19 Януари, 2022 11:15 4 270 5

Пет въпроса за връзката с женен мъж

  • въпроси-
  • връзка-
  • женен мъж-
  • любовница-
  • влюбване

Опитайте се да си отговорите с абсолютна сигурност на тези въпроси

Пет въпроса за връзката с женен мъж - 1
Снимка: Shutterstock

Не избираме в кого да се влюбваме. За съжаление. И понякога се случва така, че сърцето ни тегли не където трябва. Например, към мъж, който вече е зает. Единият вариант е да се опитаме да не продължим в „грешната посока“, защото знаем, че такава връзка ще ни донесе само страдание. Но… Когато изкушението е твърде силно, се предаваме.

Предаваме се на чувствата и забравяме за всичко останало… А трябва да сме по-отговорни към себе си. Психолозите препоръчват да си зададем 5 важни въпроса, които ще ни помогнат да осъзнаем какво точно се случва, пише Флагман.

Ето ги и тях:

Това „моят човек“ ли е или просто една от поредните връзки, която скоро ще приключи?

Влюбването ни докарва до неописуемо опиянение, способно да превърне дори най-умния човек в пълен глупак. Казано по друг начин, изпитваме ли силни чувства към друг човек, те ни подвеждат и ни карат да правим неща, които в „нормално“ състояниене не бихме направили. Но опитайте се да си отговорите с абсолютна сигурност на един важен въпрос - какво точно ви привлече към този човек? След като сте напълно наясно на какво се обричате - редки, „откраднати“ с много усилия срещи и неизменната втора позиция в живота му? Това ли е наистина ли е човекът, когото чакахте или просто нахлулите изневиделица чувства ви заслепиха? Може би просто ви е харесало предизвикателството да спечелите сърцето на женен мъж? Представете си, че той е свободен. Би ли бил все още толкова интересен за вас? Честните отговори на тези въпроси ще ви помогнат да поставите всичко на мястото си.

Веднага щом го видяхте ли го харесахте?

Може би сте се почувствали дълбоко привлечени от него чак след като сте разбрали, че той е зает? Въпросът има за цел да осъзнаете истинските си мотиви за връзка с женен мъж. Бъдете честни пред себе си – характера му ли ви заплени? А може би неговият външен вид и неустоим чар? Или пък се прехласнахте просто защото е недостъпен? Не се притеснявайте, не е страшно да признаете, че забраненото ви е привлякло и точно то е запалило искрата на вашата страст. Наистина е много изкушаващо да спечелите някой, който не е свободен. Няма причина да се обвинявате. Психолозите имат няколко обяснения защо жените са така силно привлечени от женените мъже. На първо място, това е истинско признание за чара на дамата: мъж, който е в стабилна връзка е доста по-трудно да бъде завладян. Освен това, щом вече е изградил сериозни отношения с друга жена той със сигурност е надежден, отговорен и желан. Към това се добавя и „подправката“, че друга жена го намира за толкова привлекателен, че е съгласна да прекара целия си живот с него. Но нека бъдем реалисти: това, че един мъж е женен, съвсем не е критерий, че е добър за сериозна връзка. Помислете колко нещастни бракове има около вас. Със сигурност ще се сетите поне за няколко свои приятелки, които постоянно се оплакват от мъжете си, съжалявайки, че „навремето не са си отваряли очите на четири“.

Трябва ли той да каже на жена си за връзката ви?

Има много причини, които възпират любовника ви да разкрие връзката ви. Доста е неудобно. Но пък страхливостта му доказва, че той не мисли връзката ви за сериозна. И бихте ли си представили ситуация, в която заставате срещу съпругата му и заявявате: „Здравей, аз обичам мъжа ти“? Трудно е да се отговори на този въпрос. А може би съпругата му отдавна знае за изневярата, но предпочита да си затвори очите. Във всеки случай всичко зависи от това какво вие искате. Статистиката показва, че след изневярата много мъже започват да изпитват угризения, съжаляват за постъпката си и предпочитат да се върнат при своята съпруга. Ето защо е по-добре да прибягвате до натиск само в краен случай. Например, когато вече сте уморени да чакате окончателното решение на вашия любовник и сте готови да се разделите с него, в случай, че той продължава да шикалкави. В този случай не губите почти нищо, освен времето, прекарано с него и няколко (десетки или стотици) нервни клетки! Но по-добре да приключите сега, отколкото след време, когато щетите ще са още по-големи.

Може ли да се надявате на щастлив край?

Данните от статистиките са категорични - 1 на всеки 10 неверни мъже напуска жена си заради любовницата. И да отидем още по-далеч: ако той не го направи през първите 6 месеца на вашата връзка, тогава/най-вероятно/ никога няма да го направи. Това отговаря ли ясно на въпроса ви? Да, вярно е, че хората са различни, че изключения винаги има и реално никой не може да ви даде реален отговор дали връзката ви има шанс да се превърне в официална. Но в крайна сметка тайните срещи винаги са изключително привлекателни, вероятно защото нямат нищо общо с ежедневните взаимоотношения. Риск, вълнение, романтика, минимум задължения един към друг, горещ секс - това е, на което се основава връзката между любовниците. Но какво ще се случи, ако заживеете заедно? И отново ще се позовем на неумолимата статистика: огромна част от връзките, възникнали в резултат на изневяра на съпруг или съпруга, се разпадат. Причината е очевидна: когато изпепеляващата страст си отиде, тя е заместена от доста неромантични неща. Например, трудностите при разделяне на бившето общо имущество, издръжка на деца, нови материални и битови проблеми. И когато всичко това се сгромоляса с пълна сила върху главите ви, дали все още ще бъдете така влюбени един в друг?!

Ако той изневерява на жена си с мен, значи ли това, че и на мен ще изневери с друга?

Предателят си остава предател. Помислете и ще видите, че има много истина в тази поговорка. За много прелюбодейци кръшването е нещо обичайно. Статистиката го доказва ясно: този, който е изневерил веднъж, ще го направи дваж и триж. И вече знаете от личен опит колко умело вашият любовник умее да се прикрива. Ще сте спокойни ли с такъв човек? Или наивно се надявате, че при вас нещата ще са различни и той никога не би ви измамил? Както казва „Блажени са верующите“…


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бубчо

    1 0 Отговор
    Аз пък съм женен......имам кариера, разни други неща, нуждая се от приятелка
  • 3 Мнение

    4 1 Отговор
    Тия дето се хващат с женени мъже са егати боклуците. Куковици.

    Коментиран от #4

  • 4 devil

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    То ако е само един пак добре
  • 5 Роза

    1 0 Отговор
    Знам случай, когато момиче поддържаше връзка с женен мъж,само и само да не губи самочувствието си,че е харесвана и желана от симпатичен мъж.никога не е хранила илюзии,че той ще се разведе.Тази връзка поддържаше тонуса и като жена.После срещна друг,неженен,за когото се омъжи,и завинаги прекъсна връзката с любовника.Струва ми се,че само в случай като този връзката с женен мъж е оправдана.