Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 09:41 3 326 4

Продадоха моста на Мечо Пух за над 150 000 евро

  • мост-
  • мечо пух-
  • кристофър робин милн-
  • poohsticks bridge-
  • продаден на търг-
  • мостът на мечо пух-
  • уилям саквил-
  • имение

Дървеният мост е продаден на търг във Великогритания

Продадоха моста на Мечо Пух за над 150 000 евро - 1
Снимка: shutterstock

Оригиналният мост, вдъхновил историите на А. А. Милн за Мечо Пух, беше продаден на търг за над за над 150 000 евро на търг във Великобритания, два пъти повече от предварителната му оценка, съобщи BBC News.

Цената на дървеният мост, който беше възстановен близо до Пеншърст, Кент, се очакваше да достигне не повече от 60 000 паунда (70 000 евро)

Купувачът, Уилям Саквил, граф де ла Вар, който притежава имение на няколко мили от първоначалното му местонахождение заяви, че „Той ще заеме гордо място в имението“.

"Надявам се много деца (и възрастни) да се наслаждават на оригиналния мост, вдъхновил една от най-известните игри, която още се играе във Великобритания и по света", заяви новият собственик.

Писателят А. А. Милн харесвал този мост в гората Ашдаун в Англия. Със сина си Кристофър Робин Милн той играел на него на "пухстикс" - хвърляли пръчки и гледали чия първа ще премине от другата страна.

Мостът, който бил наречен Позингфорт, е построен около 1907 г. Структурата е възстановена през годините и е отворена отново под името мостът Пухстк (Poohsticks Bridge) от Кристофър Робин Милн през 1979 г.

Той обаче е износен и става опасен в края на 90-те години, когато е демонтиран и заменен с реплика на мост, който все още е на мястото в гората Ашдаун.

Демонтираният оригинален мост бил съхранен в горския център Ашдаун в Западен Съсекс, като неотдавна местните власти дали разрешение за възстановяването му. За реконструкцията му е използвана дървесина от местни дъбове за липсващите елементи.

Бившият собственик Майк Уестфал поправил оригиналния мост, след като получил разрешение от местния енорийски съвет. Той заменил повредените части с дъбови дъски от равнината Уийлд в Кент.

Оригиналната дървесина била „просто изхвърлена на купчина в гората, под платнище и някой трябва да направи нещо по въпроса и за съжаление това се падна на мен“, разказва г-н Уестфал и допълва: "Това е толкова емблематичен предмет, това е детството на толкова много хора."

Продажбата съвпада със 100-годишнината на плюшеното мече, подарено на Кристофър Робин Милн за първия му рожден ден през 1921 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Простаци

    4 3 Отговор
    Във ВеликоГритания няма не-Гърчета.
  • 3 Сиганина с акордеона

    2 1 Отговор
    Тез пари ма оправят....!
  • 4 въпросче

    3 2 Отговор
    Нещо друго на Мечо Кух не са ли продали?