДОБРЕВ !?!?!?!?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гената

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "Кучето":

    От хулите по Мира не остана място да кажем добра дума за нея. Но защо никой не сподели, че от известно време насам хижарите не са цвете за мирисане. Никой не е там по призвание, както беше преди, повечето са отчаяни лузъри, асоциални типове, а напоследък го раздават и мутри /какво да очакваш след 1 години герберски гнет ?!?/ Подразбирате, че и аз съм им сърбал попарата и то не само м Рила.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ПЕНКО

    4 4 Отговор
    КОЯ БУРЯ НЕ МОЖЕ ДАБЪДЕ ЗАСНЕТА БЕ ДР ИС ЛО ????????
  • 57 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ТОВА ПРОИЗВЕЖДА " ФАКУЛТЕТА " --- ТОВА СЕ ПРЪКВА В НЕТА !
  • 58 Порно

    6 1 Отговор
    Тая стара чанта взе да ми писва. Явно няма да и мине номера , ама тъпа и упорита, не се отказва.