Необходими продукти:
едно пиле (може и само бутчета, около 1,5 кг.)
50 гр. масло
1 чаена лъжица сол
2 чаени лъжици червен пипер
4 супени лъжици брашно
черен пипер на вкус
За соса:
200 мл. прясно мляко (може да го замените със сметана)
6 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица сол
магданоз или кориандър на вкус
Начин на приготвяне:
В удобен съд смесете брашното, червения пипер, солта и черния пипер. Пилето нарежете на парчета и ги сложете в сместа с брашното. Оваляйте месото много добре.
В тигана смесете кравето масло с малко олио и го сложете на котлона. Запържете пилето от двете страни на среден огън.
За соса накълцайте на ситно магданоза, кориандъра и чесъна, смесете ги и разбъркайте добре.
Върнете месото обратно в тигана, залейте го с прясното мляко, добавете магданоза и чесъна и покрийте с капак. Оставете на слаб огън за 10-15 минути, пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА