2 9113

Рецепта на деня: Три вида свинско месо с традиционни подправки

  • свинско месо-
  • подправки-
  • какво да сготвя

За сериозните любители на ястия с месо

Рецепта на деня: Три вида свинско месо с традиционни подправки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 600 г свинско месо от бут
  • 400 г свинско месо от врат
  • 500 г свинско бон филе
  • 3-4 сухи чушки
  • 10 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. чубрица
  • черен пипер на вкус
  • 100-150 мл олио

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото на по-едри късове, поставяте го в тава. Посолявате, поливате с олио. Разбърквате, запичате месото във фурна за 90 минути или до зачервяване.

Счуквате чесъна, в сух тиган запичате чушките, изчаквате ги да изстинат.

След като месото се изпече, прибавяте счукания чесън и натрошените чушки, поръсваме с чубрица и черен пипер.

Разбърквате добре. Поднасяте ястието с кана червено вино, съветва zvezdev.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ
  • 2 Емил

    2 0 Отговор
    Баш рецепта за Великденски посги!

    Коментиран от #3

  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Така е Емиле, но не си попаднал на подходящия сайт.....Тук се толерират врачки, хороскопи, секс техники и т.н.