Необходими продукти:
кори за баница - 1 пакет
тиква - 1.3 кг
масло - за намазване
захар - за поръсване
канела - 1 с.л.
орехи - 1.5 ч.ч, смлени
За сиропа:
вода - 2 ч.ч.
захар - 1.5 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Тиквата се рендосва и се поставя в тенджера да се задуши заедно с канелата и малко захар.
Взимате една кора, намазвате я леко с краве масло и поръсвате със захар, сместа от тиквата и орехите.
Завивате корите на руло и съединявате двата края, така че да се образува кръг.
В тава, която сте намазали с олио, подреждате готовите рула едно до друго.
Поставяте във фурната и печете до зачервяването им.
Вадите и заливате с готовия сироп, който сте направили предварително и се е изстудил.
Оставяте тиквеника за ден да престои и тогава се консумира, пише trafficnews.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:12 05.02.2022
2 относно заглавието
10:23 05.02.2022
3 Владо
10:30 05.02.2022
4 не, мерси
11:16 05.02.2022
5 Баклава с тиква
12:12 05.02.2022
6 Грульо
15:20 05.02.2022